Spanje-Camping.nl

Veelzijdige campings Spanje

Het bekendste en populairste vakantieland onder Nederlanders is zonder twijfel Spanje. Spanje kent niet alleen veel hotels en appartementencomplexen, maar de toerist die graag kampeert, kan zijn hart ook ophalen in Spanje. Voor ieder type kampeerder is er een camping in Spanje te vinden of je nu romantisch met je geliefde in een tentje wilt slapen, quality time met je gezin wilt of met een vriend of vriendin een actieve vakantie in de natuur wilt doorbrengen.

Sterrencamping Spanje

Net als in Frankrijk worden aan een camping in Spanje sterren toegekend. Hoe meer sterren een camping heeft, hoe comfortabeler de camping. De normering is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid en de kwaliteit van de faciliteiten. Een camping in Spanje staat erom bekend dat ze goede faciliteiten hebben. Bijna alle Spaanse campings zijn voorzien van een zwembad, een winkeltje en een restaurant. Ook de sanitaire voorzieningen op een Spaanse camping staan goed bekend.

Camping Spanje

De meeste campings van Spanje zijn te vinden in: Cantabria, de Costa Blanca, de Costa Brava en de Costa Dorada. Cantabria ligt in het Noorden van Spanje, op zo’n 1.470 kilometer van Utrecht. Een camping in Spanje hoeft dus op een veel grotere afstand te liggen dan vakantiebestemmingen in Frankrijk. Cantabria is een groene regio die twee grote plaatsen waar veel cultuur te vinden is, kent. Dit zijn Bilboa en Santander. Er is ook prachtige natuur te vinden zoals de begroeide kustlijn en het ecopark Trasmiera.

Als je op zoek bent naar een camping in Spanje kun je prima aan de Costa Blanca terecht. Deze streek staat bekend om het mooie weer, de uitgestrekte witte zandstranden en de vele mogelijkheden voor toeristen. In dit gebied zijn veel strandcampings te vinden en bij grote steden zoals Alicante en Benidorm liggen diverse stadscampings. Er is bovendien veel historische architectuur te vinden aan de Costa Blanca.

De Costa Brava, wat letterlijk ‘wilde kust’ betekent, is een bekende toeristentrekker. Je kunt hier dan ook veel campings vinden. Deze regio ligt niet zo gek ver van Nederland, namelijk zo’n 1.490 kilometer. De 200 kilometer lange kustlijn van de Costa Brava herbergt de mooiste Spaanse natuur en de gezelligste steden en dorpjes.

De Costa Dorada is vooral bekend, omdat Barcelona daar aan is gelegen. Er zijn diverse campings in deze regio. Je kunt ervoor kiezen om een stadscamping in de buurt van Barcelona te bezoeken. In deze prachtige stad zijn de gebouwen van Gaudi en Park Güell te bewonderen. Je kunt er ook heerlijk eten en winkelen tot je erbij neervalt. De Costa Dorada kent, net als de Costa Brava en Costa Blanca, veel mooie stranden en er is veel cultuur te vinden. Net als de rest van Spanje, is dus ook deze streek ontzettend veelzijdig.