Gebruiker:  Login

Camping Illa Mateua

Sterren ☆☆☆
WebsitearrowIlla Mateua
Luchtfoto van de campingarrowLuchtfoto
Adres Avda. de Montgó, 260
Plaats 17130 L'Escala
GPS Coördinaten N 42° 6' 38'' , E 3° 9' 56''
(42,11051 / 3,16542)
Telefoon 972770200
Email info@campingillamateua.com
VayacampingarrowPartner website
Totaal-/Toerplaatsen 352 / 314
Open van/tot 27-maart / 17-oktober
  Zwembad   Klik op het kaartje voor details en routeplanner
Camping Illa Mateua <p> <strong>Camping Illa Mateua</strong> is gelegen bij het plaatsje L&#39;Escala,&nbsp;hier kunt U genieten van een van de mooiste stranden van de Costa Brava. De camping beschikt over moderne faciliteiten zodat U van een heerlijke vakantie kan genieten, er is hier een een zwembad, supermarkt, bar cafetaria en een uistekend restaurant.&nbsp;Er is animatie voor jong en oud, ook zijn er&nbsp;regelmatig optredens. Er zijn hier talloze activiteiten&nbsp;mogelijk&nbsp;zoals duiken, kayakken, fietsen, wandelen en diverse wateractiviteiten. Ook zijn er vele culturele bezienswaardigheden zoals de grot van La sal, de grot van Baix de Cols, natuurpark Sant Pere de Rodes etc.</p>

Meningen over Camping Illa Mateua

Mening nr: 1474
Datum: 15-09-2020
Geplaatst door: Lity en Freerk Duindam    Stuur Lity en Freerk Duindam een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: juli - augustus  2020
Samenstelling: (Echt)paar

Cijfers

Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:8
Hygiëne v/h sanitair:9
Ontvangst:9
Faciliteiten:8
Accomodatie/Plaats:8
Comfort:8
Leiding v/d camping:8
Omgeving:9
Prijs/kwaliteit verhouding:
8
Wij waren hier in augustus. De eerste x op deze camping. Tja coronatijd. Het buitenrestaurant was wel open bij de zwembaden. Het is een ruime camping, verdeeld in 2 gedeeltes. Een terrasgedeelte en een vlak gedeelte, daar stonden wij. Camping wordt prima onderhouden. Het sanitair kreeg veel aandacht.Dus zeer weinig campinggasten. Wat Nederlanders, deze waren op 1 hand te tellen. Maar het mocht de pret niet drukken. Het zwembad bovenaan aan de camping met een prachtig uitzicht over de baai van Rosés. De rotsen, waar je vanaf kunt springen. Lekker snorkelen, genoeg te doen hier. Je zit echt overal dichtbij. Het baaitje, super gezellig. De restaurantjes eromheen, wat gezellig aandoet. Daarbij is er pad langs het baaitje, wat een mooi uitzicht geeft. Op de fiets naar het stadje is prima te doen. Wel 2 heuvels op, maar met een e-bike ging het prima. De haven is erg gezellig. Je loopt zo naar het centrum met winkels en restaurantjes. Het oude L’Escala is de moeite waard om te bezoeken. Wat een sfeertje daar, met de nodige restaurantjes. Wij kijken weer uit naar volgend jaar en gaan zeker weer naar lila Mateau. Hopelijk dan wat meer campinggasten.
Plus
Grote plek voor je caravan. Dichtbij de baai en de restaurantjes. Vlakbij een supermarkt.
Min
Het hars wat van de bomen drupt. Volgende x een autohoes meenemen.
Mening nr: 1358
Datum: 02-06-2015
Geplaatst door: Hubert en Chris    Stuur Hubert en Chris een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: april - juni  2015
Samenstelling: Senioren

Cijfers

Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:9
Hygiëne v/h sanitair:8
Ontvangst:10
Faciliteiten:8
Accomodatie/Plaats:8
Comfort:8
Leiding v/d camping:10
Omgeving:8
Prijs/kwaliteit verhouding:
9
Goede camping, wij waren hier in mei, alleen klein zwembad open. Als je satelliet hebt, moet je wel opletten voor de bomen om ontvangst te hebben. Internet apart te betalen. Loopafstand naar strandje, mooi uitzicht over de baai van Roses . Nadeel is de wind, overal zand. We kregen bonnetje voor een gratis drankje en gratis 1 tapas, dit is wel leuk. Centrum is bergop, je kan ook wandelen boven langs de baai. Markt op zondag.
Plus
Dicht bij strandje en zeer vriendelijk op de receptie
Min
plaatsen allemaal op zandbodem en betalen voor internet .
Mening nr: 1343
Datum: 19-10-2014
Geplaatst door: Erik Hofman    Stuur Erik Hofman een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: juli - augustus  2014
Samenstelling: Gezin met (jonge) kind(eren)

Cijfers

Algemene indruk:10
Kwaliteit v/h sanitair:8
Hygiëne v/h sanitair:8
Ontvangst:10
Faciliteiten:7
Accomodatie/Plaats:10
Comfort:9
Leiding v/d camping:10
Animatie / activiteiten:7
Omgeving:10
Prijs/kwaliteit verhouding:
10
Gezellige goede camping. Alles zo'n beetje op loopafstand. Treintje naar centrum stopt voor de camping.
Plus
Prijs -Kwaliteitverhouding
Min
Dennenaalden en duivenpoep op auto
Mening nr: 1222
Datum: 06-09-2012
Geplaatst door: Mon!que   
Periode: juli - augustus  2012
Samenstelling: Gezin met tieners

Cijfers

Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:10
Hygiëne v/h sanitair:10
Ontvangst:10
Faciliteiten:9
Accomodatie/Plaats:9
Comfort:9
Leiding v/d camping:10
Animatie / activiteiten:8
Omgeving:9
Prijs/kwaliteit verhouding:
8
Heerlijke camping met plekken onder hoge bomen op loopafstand van leuk baaitje met flink aantal niet te dure restaurantjes. Vanaf het zwembad boven een prachtig uitzicht op de baai van Rosas en genoeg ligruimte op mooi groen gras rondom het zwembad. Sanitair groot, ruim, heel schoon en altijd warm water. Camping zelf ook nooit stoffig, paden worden regelmatig gezogen en de dennenaalden worden elke dag opgeveegd.
Plus
Geweldig zwembad met uitzicht en alles op loopafstand
Min
Dat we er nu al 5 keer geweest zijn
Mening nr: 1035
Datum: 03-01-2010
Geplaatst door: santje    Stuur santje een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: juli - augustus  2009
Samenstelling: Niet opgegeven

Cijfers

Algemene indruk:10
Kwaliteit v/h sanitair:10
gewoon supper camping echt heel leuk!!
Mening nr: 811
Datum: 31-08-2008
Geplaatst door: E de Smit    Stuur E de Smit een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: juli - augustus  2008
Samenstelling: Niet opgegeven

Cijfers

Algemene indruk:8
Kwaliteit v/h sanitair:10
Deze camping gereserveerd via Internet. Bij aankomst dachten we: oh jee, gaan we hier 3 weken vakantie houden. Het is een camping gesplitst in 2 delen. Er loopt een doodlopende weg tussendoor die naar het strand leidt. Veel verkeer en brommers/motoren. Het komt allemaal vrij druk over. Wij zijn dat niet zo gewend. De plek die we kregen was klein en lag op het vlakke deel. Volledig ingebouwd met caravans en grote voortenten. Beetje claustrofobisch werd je er wel van. 1 nacht daar geslapen en de volgende dag rondgekeken op de camping naar een andere plek. Op de andere kant was een plaats die bijna 2x zo groot was. Daar konden we naar toe. De hele handel opgepakt en naar de andere kant. Deze kant is het leukst van de camping. Is een beetje een terrasgebied. Hier verder 3 weken prima gecampeerd. Wel dicht bij de weg. Deze geeft overlast als je er dicht op staat. Er rijden auto's met dreunende muziek, scooters en gillende mensen lopen s'nachts voorbij. Dit kan om 4-5 uur s'nachts plaatsvinden. Je raakt er wel aan gewend maar je kan er wel rekening mee houden bij het boeken. De kinderen (14-16jr) hebben zich prima vermaakt. Elke avond naar het strand en veel voetballen op een perfecte kunstgrasmat. De zwembaden voldoen, vooral het bad boven is mooi aangelegd. Verder is de zee/strand zeer dichtbij en kan er gedoken worden vanaf rotsen die tot 12 meter hoog zijn. De plaatsen zijn ruim, niet allemaal. Het sanitair zeer schoon en wordt goed bijgehouden. Er zijn volgens mij meer spanjaarden en fransen aanwezig dan nederlanders, iets wat prettig is. Ik heb het meer op de spanjaarden. Prettiger volk dan de fransen. Uitstapjes: Barcelona. Is goed te doen. Tip: probeer een wedstrijd van Barcelona te bezoeken. Zeer de moeite waard en maak gebruik van de Metro. Escala is wel aardig en Figueras is leuk voor Dali. Tip: ga daar vroeg heen anders sta je minimaal 1 uur in de rij voor kaartjes. Kortom: een redelijk drukke camping. Het is na 24 u stil op de camping, niet er om heen. De plaatsen zijn van zand. De voorzieningen prima en zeker de moeite waard om terug te gaan.
Mening nr: 803
Datum: 21-08-2008
Geplaatst door: Fam. Voshol    Stuur Fam. Voshol een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: juli - augustus  2008
Samenstelling: Niet opgegeven

Cijfers

Algemene indruk:5
Deze camping 2 weken eerder telefonische bij een bijzonder behulpzame dame genaamd "Laura" gereserveerd. Echter bij aankomst was hier niets bekend van. We werden verder niet geloofd en er werd geen moeite gedaan om iets anders te regelen.
Mening nr: 760
Datum: 03-08-2008
Geplaatst door: Marjan Oele    Stuur Marjan Oele een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: juli - augustus  2008
Samenstelling: Niet opgegeven

Cijfers

Algemene indruk:10
Kwaliteit v/h sanitair:10
we zijn met 2 gezinnen en 5 kinderen in de leeftijd van 7,12,13,15 en 16 jaar in juli 2008 op deze camping geweest, wat een supermooie camping, de ontvangst was prima, helaas konden we niet direkt naast elkaar staan maar wel dichtbij elkaar op mooie ruime plekken. Prachtig zwembad met uitzicht over de baai, hele mooie sportvelden waar elke avond een sporttoernooi was door de week, de kinderen leerden ook heel snel andere kinderen kennen, het sanitair was superschoon, supermarkt op loopafstand dus de auto kon lekker blijven staan, de kinderen gingen 's avonds met een groep naar het strand en bij aankomst werden ze netjes naar de tent gebracht door de bewaking, erg aardige man overigens, Het rotsstrandje achter de camping was ook prachtig je kan daar heel mooi snorkelen en/of duiken, verder geweldig weer. Vanaf de camping loop je ook zo naar een zandstrandje in een ander baaitje gelegen. Kortom een supercamping waar we nog wel terug komen!
Mening nr: 655
Datum: 12-02-2008
Geplaatst door: astrid   
Periode: juli - augustus  2007
Samenstelling: Niet opgegeven

Cijfers

Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:9
Erg leuke rustige camping met alles op loopafstand. Van de bewaking zoals hiervoor vermeld totaal geen hinder gehad. Waren ook nog wel eens laat op de been hoor. De kinderen van ons vonden het juist wel een veilig idee dat ze 's avonds bewaking zagen lopen op de camping.
Mening nr: 654
Datum: 12-02-2008
Geplaatst door: Isabelle    Stuur Isabelle een e-mail over Camping Illa Mateua
Periode: juli - augustus  2007
Samenstelling: Niet opgegeven

Cijfers

Algemene indruk:9
Kwaliteit v/h sanitair:9
Een geweldige camping tussen prachtige bomen, vlakbij zee en vlakbij gezelligheid. Kortom de basis voor een mooie vakantie met de kinderen. Voetbalveld is wel bedekt met kiezels en das best vervelend met 2 jonge jongens maar dat kan dus echt alleen maar beter worden. De toiletten en douches waren echt perfect schoon, zelfs in de drukkere periode. Personeel in het restaurant en de winkel waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Waarom ik er dan toch(waarschijnlijk) nooit meer terug naar toe ga? De bewaking s'nachts, echt onvoorstelbaar onfatsoenlijk. In het zwart gekleed onvriendelijk tuig met lange latten en felle zaklampen. Als je gewoon zit te lezen na 12 uur schijnen ze met een lamp en zeggen dat het stil moet zijn, mogelijk dat het omslaan van de pagina's lawaai maakt? De groep geeft mij een zeer vervelend gevoel, de baas van de bewaking heet trouwens Adolf (is niet gelogen), hij was ongeveer 40 jaar dus dat kan geen toeval zijn. Nogmaals een perfecte camping met een zeer onfatsoenlijke en in 90 procent van de gevallen zeer onnodige bewaking. De truc voor dit soort lui is juist ordebewaken zonder gezien te worden of zonder dat de GASTEN er last van hebben.
Eerste 1 2 Laatste 
© Camping-Frankrijk.nl, 2006-2011. Alle rechten voorbehouden.
Bezoekers online:[47]