Forum Onderwerp - rustige camping in de buurt van barcelona (Gesloten voor reacties)

Mirjam 29.04.2010 19:49
Wij zijn op zoek naar een rustige camping in de buurt van Barcelona. Dwz dat je er toch wel in een uur kan komen. We zoeken een camping, liefst met zwembad, maar een animatieprogramma is niet nodig (zelfs liever niet). Wat ik wel altijd belangrijk vind is dat het sanitair schoon en netjes is. Een camping vol met alleen maar Nederlanders is ook niet echt ons ding, we zijn niet voor niets in spanje op vakantie! Misschien weet er iemand hier iets leuks!!

Geplaatst door: bernadette 29.04.2010 21:28
Camping El Vedado is een prima camping die als uitvalsbasis kan dienen voor Barcelona.
De bus brengt je tot in het centrum van de stad. En 's avonds word je weer op de camping afgezet.
Er is een zwembad, schoon sanitair, de camping wordt ieder dag geharkt en je vindt er mensen van verschillende nationaliteiten.
http://www.campingelvedado.com/
http://www.spanje-camping.nl/meningen.asp?CampingID=192

HdR 02.05.2010 10:55
Mirjam,
In Vilanova (voluit Vilanova i la Geltru) vindt je Vilanovapark; een camping die ongeveer 40 km van Barcelona ligt, circa 40 minuten met de trein. Spreken in ieder geval Engels en Nederlands. Vanaf deze camping kun je met de bus naar het station; bus stopt voor de camping. Je kunt ook met de auto naar het station van Vilanova gaan, maar of je je auto nog in dezelfde staat terug vind en of je uberhaupt van de parkeerplaats af kunt komen blijft een gok. Bij het station kun je een kaart van de lijnen vragen naar Barcelona. Ze spreken daar zoals in het grootste gedeelte van Spanje geen woord Engels maar ze doen hun best en met wat handen en voeten werk lukt dat prima. Leer in ieder geval even te tellen tot 20 in het Spaans; zul je veel plezier van hebben.Je kunt dan kiezen om naar het Hoofdstation van Barcelona te gaan of 1 station verder en dan kom je in het Centrum van Barcelona. Vraag deze kaart van de lijnen wel, want als je terug wil en op de annoncering van Vilanova gaat staan wachten in Barcelona kun je heel lang wachten. Het systeem werkt hetzelfde als in Nederland. Als je in Woerden wilt zijn moet je dus de trein van Den Haag naar Utrecht nemen.
Groet,
Hans

Willem Ticheler 05.05.2010 19:47
Mirjam
Camping Sitges te Sitges, met de trein in 35 - 40 minuten midden in Barcelona.
Ook Sitges is een heel prachtig stadje (zie de vele beschrijvingen van Sitges op internet)
Camping Sitges: klein, rustig met zwembad, strand en stad met fiets of lopend eenvoudig te bereiken.

Wij hebben genoten (juni 2009)

Groet
Willem Ticheler

Mirjam 06.05.2010 11:44
Bedankt voor al jullie reacties!! Denken jullie dat het nodig is een plek te reserveren, we gaan eind juli. We zijn eigenlijk gewend op de bonnefooi te gaan, maar ik weet niet hoe dat zit in spanje in het hoogseizoen?

Geplaatst door: bernadette 06.05.2010 13:17
Op El Vedado is reserveren niet nodig. Vorig jaar waren we er voor 5 nachten(eind juli). Er was plek zat! Iedereen komt voor een bezoek aan Barcelona en blijft daarom niet zo heel erg lang. De camping is overdag dan ook bijna verlaten. 's Avonds komt de camping weer tot leven, als de bus iedereen weer afgezet heeft.

HdR 06.05.2010 17:19
Mirjam,

Als je naar Vilanova gaat zou ik wel reserveren. Kan via Internet (www.vilanovapark.es)en ook nog in het Nederlands.

Groet,
Hans