Forum Onderwerp - spanje of frankrijk (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Charlotte 19.06.2007 23:11
Ik wil er wel nog bijzetten dat ik Spanje een leuk land vind om op vakantie te gaan hoor, mooie stranden. Vorige berichten lijken misschien negatief, maar je moet niet denken dat je goedkoper uit bent, want dat ben je niet! En ik blijf er bij zeggen Frankrijk blijft ons ook trekken!

Geplaatst door: pjotr 30.06.2007 08:54
Ik heb een goed voorstel verander de naam spanje-camping.nl in costa-brava.nl iedereen heeft het over hoe geweldig spanje is, dat is het ook, maar rijdt dan wel wat verder.
Wees nou eerlijk wat is er zo leuk aan de costa brava met al die nederlanders met jantje en pietje samengedrukt op een strandje, nee het echte spanje dan moet wel wat verder dan een verlengd stukje frankrijk wat men spanje noemt.

Geplaatst door: pjotr 30.06.2007 08:56
Ik heb een goed voorstel verander de naam spanje-camping.nl in costa-brava.nl iedereen heeft het over hoe geweldig spanje is, dat is het ook, maar rijdt dan wel wat verder.
Wees nou eerlijk wat is er zo leuk aan de costa brava met al die nederlanders met jantje en pietje samengedrukt op een strandje, nee het echte spanje dan moet je wel wat verder dan een verlengd stukje frankrijk wat men spanje noemt.

Geplaatst door: Astrid 30.06.2007 14:00
Inderdaad! Of je nou aan de middelandse zee in Frankrijk zit of in Spanje, maakt voor ons niks uit! Ik zie geen verschil tussen de stranden!

Geplaatst door: Res 30.06.2007 19:55
Ga maar eens graven in het zand bij St Tropez. Wedden dat je na 20cm zwarte modder ziet.
Nepstranden bah.
Kan je niet eens een kuil graven voor je buik, zit je op de zwarte modder. Ohh, daarom zijn zo weinig Duitsers ;-))

Geplaatst door: Sandra 02.07.2007 23:54
Frankrijk! Spanje is mooi, leuk, gezellig, etc. maar ik ben het niet eens met de mededeling dat de mensen in Spanje mens- en diervriendelijker zijn. Tijdens onze laatste vakantie in Spanje zijn wij op verschillende plaatsen weggestuurd, omdat onze hond niet welkom was. Het jaar daarop zijn we naar Frankrijk gegaan en waar we ook kwamen, eerst kreeg de hond water en daarna werden wij bediend. En zo is het tot nu toe altijd verlopen.
De terrasjes en winkeltjes vind ik in Spanje veel leuker, maar onze strandvakanties hebben zo langzamerhand plaats gemaakt voor een kampeervakantie zonder drukte. En dan vind ik het aanbod in Frankrijk ruimer. Ook vind ik de Fransen vaak vriendelijker, behulpzamer, rustiger en gezelliger. Maar volgens mij hangt dat er maar helemaal van af waar je zit. Waar een ieder ook voor kiest: in elk geval allemaal een heerlijke vakantie toegewenst!

wil 03.07.2007 21:56
Nou ga ik iets schrijven waarbij ik een heleboel commentaar gaat krijgen dat weet ik.

Maar wat heb je er nu aan om een hond mee te nemen naar een warm land als spanje.
Ik vind het gewoon zielig voor een hond om hem mee tenemen naar spanje meestal ruim 30 graden, en de lange reis erheen.
Breng zo'n hond naar een pension, worden ze meestal uitgelaten, in speelweide's. Kunnen ze niet met andere honden omgaan, dan houden ze ze van de rest gescheiden, of vraag familie kennissen om op de hond te letten.
Maar je gaat toch niet met de hond in de itte reizen, en de meeste camping gasten vinden het niet prettig een hond op de camping al komen ze er niet altij voor uit.
Vaak horen we als iemand met een hond langs komt, waarom??????
wij hebben in 2005 en 2006 dagenlang in het gejank van een hond gezeten omdat de baasjes heerlijk op het strand lagen, en de hond naast de vouwwagen moest blijven aan de riem.



Geplaatst door: Astrid 04.07.2007 11:51
Wil, daar ben ik het wel mee eens. Die honden laten ze altijd maar rond lopen, ook vaak op het strand, wat ik niet fijn vind. Laat die honden gewoon thuis of houd ze aan de lijn! Maar ik denk dat ze niet alleen naar Frankrijk gaat voor de hond. Ik vind persoonlijk alle twee de landen wel mooi, maar ik vind absoluut niet dat Spanje mooier dan Frankrijk is, de landen hebben alle twee wat!

Geplaatst door: nollie 04.07.2007 12:48
ik ben een grote hondenliefhebber, maar onze 2 mopshonden blijven thuis als wij naar spanje gaan. we kiezen zelfs voor een camping waar geen honden op mogen. voor onze hondjes is het er veel te warm, en die van andere mensen zullen ook wel lief zijn, maar op de camping met iedereen dicht bij elkaar even niet. wij gaan ook heel graag naar spanje omdat de kwaliteit van de campings er met kop en schouders bovenuitkomt. trouwens de omgeving zelf ook. als je uit catalonie (over de rest van spanje kan ik niets zeggen) komt en je rijdt dan frankrijk weer in is het net of de tijd heeft stil gestaan. voor ons dus spanje op nr 1. trouwens hongarije is ook een mooi vakantieland ;-)

Marian 05.07.2007 14:09
Wij gaan dit jaar voor het eerst naar Spanje, zijn 7 keer in Frankrijk geweest. Dus we zijn benieuwd of de verschillen kloppen.

Geplaatst door: Jose 05.07.2007 15:08
wij gaan dit jaar ook voor het eerst naar Spanje, bijna altijd naar Frankrijk geweest, waar we ons altijd goed hebben vermaakt. Frankrijk vinden wij een prachtig land! Dit jaar een keer wat anders dus zijn benieuwd

Miranda 05.07.2007 18:08
Wij gaan ook voor het eerst kamperen in Spanje. Frankrijk vonden we gevarieerd, we zijn in veel streken geweest: Alpen, Dordogne, Drome, Provence, Ardeche, Pyreneeën. Overal hadden we voor- en nadelen, je kunt niet spreken over Hét franse land of Dé fransen!Ook de prijzen voor levensonderhoud verschilden nogal per streek.
Ik ben benieuwd naar Spanje, we gaan 5 dagen in Pals aan het strand liggen tussen de hordes. Daarna een paar dagen Barcelona in, cultuur snuiven (dé reden om dit jaar Spanje te kiezen). Daarna gaan we nog 2 weken naar de Spaanse Pyreneeën, camping Bassegoda in Albanya. Dus eind augustus moet ik een aardig beeld hebben van de verschillen en overeenkomsten tussen kamperen in Spanje (Catalonie) en Frankrijk.

Ineke 06.07.2007 16:08
Wij echte francofielen, zijn dit jaar voor het eerst naar Spanje afgereisd. Na lang dubben hadden we besloten om iets te huren en onze caravan thuis te laten.Na een hele winter lang surfen op het net vond ik een niet al te grote camping zonder toeters en bellen in Begur.De camping is ons goed bevallen lekker rustig(behalve het gedeelte gelegen aan de straatkant) maar ja we gaan dan ook in juni.Prachtige stranden in de omgeving, mooie dorpen en steden om te bezoeken en het levensonderhoud is goedkoper als in Frankrijk,de mensen vriendelijk en in het Engels aanspreekbaar. Het weer was 3 weken lang heerlijk, dus wat wil je nog meer!Maar toch...tijdens de overnachtingen op de heen en terugreis door Frankrijk werden we weer getroffen door dat specifieke franse sfeertje, ik kan er niet precies de vinger op leggen, maar er ontbrak gewoon iets aan Spanje. Volgend jaar toch maar weer la France.

Hans 03.09.2007 21:38
Ook wij vonden Spanje wat tegenvallen. Om met het minst belangrijke te beginnen: wij vonden Spanje niet aanmerkelijk goedkoper dan de vakanties in Frankrijk. Neem alleen al de reis, je bent natuurlijk meer benzine en tol etc. kwijt. Ook het boodschappen doen vonden wij niet zo verschillen (maar, heel eerlijk, we letten daar ook niet zo tot de laatste komma op als we met vakantie zijn).

Verder misten ook wij een speciale sfeer die wij in Frankrijk wel vinden. En de stranden? In Frankrijk en in Spanje heb je goede stranden. Aan bijvoorbeeld de stranden in West-Frankrijk bij Bordeaux kan geen enkel gebied tippen, hooguit als je het weer gaat meetellen als aspect.
Dat zit in Spanje meestal wel goed. Maar ook de laatste 3 jaar van de vakanties in Z-Frankrijk steeds 3 weken rond de 30 o C en geen druppel regen gehad.

En Spanje mooier dan Frankrijk. Een belachelijke stelling vind ik. Hooguit anders. Frankrijk is v.w.b. natuur het meest afwisselende land van Europa. Wij zijn van Bretagne tot Provence en van westkust tot Alpen geweest, overal is het verschillend en mooi. Ook van de Franse norsheid o.i.d. hebben wij nog nooit iets gemerkt. Wij proberen in elk land waar we komen contact met de bevolking te krijgen door een poging te doen om wat zinnetjes van de taal er tegenaan te gooien. Tuurlijk klopt onze uitspraak niet altijd etc., maar die pogingen en een glimlach doen altijd wonderen. En Engels praten? Ook in Spanje (binnenland) spreken ze nergens Engels. Ik heb het dan dus niet over de grote toeristenplaatsen aan de kust.

(onze) conclusie: elk land heeft z'n charme. Ook Spanje dus. En Frankrijk. Vorig jaar voor het eerst naar Italie geweest, ook erg leuk!

Christa 25.03.2010 15:21
Zijn de afgelopen 7 jaar achter elkaar 6 weken vakantie gehad waarvan 3 weken frankrijk en 3 weken spanje, soms eerst spanje en daarna frankrijk, maar op een gegeven moment werd het 2 weken frankrijk, en daarna 4 weken spanje, vorig jaar zelfs 1 week frankrijk en 5 weken spanje reden is dat we toch merken dat de spanjaarden veel vriendelijker zijn dan de franse behulpzamer ( misschien wat tempramenter )en menselijker.
De dagelijkse boodschappen zijn de laatste jaren wat goedkoper in frankrijk geworden.
Was inderdaad hard nodig want de prijzen waren absurd hoog ( op de UK na was frankrijk de duurste van europa ), en in Spanje stukken goedkoper en de campings die wij bezoeken zijn in Spanje ook goedkoper dan in Frankrijk.
En wij willen dus een camping met alle faciliteiten en geen kleine achteraf camping met een onmgebouwde schuur als winkel.
Spanje is ondanks de extra km's met 6 weken verblijf een stuk goedkoper dan Frankrijk.
Btw, wisten jullie dat in Europa Nederland de goedkoopste boodschappen heeft van Europa, zelfs goedkoper dan in de voormalige oosteuropesche landen. ( spreek ik niet over terrassen, restaurants etc alleen supermarkten )
Dus waarom klagen over hoge prijzen ????

Ineke 31.03.2010 10:18
Soms heb je een klik met een land, al van jongs af aan, zonder er geweest te zijn, heb ik die met Frankrijk.Ik vind de natuur daar zo veelzijdig en raak er nooit uitgekeken, een combinatie van de kust met het binnenland is voor mij het summum. Daar komt nog bij: voor minder kilometers alles onder de zon. Niet dat ik nooit naar ander landen ga: Italië (Trentino, Toscane,La Marche), Spanje (Costa Brava), Griekenland(Kos, Kreta), allemaal mooi maar geen klik, voor mij geldt: een jaar niet naar la France is een jaar niet geleefd.

Frans 01.04.2010 20:27
Volgens mij was dit een vraag uit het jaar 2006??
Maar Crista de campings in Spanje veel goedkoper????
Mijn ervaring is dat behoorlijke campings in Spanje met een goede accomodatie e.d behoorlijk duurder zijn dan in Frankrijk.
De boodschappen zijn inderdaad goedkoper, maar niet overdrijven met stukken goedkoper.
Bij voorbeeld de brandstof koste nog geen euro per liter en de voeding was echt niet goedkoper dan 10% vergeleken met Frankrijk.
Maar zo wat, Spanje is een heerlijk land met heerlijk weer en Frankrijk is een mooi land, maarrrrrrrrr ik hen er 3 jaar geleden 1 regenbui gehad maar die duurde 4 weken.
Maar ik kraak Frankrijk niet af want het is een fantastisch vakantieland.

Gr Frans

Leonard 06.04.2010 00:04
Als je voor Spanje kiest, en niet naar de kust wil,
Dan een tip, voor een gebied dat alles overtreft, EXTREMADURA in het ZW van Spanje, even op google zoeken.
Via Madrid goed te bereiken, zeer goede wegen en een overweldigende landschap/natuur/cultuur/historie enz.( Columbus kwam hier vandaan)
Bekende plaatsen zijn Merida, Caceres, Badajoz en Plasencia, veel kastelen,
NL.vrienden van mij hebben een Casa Rural Turismo =B&B met een kleine camping in de regio Caceres, mail me maar voor info.
Leonard

w 06.04.2010 16:37
xxxx

Juliette 05.05.2010 21:06
Ik ben een frabcolfiel pur sang maar ga dit jaar toch naar Spanje.
Frans Baskenland is mijn geliefde stek, vorig jaar zaten er guppen en yuppen en dat geeft een heel anders sfeertje dan ik voorheen gewend was. Deze mensen waren van het luxe, van het uiterlijke vertoon en de fransen vaarden er wel bij.Prima, alleen niet voor ons. Daarom gaan we via mijn geliefde Frankrijk de bergen over en willen ergen bij het nationaal park aan de westkust uitkomen. We zijn al verschillende keren naar San Sebastian eo geweest en vonden het erg mooi allemaal. Bevalt het niet dan doen we dat niet meer. Kiezen we een andere stek aan de westkant uit. Want daar is het allemaal toch wat anders dan aan de middellandsezeekant....

Fijne vakantie allemaal,
Juliette

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 2 van 2