Forum Onderwerp - Op zondag rijden?! (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Pien 23.10.2007 20:18
Hallo, wij willen graag gaan boeken voor een camping. Maar nu willen wij even kijken welke dag wij aankomen op de camping en welke dag wij dus willen vertrekken. Aantal keren op zaterdag gereden, maar doen wij niet meer vanwege de drukte. Ook de laatste jaren een paar keer doordeweeks gereden, willen wij eigenlijk ook niet meer, want worden niet goed van het vrachtverkeer. Nu horen wij veel positieve reacties over het rijden op zondag dus willen wij graag zondag morgen rond een uur of 5/6 vertrekken en dan rond 700/800Km overnachten en de volgende dag de maandag verder rijden naar onze camping. Doen dit meer mensen en is het goed rijden op zondag?

Erna 23.10.2007 20:26
Wij hebben al wel meerdere keren op zondag gereden en vinden het inderdaad lekker rustig (wel niet naar Spanje, maar wel naar bv Zuid-Frankrijk). Het scheelt toch wel een stuk met zaterdag. Je kunt beter doorrijden en hebt veel minder gestress. Ook die maandag vinden wij het vaak goed te doen.

Geplaatst door: Richard 23.10.2007 20:32
Ook wij vertrekken meestal op zondag richting Zuid-Frankrijk of Spanje, het is echt een heerlijke dag om te rijden. Toevallig vorig jaar een keer doordeweeks gereden, het was inderdaad niks, wij hebben maar 550KM kunnen rijden. Als je op zondag rijd kun je 700KM makkelijk halen. Het rijden op maandag gaat ook goed. Je hebt een goede keus gemaakt om op zondag te rijden! Terug van Zuid-Frankrijk/Spanje richting Nederland rijden wij meestal op vrijdag+zaterdag, ook wel goed te doen, terugweg maakt het meestal niet echt uit welke dag je rijd!

Geplaatst door: Astrid 24.10.2007 11:37
Ook wij rijden op zondag+maandag. Inderdaad echt rustig op de weg, en een groot voordeel geen last van vrachtverkeer. Wij vertrekken meestal rond 6 uur en overnachten dan rond 16.00/17.00uur en hebben dan meestal al 750KM/800KM erop zitten. Wij stoppen niet zo heel vaak tussendoor, meestal 2 grote stops en 1 kleine en dan natuurlijk het benzinetanken. Het rijden op zondag is aan te raden! Op maandag gaat het ook altijd prima.

Geplaatst door: Cindy 24.10.2007 22:36
Beste dag om te rijden is zondag, minste drukte. Er is altijd wel vakantieverkeer, maar dat is ook niet erg. Zondag is voor ons al jaren de beste dag om te rijden. Als je 's morgen een beetje vroeg vertrekt (rond 6/7uur) dan kom je al een heel eind. Wij reserveren altijd voor maandag, zodat wij zondag kunnen vertrekken en dan iets over de helft overnachten en dan maandag verder rijden. Dit gaat super. Ik ken geen betere dag dan op zondag rijden!

Geplaatst door: Roland 27.10.2007 19:47
Ik zou zeker kiezen om op zondag te rijden. Wij reden vroeger altijd woensdag+donderdag, maar vinden het rijden op zondag+maandag veel fijner. vooral op zondag rijden is een groot voordeel, je kunt al heel wat kilometers maken en je kunt gewoon rustig rijden zonder te denken om in de file te komen. Doen dit nu al een aantal jaren en willen niet meer op een andere dag vertrekken dan op zondag. Terug is voor ons ook altijd verschillend. Dan maakt het niet zo veel uit welke dag je rijd, want iedereen gaan dan verspreid naar huis.

wilmaV 28.10.2007 18:30
Wij vertrekken ook altijd op zondag, tegen half 5 's ochtends. Aangezien wij niet met een caravan rijden, maar met een vouwwagen, schiet het aardig op. Wij rijden altijd tot Nimes, waar we vervolgens overnachten in een Formule1-hotel. We hebben er dan al 1250 km opzitten, dus op de maandag hoeven we nog maar zo'n 500 km te rijden. Meestal zijn we dan net na de middag op de camping, zodat we in alle rust onze vouwwagen op kunnen zetten.

Geplaatst door: Maarten 04.11.2007 13:11
Wij vertrekken al jaren op zondag. Wij vertrekken rond 6 uur 's morgen vanuit Arnhem, op de weg is het dan heerlijk rustig, je ziet alleen wat vakantieverkeer, geen ander verkeer, ook leuk om te zien vinden wij, geeft al een lekker vakantiegevoel. Route du soleil is dan ook zeer rustig. Wij overnachten meestal bij Macon en rijden de volgende morgen (maandag) rond 8 uur weg. Maandag is ook goed te doen en een goede dag om aan te komen op de camping! Pien ik kan u zeker aan raden om op zondag te vertrekken!

Geplaatst door: monique 05.11.2007 07:48
wij rijden ook wel eens zondag /maandag het is op zondag i.d.d rustiger omdat er nauwelijks vrachtverkeer is. wel jammer vind ik het dat het dan weer 2 dagen minder vakantie is dan als je op zaterdag aankomt.

Geplaatst door: Linda 05.11.2007 17:24
Wij rijden heen ook altijd op zondag. Die ene dag dat je later komt, maakt ons helemaal niet uit. Ik kan ook maar twee weken vakantie krijgen, maar vind een dag later op de camping aankomen absoluut geen probleem. Je hebt net iets meer tijd om de vakantie voor te bereiden, paar dingetjes inpakken en schoonmaken enz. Je moet altijd wel een paar dingetjes doen. Verder is het rijden op zondag heerlijk rustig en schiet je vaak al heel erg op. De volgende dag hoef je dan vaak niet meer zover en kun je die dag alles al opzetten. Perfecte reisdagen zondag+maandag. Kan het aanbevelen.

Geplaatst door: Pauline 09.11.2007 16:18
Ook wij rijden dit jaar op zondag, wij rijden niet elk jaar op zondag, maar als het kan wel! Op zondag is perfect op de weg, heerlijk rustig en dan lekker scheuren over de route du soleil, haha, dat niet maar je schiet wel op! Inderdaad een aanrader om op zondag te rijden. Ons zul je zien op zondag 6 juli op de route du soleil en overnachten dan waarschijnlijk bij macon, fijne overnachtingscamping! En rijden maandag 7 juli weer verder naar camping las dunas. Zondag+maandag zijn hele goede reisdagen naar het zuiden!

Geplaatst door: Lotte 11.11.2007 16:31
Wij hebben eigenlijk nog nooit op zondag gereden naar onze vakantiebestemming, mijn ouders doen dit wel elk jaar. Zij vinden het rijden op zondag super. Wij willen het volgend jaar gaan proberen ik hoor en lees alleenmaar positieve reacties over het rijden op zondag, dus waarom zullen we volgend jaar niet op zondag rijden! Wij zullen de camping op maandag reserveren, zodat wij zondag morgen met onze eigen caravan kunnen vertrekken en lekker rustig kunnen rijden. Volgens mijn ouders is het zeker aan te bevelen om op zondag te rijden. Ik zelf heb het nog niet geprobeerd op zondag rijden, maar zo te zien en te horen moet dit helemaal goed komen!

Geplaatst door: Barbara 23.11.2007 12:19
Wij rijden ook eigenlijk altijd op zondag en maandag. Zondag lekker vroeg vertrekken eind van de middag op de route du soleil eigens op een overnachtingscamping staan. Maandag morgen rond half 8/ 8uur weer vertrekken en dan naar onze camping rijden. Zondag is heerlijk rustig, alleen vakantieverkeer op de weg (niet zoveel natuurlijk als op zaterdag!!) en dat geeft dan ook een vakantiegevoel. Maandag gaat ook altijd prima. Wij overnachten altijd net voor Lyon en rijden dan 's morgen rond 9uur door Lyon, ook absoluut geen probleem! Maandag is ook een goede dag om aan te komen op de camping. Rijd gewoon op zondag en dan nog een deel op maandag!

ivonne 25.11.2007 09:44
Wij vertrekken altijd op vrijdag, als iedereen thuis is. Dan rijden we ongeveer 300km, afhankelijk van tijdstip waarop we vertrekken. Zelfs 1 keer ruim 600 gereden, toen was iedereen vroeg thuis. Nog redelijk rustig behalve als je via maastricht rijdt (eens maar nooit weer?). Op zaterdag dan om 6.30 opstaan, 7.00 vertrekken, en dan rijden we tot 9.30 of 10.00u zonder files. Daarna wordt het te druk naar onze zin, pakken we of binnenwegen, of we stoppen gewoon op een mooie plek om eventueeel 's middags/'s avonds nog een stuk te rijden.
Op die manier zijn we zeker op zondag in Spanja of Italie (meestal spanje).

Geplaatst door: Pien 25.11.2007 13:40
Ivonne, ik ga er niet 3 dagen over doen, en vrijdag+zaterdag is het vreselijk druk op de weg, uit eigen ervaring. Ik hoor veel positieve reacties over het rijden op zondag en de tweede dag dan nog een stuk op maandag. Nu lees ik ook weer veel positieve reacties. Dus wij gaan komende zomer op zondag vertrekken. En komen dan maandag op de camping aan. Wij rijden gewoon route du soleil (Maastricht - Luik - Luxemburg - Lyon - Orange - Spanje) Rijden gewoon deze route, rijd het snelst en qua drukte valt wel mee, er zijn goede wegen, en vaak 3 en zelfs 4 baans, ook erg handig als je met caravan rijd en vooral op zondag zal het dan rustig zijn. Wij nemen ook niet de binnenwegen, zijn we te lang onderweg.
mvg

ivonne 27.11.2007 21:51
Drie dagen is ook veel, maar wij zien de rit echt als vakantie, genieten er van. Vinden voor een overnachting de tent opzetten ook leuk, dus dat scheelt echt heel veel.

De feitelijke reistijd is voor ons niet langer, waarschijnlijk zelfs korter omdat we stoppen als het te druk is.

Het extra voordeel voor ons is: langer in spanje, en direct weg als de kids thuiskomen. Scheelt veel onrust.

Geplaatst door: monique 28.11.2007 08:33
het wordt geloof ik dit jaar wel druk op zondag..............

Geplaatst door: Saskia 28.11.2007 16:40
Dit onderwerp komt heel vaak aanbod op verschillende sites. Wij rijden ook altijd op zondag, hartstikke fijn! En het wordt dit jaar niet extra druk hoor monique;). Wat ik al zei dit onderwerp wordt altijd zoveel besproken en op zondag blijft het altijd rustiger op de weg. De meeste hebben al wel de favoriete dag om te rijden naar het zuiden. Wij vertrekken tenminste altijd op zondag. Wij gaan niet elk jaar veranderen van vertrekdatum. Zondag is voor mij de perfecte reisdag. Wij doen er ook 2 dagen over en komen dan maandag op de camping aan, op maandag rijden is ook goed te doen, ook nooit files (wij zijn dan al wel zeker in midden Frankrijk). Terugweg rijden wij meestal op vrijdag+zaterdag. Wij willen in het weekend thuis komen, want vaak moeten wij al weer op maandag/dinsdag beginnen met werk. En terugweg valt het altijd heel erg mee met de drukte, want dan gaat iedereen verschillende dagen weg.

Geplaatst door: Trees 30.11.2007 17:25
Wij vertrekken altijd op zondag vanuit Nederland. Zondag is de perfecte reisdag!

ivonne 01.12.2007 21:45
Voor jullie misschien.
Zondag is doorrijden vaak makkelijk, maar ook niet altijd. Pak maar een zondag vlak voor een feestdag , of op een feestdag. Bv rond 14 juli.
Zondag heeft meer nadelen, oa rust en bezoek mogelijkheden. Misschien dat het rijden sneller gaat (alhoewel, ook op zondag hebben we wel eens flinke vertraging opgelopen) en al die bestuurders van (oa Nederlandse) auto's met aanhanger die toch op de meest linkse van de drie banen rijden...... Soms is rijden door de weeks veel makkelijker. Vrachtwagens zitten eigenlijk nooit op die derde baan, in het weekend met meer vakantie verkeer zitten er vaak niet -fransen op die baan,belemmeren de doorstroming terwijl ze er helemaal niet op mogen.

Het is niet zo dat er een ideale reisdag is voor iedereen hetzelfde. Denk na over wat je wilt, doordeweeks in de vroege ochtend uren, prachtig en rustig rijden. soms rijd je dan in een uur of 5 (enkele auto) meer dan in 8 uur overdag. Wij hebben inmiddels al van alles uitgeprobeerd, rijden op 14 juli doordeweeks beviel het allerbeste, geen vrachtverkeer, weinig aanhangers/caravans, en daardoor lekker doorrijden.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 3 

Pagina 1 van 3