Forum Onderwerp - Route du soleil. (Gesloten voor reacties)

jan 25.01.2008 09:03
Wil begin nou niet weer je te verexcuseren! Dat er mensen zijn die er zo over denken en zo doen dat is nu toch zo langzamerhand wel bekend. Dat verhaal over die VA chauffeurs werpt wel een ander licht op de zaak. Ook op andere forums zijn die tegenstellingen terug te vinden maar ook daar wijst iedereen naar de ander. Ik heb ook wel eens het gevoel gehad dat een VA wat gas bijgeeft als ik aan het inhalen ben. Maar bedenk wel dat je alvorens die VA in te halen je hem/haar toch eerst hebt moeten naderen. Dan kom je even in een slipstream. Ga je dan met je combinatie naar links dan krijg je de volle laag tegen. Zelfs met cruise control moet ik soms wat gas bijgeven om het laatste wipje te kunnen maken en ruim voor de VA weer naar rechts te gaan. En soms lukt het gewoon niet zonder te gaan "planken" met jawel, 110km/h. Dan laten we ons gewoon terugzakken en vervolgen onze weg weer op de rechter baan achter de VA. Maar echt pesten, dat heb ik nog nooit meegemaakt! Wel dat de parkeerplaatsen op zondag heel vol staan maar dat kan ik geen pesten noemen!

Geplaatst door: mieke 25.01.2008 09:46
Wij rijden ook wel eens via Reims om er even voor Dijon weer op de route du soleil te komen. Wij rijden dit omdat we op deze weg betrekkelijk weinig caravans tegen komen. Want als bestuurder zonder iets achter je aan te hebben hangen heb je weer last van de caravan bezitters als ze elkaar gaan inhalen met een gang van 100 km terwijl wij 130 rijden. Dus dat betekent dat wij vaak vol in de remmen moeten. En zo is de circel rond iedereen heeft last van iedereen! We vinden onszelf allemaal het beste rijden met of zonder caravan, met of zonder vrachtwagen.

Geplaatst door: Jaap 25.01.2008 10:16
Wij gaan elke zomer naar het zuiden met onze eigen caravan. Wij vinden het vrachtverkeer echt heel irritant. Je rijd net iets harder dan het vrachtverkeer. Vrachtwagens hebben altijd de vrachtwagen op cruise control staan, als zij een andere vrachtwagen gaat inhalen gaat dit vaak heel langzaam. Als je met caravan rijd geef je meestal wat extra gas, zodat je makkelijk kunt inhalen. Als vrachtwagens inhalen ontstaan er al snel ontstoppingen. Ik ben zelf aardig pittiger rijder. Als vrachtwagens inhalen en dit erg lang duurt, ga ik ook soms op de derde baan het vrachtverkeer inhalen. Zo ontstaan er dus ontstoppingen. Normaal verkeer (zonder aanhanger) kunnen mij dan niet meer inhalen. Dus al met al vinden wij het vooral irritant als het vrachtverkeer elkaar gaat inhalen. Wij vertrekken altijd zondags! En komen maandag eind van de middag in Spanje aan. Terug rijden wij op verschillende dagen.

Geplaatst door: mieke 25.01.2008 10:59
Dus dat ben jij waar we elk jaar last van hebben! (grapje) Ik snap alleen niet wat je nu zegt. Je geeft aan dat je ook wel eens op de derde baan rijd en dat daardoor opstoppingen ontstaan. Wij houden ons altijd keurig aan de max. snelheid van 130 km en jij doet dus dingen die niet mogen en veroorzaakt dus problemen op de weg. Omdat de vrachtwagens elkaar inhalen ga jij dus dingen doen die niet mogen???? Raarrrrrrrr

Geplaatst door: ® karla 25.01.2008 13:20
Op zon en feestdagen geldt in Frankrijk een verbod voor vrachtverkeer boven een bepaald gewicht. Uitzonderingen (koeltransporten e.d.) krijgen een vergunning. Dit betekent ook dat er al op zaterdag minder vrachtverkeer is. Het inhalen door vrachtverkeer geeft bepaalde gevoeligheid aan de caravan, dit rijdt niet fijn. Denk eraan dat je met een auto met aanhanger niet op de derde baan mag komen.

wil 30.01.2008 16:14
Ik ga mezelf niet verexcuseren, maar soms moet je wel gaan excuseren op de voorhand omdat je anders de volle lading over je heen krijgt.
Het verhaal van de Vrachtwagenchauffeurs word best wel onderbouwd begrijp ik maar ook ik probeer altijd wat gas bij tegeven wanneer ik inhaal, maar wat ik dan zo hoogst irritant vind, is bij een 4 baans weg dus 2 rijbanen dan ga je inhalen en rij je 100 tot 110 km/h met een caravan op de linkerbaan en ik ga naar links wanneer ik niemand ziet in de spiegel of in de verte.
Dan ben je aan het inhalen en zie je in de verte al de lichten knipperen dat je aan de kant moet om vrijbaan te geven. Nu blijf ik niet expres lang links rijden en ga dan ook z.s.m. naar rechts wanneer dit mogelijk is, maar dan hoor je vaak het irritante geclaxoneer naast je met de bekende gebaren en vingertje, of je afsnijden waardoor soms levensgevaarlijk dingen uitgehaald worden.
Dus het zijn niet alleen de vrachtwagen chauffeurs, waar we hinder van ondervinden maar vaak ook de haastige mede bestuurders en dat zijn soms verd**d vaak Nederlanders op weg naar het zonnige zuiden .

Karla 30.01.2008 19:02
Misschien als waarschuwing, je mag n.l. niet met auto en caravan op de derde baan.

Geplaatst door: mieke 31.01.2008 17:48
Precies!!!! Niet op de derde baan komen caravanbezitters!

wil 31.01.2008 18:41
@carla en Mieke, lees eens goed....
Ik schrijf niet dat ik op de 3e rijbaan komt.

Geplaatst door: Klaas 01.02.2008 14:59
Dit is ook de grote reden dat ik naar Zuid-Frankrijk/ Spanje via de route du soleil ga. Het is meestal 4 baans en dat rijd een stuk fijner (met en zonder aanhanger!). Via cl.ferrand grotendeels 2baans. Er hoeft maar 1 keer een vrachtauto in te halen en dan ontstaan er al ontstoppingen. Dus voor mij Route du soleil naar Spanje.

Geplaatst door: mieke 01.02.2008 16:32
Wil, ik heb het ook niet tegen jou hoor! Maar zie de reactie van Jaap hierboven, die schrijft dat hij wel eens op de derde baan rijdt.

jan 01.02.2008 18:31
Wil, dat gedrag ervaar ik als caravanner ook als heel vervelend! En als het dan ook gebeurt, nou dan hebben ze dikke pech want dan wachten ze maar heel even!
Een minzaam knikje naar links met daaraan gekoppeld een vriendelijke glimlach krijgen ze als ze dan even naast ons rijden.
En o, wat zijn ze verontwaardigd! En wat zijn ze ontspannen op vakantie!
Na mij mogen ze weer, totdat het hele ritueel zich verderop weer herhaalt!
Blik op oneindig en het verstand op nul!

Wilma V. 08.02.2008 17:25
Wij vertrekken altijd op zondagochtend tegen 04.30u. We rijden met een vouwwagen erachter en halen toch ieder jaar 1250 km. We overnachten in Nimes, om van daaruit op maandagochtend na het ontbijt naar Spanje te rijden. We komen dan tegen een uur of 12.00u al op de camping aan. Wij willen niet meer anders dan op die dagen heenrijden.
In het hoogseizoen geldt trouwens voor zowel de zaterdag als de zondag een vebod voor vrachtverkeer op de Route du Soleil. Veel Fransen en Belgen rijden echter meteen op zaterdag, waardoor je op die dag ellenlange files krijgt.

ivonne 09.02.2008 08:43
alle caravan of aanhangwagen bezitters/chauffeurs die wel op die derde baan komen zijn met een eigen , egoistisch spelletje bezig. Omdat iemand anders doet wat zij niet leuk vinden (inhalen, wat volkomen terrecht en toegestaan is vaak) gaan ze anderen de weg versperren onder het moto: beter zij wachten dan ik.
Kinderachtig, gevaarlijk, bah

Probeer maar eens gewoon met een personenauto te rijden, je moet telkens opletten of er Nederlanders of Belgen (Duitsers ook trouwens) rijden met caravan/aaanhanger, die kunnen zomaar de derde baan opschieten.

Is het nu zo moeilijk om je aan de regels te houden?

jan 09.02.2008 20:27
Ik zou het niet durven die 3e baan! Is ook niet voor niets verboden voor ons! Dus Ivonne, jullie mogen er langs hoor! Wel even zwaaien svp!

ivonne 09.02.2008 21:26
zullen we doen Jan.


wil 11.02.2008 21:59
@jan.

Ik erger me ook vaak hieraan, maar desondanks moet ik eerlijk zijn dat ik niet zachter gaat rijden, absoluut niet, ik hou van lekker doorrijden ik rij met de caravan ook best waar mogelijk is 120 km/h of plus, maar ik lach vaak wel met een glimlach naar de personen die dan boos kijken, en ik heb één ding wat (bijna)altijd scoort, dwz dat ze vaak kwaad en nijdig voor zich uit gaan kijken of soms enorm gas bij geven, en dat is dan zo'n chauffeur aankijken en een elegante hand kus geven.
Ik heb het zelfs vorig jaar meegemaakt dat de passagiers in de auto de chauffeur begonnen uit te lachen, en bij een benzine pomp in Frankrijk kwamen er een aantal jongens van ongeveer 25 jaar naar ons toe en vertelde dat zij kort daarvoor ons hadden ingehaald, en dat de handkus dusdanig veel lol had opgeleverd dat de chauffeur echt PISS-OFF was geworden en dat zij per toeval ons zagen staan en het zo leuk vonden dat ik de chauffeur van die auto ( ook zo'n 25 a 30 jaar) een handkus had gegeven voor zijn snelle agressieve gedrag, dat hij toen door hun HANDLOVER genoemd werd , dus een elegant handkus werkt altijd, in iedergeval in de vakantie.

jan 12.02.2008 13:28
Grappig hoor! Maar toch kun je beter wat voorzichtiger zijn. Voor je het weet halen ze een stunt uit waardoor jij met je combinatie in de problemen komt (die kans is groter naarmate je harder rijdt) en dan is het leed niet te overzien en de vogel is gevlogen! Of je komt ze tegen bij een pomp of aire en volgt er daar een confrontatie!
Wij zeggen altijd tegen elkaar:"laat maar gaan die hap, ze zullen wel haast hebben!"

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 2 van 2