Forum Onderwerp - Campings onderweg. (Gesloten voor reacties)

Hans 21.05.2008 16:24
Na vele jaren op de vertrouwde aires geslapen te hebben, willen we nu eens een keer een overnachtingcamping zoeken in zuid-frankrijk.( onderweg naar Spanje Route De Souleil)
We zoeken een camping die plusminus 1000 tot 1100 km vanaf Utrecht.
Dus ik zat ruim te denken tussen Montelimar en Orange.( mag nog iets verder evt).
Maar ik vind deze afstand in één keer rijden wel genoeg dit jaar.

Wie oh wie weet er zo'n camping, niet al te ver van de snelweg, hoeft geen luxe camping te zijn, als er maar fatsoenlijk was/eet/drinkgelegenheid is, en ook flexibele openingstijden, wij willen niet om 16.00 uur al van de snelweg af moeten omdat om 17.00 uur er geen toegang meer is, en 's morgens rond 7.00 uur moeten we weer weg kunnen.

Nogmaals een onderweg camping is nieuw voor ons, maar de reden is gewoon dat we dit jaar een baby bij ons hebben van 5 maanden, en dan is een camping gegarandeerd rustiger en meer voorzien van de nodige voorzieningen.

Geplaatst door: willem 21.05.2008 20:58
hans,

wij hebben vorig jaar op de onderstaande camping gestaan.
1000 km vanaf utrecht.

http://www.garenne.nl
prima camping voor te overnachten, wil je verder kijk dan op
camping-frankrijk.nl bij de link overnachtings-campings

succes met zoeken
willem



ivonne 23.05.2008 07:22
Hoi,

Je hebt op deze site een lijst met overnachtingscampings, sommigen zijn inmiddels gesloten maar over het algemeen klopt deze lijst.

Ik heb in Frankrijk (Spanje, Portugal, Griekenland, Italie) nog nooit problemen gehad met laat arriveren op de overnachtingscamping. In Frankrijk is dit verreweg het makkelijkste. Veel campings municipal hebben niet eens een slagboom, is er niemand meer dan zoek je een plekje, en betaalt de volgende dag. Soms wil je al weg voor de beheerder langs komt, dan zoek je even uit hoeveel het kost, in een envelopje doen, naam/ kenteken erop en rijden maar.

Een enkele Franse camping sluit vroeg in de winter, daar hebben we soms wel mee te maken. Omdat er dan zo weinig campings open zijn, dan informeren we naar de sluitingstijd van die enkele camping (gaat dan vnl om Noord Frankrijk)

Jeroen 25.05.2008 14:09
Wij staan op camping Le Merle Roux (www.lemerleroux.com)

Ligt nabij Privas (baix om precies te zijn)

Is ongeveer 100 km na Lyon, nabij de snelweg. Nederlandse leiding en wij bellen vanuit de auto of er nog plek is (meestal wel). Kun je ook meteen het restaurant reserveren als je daar iets wilt eten. Ook kun je brood bestellen en dat staat dan de volgende ochtend vers op je te wachten bij de receptie.

Is de receptie dicht, zoek een plaats en betalen komt dan de volgende ochtend!

Monique 02.06.2008 21:06
Wij hebben 2 jaar geleden 2 nachten overnacht op weg naar zuid-frankrijk op camping l'Albanou in St. Julien et st. Alban, dit ligt ca. 10 km van de snelweg tussen Valence en Montelimar, dit is een hele mooie camping, lekker rustig en een hele mooie bijkomstigheid is het zwembad wat daar aanwezig is, lekker om even af te koelen na aankomst! Campingeigenaar is heel vriendelijke en behulpzaam en probeert zelfs Nederlands te praten! De plaatsen zijn mooi en ruim en schaduwrijk, je kunt zelfs de caravan aangekoppeld laten en s'morgens weer zo wegrijden! Langs de camping ligt een riviertje waar je doorheen kunt waden, een supermooie omgeving en uitzicht, echt een superaanrader!

Kijk maar eens op de site: http://www.camping-albanou.com


Groetjes Monique

toos 16.06.2008 13:43
Wij overnachten op Camping Beausejour in Chanas,net onder Lyon.Geweldig leuk ouder echtpaar.
Je zit zo weer op de snelweg.Succes.
http://www.campingbeausejour.fr