Forum Onderwerp - wegwerkzaamheden Franse tolwegen (Gesloten voor reacties)

lieset 23.06.2008 16:38
Wie weet er of er wegwerkzaamheden zijn op de Franse tolwegen? Ik heb gehoord dat er rond Macon werkzaamheden zijn waardoor er files ontstaan. Maar ik kan er niets over vinden. Wie oh wie kan me helpen? Wij vertrekken a.s. zondag richting 'l Estartit.

Geplaatst door: monique 23.06.2008 17:12
mischien heb je hier wat aan?
http://franceautoroutes.free.fr/accueil.php

tomboy 23.06.2008 20:08
Werkzaamheden
Op de A31 ten zuiden van Metz wordt tot het najaar van 2008 gewerkt. De werkzaamheden zijn op de A31 Luxemburg richting Nancy bij afrit 30 (Jouy aux Arches). Aangeraden wordt om gedurende de werkzaamheden de oostelijke rondweg van Metz te nemen, vanaf het knooppunt Hauconcourt via de A4/N431. Daarna komen automobilisten vanzelf weer op de A31 terecht. Als het goed is zijn de werkzaamheden bij Metz op 9 november weer voorbij.
Elders op de A31 wordt er ook gewerkt met kans op vertraging: tussen Langres en Dijon en tussen Dijon en Beaune. De weg wordt op een aantal plaatsen verbreed. In beide richtingen is er heel 2008 kans op vertraging.
Van de A75 Clermont-Ferrand – Béziers is alleen het zuidelijke stuk tussen Pézenas en Béziers nog niet klaar. De oplevering van de A75 tussen Pézenas en de aansluiting met de A9 is niet voor eind 2009. Er wordt ook gewerkt aan de verbinding tussen de A75 en Montpellier. De openingsdata zijn niet bekend.
Bron: ANWB Reisinformatie

Tukker 23.06.2008 23:10
We zijn twee weken geleden heen gereden via de Franse tolweg de Route Soleil en deze week teruggekomen.
In Metz inderdaad wegwerkzaamheden maar de omleiding staat goed aangegeven. Je hoeft de omleiding echter niet te volgen en je kunt gewoon de gebruikelijke doorgaande route nemen.
Verder omgeving Beaune veel wegwerkzaamheden door de aanleg van een derde rijstrook. Wel enige hinder door een snelheidsbeperking tot 110 en sommige stukken tot 90 km/u. Deze leiden niet tot files en verkeer rijdt goed door.
Als je Beaune voorbij bent zijn er geen werkzaamheden meer,dus ook niet bij Macon.
Maak je dus niet te druk en zondag heb je helemaal geen last.

Bonne route

Geplaatst door: Geert 24.06.2008 22:25
Wij zijn afgelopen weekend thuis gekomen via de route du soleil vanuit Spanje. Totaal geen probleem gehad de gehele route. Rond metz inderdaad wegwerkzaamheden, maar totaal geen probleem gehad. Wij hebben wel de omleiding gevolgd, dit is maar 10 km om en de omleiding is enorm rustig, bijna niemand op de weg gezien, vele name namelijk niet te omleiding. Maar de omleiding is ons prima bevallen, het is overigens maar 10km.