Forum Onderwerp - Rust na 23.00 uur (Gesloten voor reacties)

Petra 24.08.2008 12:05
Volgend jaar willen wij naar Spanje. Als ik echter de vele meningen lees, schrikt het mij af voor wat betreft het vele lawaai tot middernacht op de campings. Zijn er aan de costa brava nog campings waar het na 23.00 gewoon stil is?

ivonne 24.08.2008 14:50
Ik ken er 1: het bos gedeelte van el molino. Na drie nachten niet geslapen te hebben zijn we daar terecht gekomen. Een heel enkele keer een geluidje, maar verder: doostil!

Heeft geen zwembad, sanitair van dit deel niet geweldig ( wordt wel goed schoongemaakt)

Geplaatst door: monique 24.08.2008 15:21
ik vrees van niet, als het geen animatiegeluid is zijn het je buren wel die met elkaar lachen en praten , ( het is nogal gehorig natuurlijk op de camping)

Petra 24.08.2008 16:56
Het gaat mij vooral om harde muziek etc. als de buren praten of nog even buiten zitten vind ik geen probleem. Wij hebben ooit eens in Frankrijk meegemaakt, dat de disco tot 2 uur over de camping schalde.... Dit nooit meer... afschuwelijk. Maar er zullen toch wel campings zijn in Spanje, met b.v. 2-3 x per week disco tot 11-12 uur. En daarna gewoon stilte????

ivonne 24.08.2008 19:14
Wij hebben een bloed hekel aan lawaai op de camping, gaan zelf ergens tussen 22 en 23 .00 uur slapen, lezen vantevoren wat, of praten met kinderen, doen een rustig spel oid. Juist het lekker lang kunnen slapen doet ons goed in de vakantie.

Maar in Spanje heb je meerdere problemen wat dit betreft:
1 campings voor/ met veel jongeren/tieners die zelf veel lawaai produceren (costa's)
2 campings die te dicht bij plaats/ discotheek liggen
3 campings die beweren dat je stil moet zijn en dat er strenge controle op is, maar waar het lawaai van feest avonden door de camping georganiseerd veelvuldig en doordringend is
4 Een heel belangrijke: op echt"Spaanse"campings , waar veel Spanjaarden staan die niet natuur minded of sporter oid zijn: de tv's die tot vroeg in de ochtend aanstaan en het wat hardere gepraat dan wij gewend zijn.

De enige opties in Spanje zijn campings die niet aan kust/ meer gelegen zijn, en gericht zijn op de sporters, of campings aan de rand van nationaal parken. Anders ben je toch echt op de goedwill van de beheerder aangewezen. Onze ervaring is dat het op veel campings in Spanje met niet Spaans beheer ( liever ook geen Brits) wat rustiger is. Je krijgt meestal ook eerlijk antwoord als je vraagt of het stil is op een camping na bv 23.00 u.

Als belangrijkste: neem een camping zonder stroom, dat scheelt heel veel in lawaai, die liggen meestal midden in de natuur... Maar niet aan de costa Brava.

Petra 24.08.2008 19:27
Bedankt voor de reacties. Wij zullen ons toch nog wel bedenken voordat we naar Spanje afreizen. Maar wie weet heeft iemand nog een goede tip.
Ivonne, ik ben het met je eens dat dan de Costa Brava geen goede keus is, maar er zijn zoveel campings, dus er zal toch wel iets zijn? Als je gaat kamperen is juist de gezellige drukte op een camping, ook 's avonds erg leuk. Maar... om nu wakker te liggen van discolawaai... zonde.....

margreet 24.08.2008 21:18
Misschien heb je hier wat aan: Op Camping Stel in Roda de Bara (Costa Dorada)is een gedeelte van de camping verboden voor tv's en radio's. Er is wel animatie, die duurt tot 00.00 uur, die hoor je soms, ligt er aan waar je staat. Bewaking aanwezig en let heel erg op rust. Er is geen dico maar wel een ondergrondse bar die om 00.00 open gaat. Wij hebben er nooit herrie van gehad. Het levensritme van de spanjaarden is wel anders dan bij ons, zij gaan bijv. pas om 22.00 eten, en tsja, dan ga je ook niet om 23.00 uur naar bed.

Elise 24.08.2008 22:00
Wij zijn al 2 maal op camping Nautic Alamata geweest. Costa Brava.
Deze camping is in zones verdeeld. Als je in zone 1 staat, sta je wel wat verder van het strand, maar is het 's-avonds echt wel rustig.
De disco helemaal aan het strand is zo ver weg dat het op dit gedeelte van de camping heel rustig is. Wil je de drukte dan kun je die zelf opzoeken.

wil 09.09.2008 20:08
Op camping Laguna in Castello D'empuries (naast Empurio Brava) is het 's avonds echt rustig, hebben er 3 jaar gestaan en 's avonds na 10.30 begin de bewaking hun ronde's te lopen en manen ze tot rust, en na 23.00 uur krijg jezelf waarschuwingen, dus dan heb je ook geen last van de mede kampeerders want ze zijn daar ontzettend streng.
Gezellig praten en of tv kijken gee probleem als de mede mens er maar geen last van heeft.
Dus als je rust wil, is dit een ideale camping.

dick 09.09.2008 21:15
Uit ervaring kan ik zeggen dat camping Benelux vlak bij Palamos een zeer rustige camping is. 's avonds en 's nachts geen lawaai van wat dan ook. En prachtig gelegen in een beschermd natuurgebied. Zonder reserveren in het hoogseizoen geen plek.

Geplaatst door: daphne 10.09.2008 09:33
Wij hebben in Spanje aan de Costa Brava nog niet meegemaakt dat discolawaai na 12.00 uur doorgaat. Alles is dan gewoon stil, het enige wat je dan nog hoort zijn kampeerders die nog buiten zitten.
Sommige megacampings hebben een goed geisoleerde ruimte voor de disco en daar merk je op de camping helemaal niets van.

wilmav 11.09.2008 20:54
Wij hebben al op diverse campings gestaan in Spanje, maar hebben nog nooit een echte 'herrie-camping' gehad.
Het ligt ook wel aan je bestemming; ga je op campings staan in bv. Llorett de Mar ed., dan weet je dat er veel jeugd op zo'n bestemming afkomt en dat de discotheken en andere uitgaansgelegenheden niet te tellen zijn.
Waarom zou je naar zo'n plaats willen als er nog zoveel andere mooie bestemmingen en campings zijn.
Als je kiest voor een camping met een (soms megagrote) discotheek op de camping zelf, dan kun je verwachten dat er lawaai is.
Maar als je je gewoon goed oriënteert en kijkt wat voor voorzieningen een camping heeft, dan kun je daar al veel uit af leiden.
Daarnaast is deze site natuurlijk fantastisch, omdat je hier veel ervaringen kunt lezen van anderen.
Bedenk daarbij echter wel, dat veel mensen eerder geneigd zijn om reacties te posten als ze een negatieve ervaring hebben opgedaan.
Iemand die geen enkel probleem heeft gehad op een camping zal niet zo snel een onderwerp beginnen hier.

Zelf hebben we qua geluidsoverlast vooral goede ervaringen met de volgende campings: Camping San Miguel in Colera, Camping Laguna in Empuria, Camping Neús in L'Escala, Camping Palamos in Palamos.

In de eerder genoemde regio van oa. Llorett de Mar, Malgrat de Mar, Blanes, Salou ed. is er over het algemeen een jeugdiger publiek, die juist naar die plaatsen gaan vanwege alle discotheken ed.
Daar zul je ons dus ook niet meer tegenkomen (die tijd hebben we achter ons gelaten).

wil 18.09.2008 22:03
..@ WilmaV.

Wij zijn in 2007 & 2008 naar Bella-Terra geweest in Blanes, ik moet zeggen, in één woord Rust, het is daar juist heel rustig, en dat vertelde meerdere gasten daar en dat is dan ook een reden waarom zij al jaren daar komen.
Dus de campings op Blanes lawaaig ?? nee hoor en zeker Bella-Terra niet, Ja soms in 2007 hoorde La-Masia nog weleens een keer in de verte, maar in 2008 werkelijk niets gehoord.
Overigens zoals jij ook aangaf "Laguna" in Castello D'empuries (is niet in Empurio zoals jij aangaf maar ligt er naast) is ook een zeer rustige camping.