Forum Onderwerp - waar vind ik meer zon? (Gesloten voor reacties)

Mireille 30.08.2008 22:21
We zijn net terug van camping Las Palmeras in Sant Pere Pescador. Helemaal top die camping, maar aleen het weer viel iets tegen. Wel steeds tegen de 30 graden, maar veel bewolking en 's middags heel harde wind. Nu hoorden we dat voorbij Barcelona er minder bewolking is??? Wie weet hoever we meer naar het zuiden moeten rijden voor meer zon, en wie heeft dan nog tips voor een fijne camping. Graag direct aan zee of er heel vlak bij, animatie mag maar hoeft niet alle dagen, en geschikt voor kinderen van 7,9 en 10. Bedankt alvast!

dick 31.08.2008 09:45
Onze ervaring heeft geleerd dat je vanaf Rosas tot pakweg Begur (ca 60 km verder)nog behoorlijk in de wind kan zitten. Daar voor bij wordt de wind snel minder. La siesta in callela is een treffer maar wel vroeg reserveren.

wilmav 31.08.2008 19:42
Wij zijn jarenlang in de baai van Rosas geweest en sinds 2 jaar boeken we onze vakanties een stukje verder, in Palamos (Camping Palamos). Inderdaad veel minder bewolking, maar wat voor ons het belangrijkste was........ geen Tramuntana-wind meer. Wat een verademing !

tomboy 01.09.2008 07:48
Voorbij Barcelona is het inderdaad beter weer wij zijn dit jaar naar Playa de Aro geweest het weer was goed maar toch niet helemaal wat je van Spanje verwacht.
Hebben ook vakantie gevierd tussen Barcelona en Tarragona en ik moet zeggen dat toch wel beter bevallen is.tip Tamarit park en Camping Stel zijn leuke campings direct aan erg mooie stranden.
Let wel op dat er niet zulke leuke dorpjes in de buurt zijn
gr tomboy

sandra 06.09.2008 09:34
hallo mireille .
wij komen nu voor het 8ste jaar in pals en dan platje de pals dus aan het strand.
wij staan op camping playa brava en vinden de camping super veel zon envan die wind hebben wij een klein briesje wij waaien dus niet weg . een tip kijk eens op www.playabrava.com onze kinderen zijn 8 en6 jaar.
succes sandra

Geplaatst door: Rianne 03.10.2008 10:37
In het hoogseizoen moet het toch lukken met het weer om iets leuks aan de Costa Brava te vinden! Als je die baai bij Rosas eenmaal voorbij bent, ben je die harde wind wel kwijt.
Omdat wij in voor- en naseizoen kamperen, gaan wij 100 km onder Barcelona zitten, in Salou. Twee totaal verschillende campings: Sanguli (luxe dus duurder) en La Siesta (minder luxe, minder duur, maar wel gelegen midden in Salou). Beiden zijn te reserveren wat in het hoogseizoen ook beslist aan te raden is, want ze zijn zo vol.

Belgskes 03.10.2008 11:22
Wij waren op Las Palmeras in diezelfde periode en ik moet zeggen dat het weer voor wat ons betreft helemaal goed meeviel. Op de 3 weken dat we daar waren hebben we maar 2 keer regen gehad (ok, het was dan wel genoeg regen :-p )en inderdaad een paar dagen met bewolking. Waarop we er dan van geprofiteerd hebben om eens in de streek wat rond te rijden.
En ja, de wind dat is wel een feit. Maar dat is een "specialiteit" van de streek. Vanaf de middag steekt de wind op om tegen de avond terug te gaan liggen.

De aanwezigheid van de Pyreneën zal ook wel zijn bijdrage leveren aan de aanwezigheid van wolken. Nu, hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer (heter) en hoe (nog) meer kans op zon.
Maar dan moet je er ook al weer een paar kilometers gaan bij lappen hé.

Oh, en Tarifa (meest zuidelijkste puntje van Spanje) is ook geen oplossing want dat staat bekend als "High wind area" bij windsurfers en kiters.

Wil 18.12.2008 21:28
Hebben 3 x in Castello D'empuries gestaan ( baai Rosas ) en alle keer (harde)wind gehad, daarna 2 keer in Blanes gestaan, in 2007 & 2008 geen wind gehad ja in 2007 af en toe wat wind die om het hoekje van de camping waaide en wat regen op de laatste dag, maar in 2008, echt geen enkele wind gehad, en geen drup regen zolang we er waren, dat is het voordeel van effe doorijden en zodra Playa D'aro of lager wind vrije vakantie.

Yo! 20.12.2008 11:03
Als je meer zon wilt moet je zo'n 100 km voorbij Barclona of verder zijn. Het weer is daar veel stabieler. Echter dan ook wel de gehele tijd heel heet. Loopt elke dag al snel naar de 35 graden of hoger. Eens in de zoveel tijd komt het er gigantisch maar dan ook gigantisch uitknallen met alles erop en aan. Heb twee keer meegemaakt dat het leek alsof de camping verging. Gigantische hagelstenen, mega veel regen en dat alles in een zeer kort tijdsbestek. Wij gaan volgend jaar juist noordelijker om "verkoeling" op te zoeken. Zo'n bewolkte dag of een dag met wat regen kunnen we dan mooi gebruiken om eens wat van de omgeving te zien. Of wat verder het binnenland in te gaan. Maar ja, ieder heeft zo zijn voorkeur natuurlijk. Voor veel zon en hoge temperatuur moet dus zo'n 100 km voorbij Barcelona zijn.

Mireille 08.01.2009 12:01
Bedankt voor de reacties, onze keus voor deze zomer is gevallen op camping Vilanova Park, 40 km ten zuiden van Barcelona. Normaal gaan we in augustus op vakantie, maar dit jaar gaan we eens de 1e 3 weken van juli. Het aftellen kan beginnen!