Forum Onderwerp - wat eten jullie onderweg in de auto??????? (Gesloten voor reacties)

sandra 04.01.2009 12:44
Ik ben benieuwd wat jullie onderweg eten in de auto . onze zoon wil altijd gehaktballetjes en broodjes.
Hebben jullie nog meer ideeen. sandra

Geplaatst door: Claudia 04.01.2009 21:45
Broodjes, snoep,sultana en koek

Frans.M 04.01.2009 22:13
In de auto eten we alleen maar snoep maar op de parkeerplaatsen eten we broodjes met ei die we al voorgekookt hebben, gehakt die we vooraf al gebraden hebben of we warmen unox knakworstjes heerlijk op een broodje.
Op de camping voor de overnachting of in het restaurant of mijn vrouw kookt iets simpel maar wel lekker.
We hebben over het algemeen wel vlees in het vriesvak liggen voor 2 dagen.

Gr. Frans

Geplaatst door: bernadette 04.01.2009 22:59
Naast het al genoemde brood, snoep en sultana's worden er bij ons komkommers en worteltjes gegeten. Lekker knapperig en het lest de dorst. De kinderen vonden dit nog wel het allerlekkerste onderweg. Nu nemen het nog mee, ook al gaan de kinderen niet meer mee, want het eet gewoon lekker weg.

wil 06.01.2009 20:16
Nemen altijd voor onderweg gebraden gehakt balletjes mee een schaal vol +- 30 stuks iets kleiner dan een pingpongbal ( dus balletjes) samen met gekookte eieren en eten die altijd onderweg op parkeerplaats op ( traditie ), in de auto word er over het algemeen weinig gegeten, wel lekker veel gedronken (must). Ehn natuurlijk voldoende andere dingetjes in de koelkast van de caravan.

Geplaatst door: Marian 06.01.2009 21:54
In de auto niets, heel iets snoep en op de parkeerplaats een kopje koffie/thee en kinderen frisdrank met een broodje vleeswaren,kaas, pasta of pindekaas(dat ik meestal die avond van te voren gesmeert heb).
wij hebben nooit zoveel mee, zoals gekookte eitjes of gehaktballetjes. Wij hadden dit jaar die waren tijdens hun tussenstop (op de parkeerplaats) shoarmavlees met knoflooksaus aan het eten waren, dit aten ze heel snel op en ze waren binnen 15 min weer weg. Erg leuk dat iedereen het op z'n eigen manier doet.

Geplaatst door: Rianne 12.01.2009 10:06
We eten de laatste jaren onderweg eigenlijk niet zo veel meer als thuis. We beginnen met de broodjes en de koffiekan wordt leeggedronken. Dan eens een blikje fris of pakje melk en iets van koek. Verder niet veel meer, zoals eieren of gehaktballen. We eten eigenlijk dus zoals thuis en hebben 's avonds echt zin in een lekkere warme maaltijd.

sandra 20.03.2009 16:18
de kinderen een broodje dan kunnen ze spelen als we uitstappenen even rennen.maar ook gehaktbaletjes en een zakje chips.ik ben benieuwd naar meer ideeen

Geplaatst door: bo 21.03.2009 14:18
Wij eten lekkere verse broodjes en smeren deze broodjes onderweg. Nemen vleeswaren, boter enz. mee in de koelbox. Verder nemen we kleine huzarenslaatjes mee in de koelbox, toetjes en appels. In de auto voorzien we ons af en toe van een lekker snoepje. De kinderen mogen voor een x bedrag een zakje snoep uitzoeken een dag van tevoren en die zak snoep moeten ze dan de hele reis mee doen. Zo hebben we geen gezeur van hun dat ze steeds een snoepje willen. Werkt prima. Bij de overnachting kunnen we zelf koken en maken we meestal knakworstjes met een broodje en op de dag van aankomst is een pizza wel erg handig.

sro'ke 21.03.2009 22:27
wij hebben een grote kan koffie aan de voeten staan, de kids elk een fles water en koekjes, onderweg stoppen we regelmatig en eten we stokbrood met beleg (lees: kaas, Nutella voor de kids..) en we eten ook heel veel fruit, tomaten, komkommers..

We rijden in 3 dagen, hebben dus alle tijd, overnachten telkens op een municepal en daar eten we dus alweer stokbrood, chocoladekoeken, enz..

Mss niet zo gezond maar we compenseren dit door veel fruit als toetje of als tussendoortje te eten, nog niemand gehad die zat te klagen...

Yo! 25.03.2009 12:17
Broodjes met gebakken ei, ham of ander soort beleg. Komkommer,worteltjes, gehaktballetjes, spekjes . Daarnaast wat snoep of een klein zakje chips. Wat drinken betreft veel water.

Geplaatst door: ® karinv 30.03.2009 14:35
Ik ben nog meer geinteresseerd in de vraag: wat eten jullie op de terugweg in de auto. Dat vind ik elk jaar weer een probleem, stokbrood en broodjes zijn 's middags al niet meer te eten, zo droog. Dus doen we ons maal maar met cakejes, sultana en yoghurtjes. maar erg lekker is het allemaal niet.groetjes karin

wil 30.03.2009 21:47
Daar heb je gelijk in, wij plannen wel altijd de heenweg en nemen bijna ieder jaar het zelfde mee, ( zie eerder bericht van mij in dit onderwerp) en op de terugweg zien we wel wat we onderweg eten en wanneer dat word.
Net zoals we op de heenweg altijd de overnachting plannen, zien we op de terugweg wel hoe de reis verloop.

Geplaatst door: Anne 31.03.2009 20:22
Karin, dat is nu precies wat ik mij afvroeg toen ik dit onderwerp las. Wij doen het ook altijd met cakejes, banenen en tucjes iod.
Ik ben benieuwd of er hier nog goede tips binnenkomen.

sandra 01.04.2009 20:48
wij halen dan coissants en andere lekkere broodjes bij de bakker om 800 uur of de dag er voor en houden ze vers in een trommel
of we halen een halfje bruin brood en een pot pasta daar kunnen we goed op leven voor 1 dag als we voor 23.50 uur thuis zijn dan vlug een frietje halen

Car2 01.04.2009 22:51
Op de terugweg eten we stokbrood, die we ongesmeerd in de caravan hebben.
Meestal neem ik ook van dat casino-achtig (Harry's?? in Frankrijk) mee, enkele sneden gesmeerd en de rest naar behoefte onderweg.
Stuk Spaanse meloen hapt ook heerlijk weg op de terugweg.
Daarnaast appels, kaas, (salami)worst.

De 2e dag in Frankrijk, rijden we meestal bewust door het dorpje. De bakkers zijn dan al heel vroeg open, dus stokbroden en croissantjes in laden.

Hermi 07.07.2009 13:17
kippekluifjes of een beenhammetje in plakken.
cherrytomaatjes,kaas, komkommer, brood mee en smikkelen maar.
Gezellig op zo'n parkeerplaats. Dat is voor mij al vakantiegevoel.

as 07.07.2009 14:53
op de terugweg: Als we een stop maken, eten we meestal stokbroden die we 's ochtends hebben gekocht, met spaanse chorizo of ham. Wat wij ook erg lekker vinden zijn die kleine blikjes tonijn, even uit laten lekken en dan regelrecht op het stokbrood, evt wat kappertjes erbij, mmmm. Als fruit iets van meloen, liefst watermeloen.
Om even snel in de auto te eten, nemen we van die voorverpakte chocoladebroodjes of koffiebroodjes mee.

Henri 13.07.2009 16:03
Snoeptomaatjes, stukjes kaas , olijven , stukjes meloen , banaan , noten , gedroogd fruit .
Sultana , van de hero gevulde koeken met bosvruchten en muesli broodje.
Veel water , verse fruit drank en jus. d'orange.

Geen snoep , veel suiker en daarna inzinking .
Noten , gedroogd fruit en bananen geeft wel goeie energie !!

Gilbert 16.07.2009 19:27
Gebakken vleesballetjes, en hard gekookte eitjes met sandwiches, en s'avonds bij de overnachting spagetti of een doos stevige soep met stokbrood, als het heel erg warm is kopen wij een zakje voor gesneden sla met hesp onderweg

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 1 van 2