Forum Onderwerp - mei vakantie (Gesloten voor reacties)

sandra 18.03.2009 13:23
wij gaan naar lloret de mar in mei zijn er nog dingen waar we echt naar moeten gaan kijken of bezichtigen?
en wat is een aanrader en wat raden jullie af om te doen ? zijn er nog leuke restaurantjes?
wie heeft er nog leuke ideeen reageer maar dan kan ik kiezen
alvast bedankt sandra

Wil 18.03.2009 20:46
Zijn een paar keer in Lorret geweest, niet dat we daar op de camping stonden, nee westonden in het iets verdere Blanes ( 8km) maar vonden het een leuke plek om langs het strand te lopen en de winkelstraatjes te bezoeken. Vind je het leuk om een kerk te bezoeken, dan is de kapel in het winkel gedeelte heel mooi ik ben de naam vergeten maar het is iets in de geest van Christina kapel of iets dergelijks, niet zo heel groot maar zeker buitenom een architectuur hoogstandje met de vele emaile betegeling en binnen de sobere maar rustige uitstraling. Hebben deze in 2007 gezien, en in 2008 ook binnen bekeken en als je ervan houd zeker de moeite waard.
Het aantal restaurantjes is best groot, alleen kom je er zeker tien Mc Donalds en even zoveel Burger Kings tegen.Maar als je even rondkijk zijn er best wel restaurantjes te vinden die de moeite waard zijn, varierend van de Hollandse Pot, tot de uitgebreide visrestaurants en Italiaanse keukens. ook zit er bij het grote strand recht tegeover net iets van de weg af ( afscheiding door parkeerplaatsen en gras) een heerlijk medeteriaans restaurant. Maar let op: de prijzen verschillen enorm, kan je in het ene restaurant met sjieke uitstraling heerlijk eten tussen de € 15,- en € 20,- p.persoon, betaal je in het andere restaurant met het zelfde of nog sobere uitstraling soms zomaar € 40 tot € 50,- p.persoon.
Nu is dat natuurlijk overal zo, maar de verschillen in Lorett vielen ons wel heel erg op. Ook de consumptie's waren enorm in prijs verschillend, vlakbij het strand betaalde je soms € 2,50 tot € 3,00 per biertje even iets verder van het strand af de winkel straten in, werden de prijzen € 1,50 tot € 2,- per biertje. En vorig jaar waren we wat meer naar achteren in het winkel gebied gegaan ( omhoog gelopen) en vonden we zelfs nog een kroegje waar we voor een biertje slechts € 1,- betaalde.
En dan was je hemelsbreed mischien 500 meter van het strand af, dus voor de iets goedkopere prijzen gewoon iets gaan zoeken wat net iets verder van het strand ligt en niet eens zover lopen. ( oké het lijk met de hitte soms een eind lopen, maar binnen 10 minuten ben je er ook).

Geplaatst door: ® kea 18.03.2009 21:53
We zijn enkele jaren geleden in Lloret geweest. Als je van wandelen houdt, kun je langs het strand lopen en dan verder omhoog via een stenen trap en pad, langs de kust verder met mooie uitzichtpunten.Bij de andere kant van de baai kun je door het bos naar Blanes lopen.
In Lloret is een busstation en je kunt vandaar uit met de bus, of bus/trein naar Barcelona. Er gaat een rechtstreekse bus naar Girona.
Op zondag gaat er een bus/trein naar Tordera waar een hele drukke markt is.
In Blanes zijn mooie tuinen, hier kun je met de bus komen.
Het treinstation ligt buiten Blanes.
In Lloret is een busstation waar je allerlei kanten op kunt en een bus rijdt rechtstreeks naar het station in Blanes. Kaartjes voor bus en trein koop je in Lloret.
Op het strand komen boten aan, waar je tochten mee kunt maken langs de mooie baaien van de Costa Brava.
Veel plezier en mooi weer toegewenst
Kea

sandra 01.04.2009 20:51
zijn er nog meer tips voor Lloret de mar.
zijn er ook leuke dingen in de buurt voor de kinderen van 8 en 6 jaar.
alvast bedankt

Yo! 02.04.2009 09:27
Hoi Sandra,

Net buiten Lloret ligt WaterWorld. Echt iets voor die klein mannen van je.
Een waterpretpark met allerlei glijbanen. Daarnaast heb ben ik ooit naar een kasteel geweest waar een ridderspektakel werd nagespeeld. Dit was onder het genot van eten en drinken. Ik weet niet meer waar dit was, maar had dit in Lloret geboekt. Spreek nu wel over 20 jaar gelden.

Fijne meivakantie.