Forum Onderwerp - 17 en nog met de ouders mee naar ...Spanje? (Gesloten voor reacties)

liesbeth 15.11.2010 17:31
Wij zijn echte Frankrijkgangers maar misschien moeten we toch maar eens een jaartje een uitstapje maken naar Spanje. Dus ben me aan het oriënteren maar die hele kust is ons onbekend. Liefst een camping in Girona, aan de kust, ruime plekken, NL-jeugd.
Onze dochter van 17 wil nog wel mee op vakantie met ons (gelukkig, zeker voor haar broertje) maar dan wel naar een camping met vermaak voor die leeftijdscategorie. Afgelopen jaar dachten we zo'n camping in Frankrijk te hebben maar dat viel tegen, te weinig NL. Ze moet er in haar eentje op af en dat valt niet mee, dus een camping met veel NL jeugd is voor haar wel fijn.
Wie heeft een tip waar we naar toe kunnen om er een geslaagde laatste vakantie samen van te maken?

Geplaatst door: ® Wil 15.11.2010 17:47
Wij gaan al enige jaren naar Bella-Terra in Blanes.
In de leeftijdscatagorie van je dochter zijn hier heel veel meiden en jongens aanwezig.
Onze dochter nu 15 jaar heb alle jaren vriendinnen zat daar en als ik dit jaar al terug kijk had ze veel vriendinnen in de leeftijd tot 18 jaar, en ook ken ze inmiddels al redelijk veel van voorgaande jaren, en ook wij zien daar meiden van rond de 17/18 jaar die ook weer vriendinnen hebben, deze camping is overheersend NL bezoekers.
Ook onze zoon bijna 18 heeft vrienden zat daar ieder jaar, maar dat komt dat deze camping heel gewillig is voor gasten met kinderen, juist omdat er voor de tieners veel te doen is daar.

Geplaatst door: Dunasganger 15.11.2010 23:00
Wij gaan toch maar weer naar Las Dunas, onze kinderen (18 en 21) hebben ons er om gesmeekt.
Ontzettend veel jongeren, vet cool en chillen

Voor de ouders: http://www.campinglasdunas.com/01_Alojamientos.php?lang=NL
Voor je dochter: http://lasdunas.hyves.nl/

Geplaatst door: Sandra 15.11.2010 23:42
Camping Las Dunas en La Balena Allegre 2 moeten top campings zijn voor die leeftijd. Wij zijn er zelf alleen niet geweest, maar volgens forum en bekenden mooie campings.
Wij zijn op Castell Montgri geweest, super voor uw dochter en ook voor uw zoon. Prachtig zwembad, dicotheek (waar je als ouders geen last van hebt) en op loopafstand van het gezellige plaatsje l'Estarit. Ook hier zijn nog wat leuke (nederlandse) kroegjes.
Verder stonden wij 2 jaar geleden op camping Cala Gogo in Platja d'Aro, deze camping vonden wij zelf iets gezelliger, maar is wel een terassencamping (wel goed te doen met caravan). Op deze camping is ook geen discotheek, maar ze kunnen zich hier heel erg goed vermaken met jeugd. Verder zijn ze ook weleens naar Platja d'Aro geweest waar ook hollandse avonden wij.
Ik denk alle 4 de campings die ik opnoem mooie en geschikte campings voor jullie. Het zijn overigens wel grote campings en het ligt uiteraard aan jullie waar jullie het meest van houden. Onze kinderen vonden Castell Montgri het leukst, maar hebben zich op Cala Gogo ook zeer goed vermaakt! Op camping Castell Montgri vallen sommige plaatsen alleen wat tegen qua grootte, maar over het algemeen groot genoeg.
Succes met zoeken.

Geplaatst door: Loes 16.11.2010 11:59
Wij vonden zelf camping La Siesta in Calella de Palafrugell een erg mooie camping. Plaatsen varieren van groot tot kleiner. Wij zijn erg tevreden over deze camping, leukste camping die wij in Spanje bezocht hebben. Mijn zoon van 17 jaar was alleen met ons mee. In het begin was het even moeilijk in contact te komen (voor het eerst alleen, voorheen ging broer van 21 nog mee), maar na een paar dagen had hij een hele leuke (grote) groep en hebben ze zich prima vermaakt...zo goed dat hij zelfs weer terug wilt.
Buren waren op camping Cysela geweest, moet ook een prachtige en leuke camping zijn. Zij waren daar met 3 kinderen van 8, 15 en 17 jaar oud.

Geplaatst door: Johan 16.11.2010 16:01
El Delfin verde, ook zeer mooie en leuke camping...wel een grote camping.

Geplaatst door: Anita 16.11.2010 19:06
Wij zijn dit jaar met 4 kids naar Cypsela geweest. De grote van de plaatsen varieert maar wij hadden een hele mooie grote plaats. De leeftijd van onze kinderen: 10, 13, 15 en 16 jaar. Ze hebben zich goed vermaakt met een hele leuke groep jongens/meiden. Alleen had de oudste wel wat meer in de buurt willen hebben zoals bijvoorbeeld een kroegje of even lopen naar een dorpje. Vandaar dat we volgend jaar hebben geboekt voor Castell Montgri. Dan kunnen ze als ze willen zo naar l'estartit lopen. Bij Cypsela moet je echt het vermaak op de camping zoeken.

Geplaatst door: Bibi 16.11.2010 22:55
Ook castell montgri, veel NLders zie kinderen tot zelfs 22 jaar mee gaan.En dorp op loop afstand.
Platja de Aro is ook mooi en leuk maar erg druk. Enlet op als ze daar uit willen in het dorp is 18 vaak de leeftijd om ergens binnen te mogen.
De eerder genoemde campings zijn idd terrassen campings wel vlak aan zee(een baai) maar niet lopend te doen naar het dorp. Dat is net te ver.
La dunas enz. word ook goed over gesproken voor de jeugd. Liggen gelijk aan zee maar ook niet lopend te bereiken naar een dorp.

Hans 17.11.2010 14:46
Ik wil ook Bellaterra in Blanes aanraden. Een ruime zeer goed verzorgde camping die op loop afstand van de uitgaangelegenheden is. Op de camping zelf zijn veel tieners die juist met hun ouders meegaan omdat ze dan 's avonds naar de stad zelf kunnen. Je mag hier vanaf 16 jaar vrijwel overal naar binnen. Op de camping zelf hoor je niets van het uitgaansgelegenheid omdat de er niet naast liggen.

Op nog geen 8 km ligt Lorret D'Mar dus daarheen gaan is ook een goeie optie voor jullie dochter, hier gaan de jeugd op de campings in Blanes ook nog wel eens naar toe.

Carolienwind 16.12.2010 19:41
Hallo Liesbeth,
Wij zijn de laatste 3 jaar naar camping international amberes geweest. erg leuk voor de jeugd maar ook voor de ouders. Prachtig zwembad, vanaf de camping 100-200 m lopen naar strand. ligt wel direct aan strand. naast het standje empuria, erg leuk het lijkt wel venetie, veel boten enbootjes.erg leuk om op de pier te kijken, ook vanaf de camping 200 m.
Iedere avond live muziek.heel goed eten bij het kleine restaurantje, daar komt zelfs de plaatselijke bevolking en campinggangers van de omliggende camping eten. kijk maar op de website, erg leuk