Forum Onderwerp - Temperatuur juni? (Gesloten voor reacties)

Thev 17.02.2011 17:09
Hallo,

Wij zijn door omstandigheden genoodzaakt om begin juni al op vakantie te gaan. Nu willen we erg graag richting Spanje maar vragen ons af of het begin juni in Girona/Barcelona/Tarragona al écht zomers weer is (ongeveer 23/25 graden?) of dat het echt nog 20 graden is? En is het al mogelijk voor jongere kinderen om begin juni in de zee te zwemmen, of moeten we dan toch echt zuidelijker gaan?

Alvast bedankt!

Stori 17.02.2011 18:24
Mijn eerste reactie is natuurlijk is het daar goed weer, maar vorig jaar was de grote uitzondering in het zuiden. Denk maar aan de zondvloed in de Var.
Maar normaal is het zeker ten zuiden van Barcelona zomers weer, reken zelfs maar op 30° tijdens de middaguren en in de zee kan je al goed zwemmen.De Costa Brava heeft vaak veel meer wind, voorbij Barcelona heb je die veel minder.
Maar nogmaals het weer is geen exacte wetenschap. Je kan dat seizoen nog makkelijk op de bonnefooi gaan en vooraf het weer wat in de gaten houden.
Als je met eigen kampeermiddel gaat, gebruik dan zeker de kortingskaarten van ACSI of Best Deal.

Thev 17.02.2011 18:52
Hoi!

Ontzettend bedankt voor de snelle reactie. Wij dachten eerst ook "natuurlijk is het in juni goed weer" maar vrienden van ons vertelden ineens dat zij enorm koude vakanties mee hadden gemaakt in juni en dat de zee toch echt nog te koud was.
Nu ben ik jaren geleden voor het laatst in juni in Spanje geweest en wat ik mij kan herinneren was het destijds ook gewoon heerlijk weer.
Nu is het natuurlijk altijd onzeker wat het weer betreft, je kunt altijd pech hebben maar het is dus niet zo dat het per definitie in juni nog maar 15 á 20 graden is, zoals ons verteld is. Fijn om te weten!

Wat wind betreft is het wel aan de raden om onder Barcelona te gaan zitten, dat ga ik even onthouden. We willen graag iets huren op een kindvriendelijke camping aan zee.

Nogmaals, bedankt!

Geplaatst door: wil 17.02.2011 19:06
Onze ervaring is, dat hoe vroeger in het seizoen ( juni/begin juli ) dat het weer stabieler is dan later in het seizoen.

Over de wind gesproken, in het noorden, tot ongeveer Playa D 'aro staat bijna altijd harde wind, ga je lager dan Playa D'aro dan ben je de baai van Rosas voorbij en is de wind nauwelijks meer waarneembaar.

We zitten zelf al jaren in Blanes en nog nooit wind gehad hier.

Ga je Barcelona voorbij dus nog lager dan worden de temperaturen alleen maar hoger.

Veel succes

TheV 22.02.2011 15:12
Wil: Ook bedankt voor je reactie, dit soort ervaringen zijn altijd handig!

Is er toevallig ook nog iemand die een leuke kindvriendelijke camping weet die niet te afgelegen (én aan het strand) ligt?
We houden van slenteren over een gezellige boulevard maar vinden vooral veel campings die behoorlijk afgelegen liggen.

Geplaatst door: Fam van de Haterd 18.03.2011 09:19
Het weer in Juni is bij Tarragona in de buurt prima.
Wij zijn 4 jaar op rij de eerste 3 weken van juni geweest en we hebben toen zelfs beter weer gehad als afgelopen jaar in augustus. Temperaturen ongeveer 25-30 graden. Kleine kinderen kunnen dan prima in de zee zwemmen. Wij hadden toen ons zoontje bij die nu 6 is.
Camping Cambrils Park is aan te raden.
Mooie huisjes voor als je een accomodatie zoekt, en prima campingplaatsen, wel voor het laatste jaar daar.
Huisjes zijn goed betaalbaar in juni.

Geplaatst door: ® Wil 21.03.2011 20:58
Thev...

Je vraagt om een camping niet te ver van een strand en een boulevard.
In Castello D 'empuries heb je camping Laguna rustige camping met ruime kampeerplaatsen en enige huuraccomodaties.
Via strand en oversteken van het riviertje de Muga loop je Empurio Brava binnen, met een uitgebreide boulevard met redelijke variatie van winkels en horeca.
Hebben hier een aantal jaren gestaan was een verzorgde camping.

Verder staan we nu al een aantal jaren in Blanes, camping direct aan het strand, en op loopafstand van een toeristische winkelstraat en een boulevard langs de zee die doorloop tot oud blanes waar veel terrasjes te vinden zijn.

Geplaatst door: ® sandra 24.03.2011 09:33
kijk eens op www.playabrava.com in plaatsje platja de pals
succes met boeken leuk met kleine kinderen