Forum Onderwerp - Drukte op zaterdags op de weg, andere dag vertrekken? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Sonja 23.12.2009 18:40
Wij zijn afgelopen zomer voor het eerst op vakantie geweest naar het buitenland, Spanje. Wij zijn met onze caravan geweest en hebben de rit in 2 dagen gedaan. Wij zijn vrijdagmorgen vertrokken en zaterdag de rest gereden.
Beide dagen was het verschrikkelijk druk op de weg! Vooral die zaterdag hebben wij één en al file gehad. Ook vrijdags veel files gehad, maar zaterdag was een ramp. Het ging om de zaterdag 18 Juli. Nu is onze vakantie in Spanje, op camping eurocamping, wel heel goed bevallen en vandaar dat wij wel weer naar Spanje willen. Wij willen graag boeken in de kerstvakantie, maar willen dus op een andere dag rijden dan zaterdags. Wie heeft er tips.
Terugweg hebben wij afgelopen zomer op donderdag+vrijdag gereden, dat ging wel erg goed.

Geplaatst door: ® wil 23.12.2009 21:38
Hebben op verschillende dagen naar spanje gereden.
Het rustigste vonden wij om zondag 's morgens te vertrekken en maandag aan te komen, op zondag is er geen vrachtverkeer in Frankrijk, en kan je over het algemeen lekker doorrijden.
Wij rijden de eerste dag met de caravan meestal tyussen de 1000 en 1100 km iets wat de meeste kennisen van ons doen, en dan 's maandag 's morgens de laatste paar uurtjes rijden, en nog nooit file's gehad.
Ook weleens op woensdag ochtend vertrokken en donderdag aangekomen en ook rustig zonder file's gereden.
Ooit een keer vrijdag 's nachts vertokken, de volgende dag in Frankrijk één grote ramp aan file's.
De laatste twee jaar zijn we van donderdag op vrijdag nacht vertrokken, heerlijk weer de gehele vrijdag file vrij kunnen doorrijden tot zuiden van Frankrijk.
Eind van de middag/begin v.d. avond stoppen, overnachten en dan de laatste paar honderd km's rijden.
Meestal dan wel op zaterdag ochtend drukte vooral in de buurt van Perpignon maar komen dan zaterdag lekker op tijd aan op de camping. Caravan opbouwen, kids naar het zwembad.
Heerlijk genieten na een reis van geen file's

Geplaatst door: Car2 24.12.2009 22:41
Sonja, wanneer is jullie vakantie? Want als je begin juli gaat is er zaterdags niets aan de hand.

dick 26.12.2009 12:33
In Juli en begin Augustus is het beter de zaterdag te mijden tenzij je nog een klein stukje moet. Vorig jaar de laatste zaterdag van Juli langs Perpignan gereden en werkelijk 100 km langzaam rijden/stilstaand verkeer gehad. Overigens is de reden van al die files bij Perpignan de belastingvrije winkels bij La Jonquera waar de Fransen massaal naar toe gaan. Maar ook binnendoor alles files.
Zondags vertrekken en maandags aankomen rijdt vaak erg rustig.
Vorig jaar terugrijdend op donderdag met zeer slecht weer bij Lyon stond zuidwaarts alles vast en stil. Dus ook toeval speelt een rol.
Voorts is de route van en naar Spanje ook de moeite waard. Je kan over Lyon maar ook over Clermont Ferrand of zelfs Toulouse. Zeker voor caravanrijders is de route over Toulouse aan te bevelen. Veel vlak rijden en geen noemenswaardige hoogteverschillen. Ideaal als de motor van de auto niet zo sterk is.
In geval van Clermont Ferrand/Toulouse moet je langs Parijs maar ook dat is prima te mijden als je dat wilt. Wij kiezen elk jaar een andere route, gewoon voor de afwisseling.


Geplaatst door: Marit 26.12.2009 13:35
Wij hebben al op verschillende dagen naar het zuiden gereden in het hoogseizoen. Wij vinden vertrekken op zondagmorgen en op maandag aankomen echt het fijnst. Zondag is heel rustig op de weg en op ook nooit files gehad.
Wij rijden de route vanuit Rotterdam via Luxemburg- Metz- Dijon- Lyon- Orange- Perpignan- etc. Op deze dagen nooit files op deze route en erg fijne route moet ik zeggen.
Het ging om welke dagen je wilde rijden, voor ons dus de zondag + maandag de ideale dagen om te rijden. Terug rijden wij meestal op donderdag en vrijdag. Teruweg is het dan inderdaad goed te doen!

Geplaatst door: sandra 27.12.2009 11:05
wij gaan voortaan op woensdag en donderdag heerlijk rustig.

Geplaatst door: Harry 27.12.2009 16:26
Wij rijden sinds enkele jaren alleen nog op zondag en maandag. Altijd rustig op de weg.
Terug meestal donderdag (en vrijdag) en ook goed te doen!

Nina 27.12.2009 22:46
Hoi, wij gaan op vrijdag/zaterdag 23 en 24 juli dus rijden en nu lees ik hier dat het erg druk kan zijn. Welke route kun je dan juist beter nemen op deze dagen, over Lyon of over Parijs? Of maakt het niet erg veel uit? Het grootste stuk willen we op vrijdag rijden, erg vroeg vertrekken ook. Om welke tijden tijden is het rond Parijs dan erg druk?
Alvast bedankt

Geplaatst door: Car2 28.12.2009 07:09
Als wij op deze dagen zouden rijden, dan kozen we voor de route via Parijs, Toulouse.
http://maps.google.nl/maps?f=d&source=s_d&saddr=utrecht&daddr=parijs+to:toulouse+to:perpignan&hl=nl&geocode=&mra=ls&sll=42.900113,4.680176&sspn=3.991669,9.854736&ie=UTF8&z=5
Deze is heel rustig en veel minder steil dan via Millau. Wel wat minder tankstations en parkeerplaatsen, dus op tijd tanken, vergeleken met Route du Soleil.
Wij hebben verscheidene keren op de gekste momenten, willekeurige dagen van de week via Parijs gereden en dat heeft ons altijd wel wat tijd gekost: ongeluk, file. Dus daar kan ik geen zinvol antwoord op geven.
Ik zou voor Parijs nog even wel een rustpauze inlassen en dan daarna de keuze maken voor Pheriférique (A86) of route Francilienne (N104). Van te voren zie je vaak al de vertraginstijden op de matrixborden.

Geplaatst door: Fred 28.12.2009 16:17
Wij rijden altijd de route du soleil naar het zuiden en rijden dan op zondag en maandag en dan is het niet druk op de weg!
Op zaterdag is het in heel Frankrijk super druk, dus dan maakt het ook niet meer zoveel uit welke route je neemt, in de file kom je bijna zeker wel terecht.
De route du soleil is in ieder geval een hele fijne route!
En voor Sonja, ik denk dat het beste is om zondags te vertrekken en maandag aan te komen. Ideale reisdagen!

Geplaatst door: Toos 06.01.2010 19:42
Wij hebben geen eigen kampeermiddel. Wij huren dus iets op een camping en proberen altijd te zorgen om iets te huren vanaf zondag. Wij vertrekken dus meestal zondagmorgen (04.00/05.00uur) en rijden dan in 1 stuk door naar Spanje naar de camping toe. Op zondag altijd heerlijk rustig op de weg, dus makkelijk te doen in 1 dag. Ook terug weer lekker op zondag. Zo hebben wij heen en terug nooit files. Wij hebben ook weleens gehad dat we zaterdag al een stukje gingen rijden en dan in Noord-Frankrijk (bij Dijon) gingen overnachten en de zondag dan verder naar de camping gereden. Het was die zaterdag erg druk op de weg en het scheelt bijna niet. Je komt niet veel eerder die zondag aan op de camping. Dus uiteindelijk voor gekozen om zondagmorgen rond 04.00/05.00uur te vertrekken en in 1 keer door naar het zuiden. Gaat prima!

Marit 07.01.2010 16:20
Verschillende dagen naar het zuiden gereden met onze caravan.
Laatste jaren meestal op zondag + maandag. Waarom, omdat deze dagen het fijnste rijden. Het is dan lekker rustig op de weg en je komt tenminste niet in de file terecht. Als je in de file terecht heeft dit te maken met een ongeluk.
Doordeweeks veel vrachtverkeer en ook natuurlijk nog eens vakantieverkeer, waardoor het dan ook druk kan zijn op de weg.
Op zaterdags gaat 'heel' europa op vakantie dus dan heb je eigenlijk wel garantie dat je in de file terecht komt!!
Voor ons dus de zondag en maandag ideale reisdagen. Wij vertrekken zondagmorgen 06.00uur en rijden tot 16.00/17.00uur door, we hebben dan 820km gereden. Overnachten net iets boven Lyon. De volgende dag, de maandag, hoef je dan niet heel ver meer en ook op die dag is het niet druk. Vooral het stuk Lyon-Orange wat altijd zo druk schijnt te zijn is dan helemaal niet druk. Heerlijk doorrijden op een 3/4 baans weg!!

Geplaatst door: Sonja 26.08.2010 21:33
Bedankt voor de tips die wel geholpen hebben!
Wij hadden de camping geboekt voor maandag 26 Juli en zijn dus zondag met ozne caravan gaan rijden. We zijn 06.00uur vertrokken vanuit Haarlem en hebben en hebben na 900km overnacht op een camping iets boven Lyon. De volgende dag verder gegaan (maandag) en naar onze camping gegaan. Beide dagen geen files gehad, wij zijn zelfs op maandagmorgen door Lyon gegaan (dat was wel even druk, maar dat is altijd, maar dat duurde misschien 10 minuutjes langer dan als je zonder files of wat dan ook er door heen gaat). Voor die 10 minuten gaan wij niet 50 km omrijden.
Kortom, voor volgend jaar reserveren wij weer de camping voor maandag, zodat we zondagmorgen weer kunnen vertrekken, super fijn!
Terug gereden op donderdag 12 Augustus en vrijdag 13 Augustus thuis gekomen. Ook fijn rijden en lekker voor het weekend thuis, zodat je nog eventjes tijd hebt en fris maandag kunt beginnen met werken.