Forum Onderwerp - naar barcelona via Parijs of Luxemburg-Dyon-Lyon (Gesloten voor reacties)

bram 09.02.2010 15:08
Wie kan aangeven wat sneller is, via de routeplanners gaat alles via Parijs. Wie heeft ervaring?

Geplaatst door: Joke 09.02.2010 16:35
Uit ervaring gaat het via Luxemburg- Dijon- Lyon - Orange stukker sneller en rijdt ook fijner.

Geplaatst door: ® marjo 09.02.2010 16:56
je kunt ook via Parijs - Clermont Ferrant- Millau, een prima weg, redelijk rustg ook.

Geplaatst door: ® wil 09.02.2010 17:09
Rijden altijd via Luxemburg, Lion, Montepelair.
In 2008 via Parijs Clermont gereden.
Is een rustige weg waardoor de reistijd een stuk minder was, alleen met caravan er achter krijg je best een paar aardige stevige klimmers, is heuvelachtiger gebied met een paar stevige bergen.
Bij milau de brug genomen, en daarna veel op de moter moeten remmen want dan gaat de daling er goed in.

Kiezen voortaan gewoon weer voor luxemburg lion.

Geplaatst door: Richard 09.02.2010 18:55
Altijd via Luxemburg- Lyon gereden. Altijd prima gegaan en sneller.
1 keer via Parijs- Cl.Ferrant- Millau gereden, wij deden er veel langer over. Bij Parijs erg druk + na Parijs (vooral na Vierzon) veel steile hellingen met veel 2 baans waardoor het niet opschiet!
Terugweg gelijk weer gereden via Lyon, gaat veel sneller en is makkelijker.
Overigens op deze route meer parkeerplaatsen langs de weg + overnachtingsmogelijkheden.

Bram 09.02.2010 19:03
Ben inderdaad benieuwd omdat ik altijd via Luxemburg rij naar de ervaringen via Parijs, ook al omdat alle routeplanners via Parijs aangeven. wij rijden niet met caravan en het einddoel is (altijd)Mallorca.

Dick 09.02.2010 20:11
Via Parijs heb je dan nog 2 varianten en meerdere argumenten.

Via Parijs kan je via Millau (A75)of via Toulouse(A20). De route over Toulouse is vlak en voor caravanrijders bijzonder aantrekkelijk. Geen hoogteverschillen en ook alles snelweg.
Verder is de eerste rijdag een lange dag en dan voor Lyon uitkomen betekend 's morgens vroeg zonder drukte of file door Lyon en rustig naar Spanje.
Over Toulouse heb je dit probleem niet want het is dan overal redelijk rustig.
Terugrijdend over Toulouse kom je net voor Parijs (Orleans) en ga je de volgende morgen rustig door Parijs.
Ofwel meerdere redenen voor meerdere routes.
Verder zijn er langs Toulouse niet veel campings maar wel voldoende en is de route over Lyon wat leuker en gevarieerder om te rijden.


Geplaatst door: E.Janssen 09.02.2010 21:35
Via Limoges - Toulouse zou ik echt niet gaan rijden, is erg om, je hebt het idee dat er geen einde aan komt!
Het was inderdaad een aardig vlakke route, dus fijn rijden met de caravan, maar ook de route via Lyon is aardig vlak. Wij hebben verschillende opties al uitgeprobeerd en voor ons blijft via Maastricht- Luik- Luxemburg- Dijon- Lyon- Orange+ Montpellier- Perpignan het aantrekkelijkst en ook het snelst!

Marit 09.02.2010 21:39
Kies je voor de snelste, makkelijkste route naar het zuiden ga dan zeker via Luxemburg- Lyon- Orange. Ook de wegen zijn hier erg goed en breed. Wij vinden het een heerlijke route naar het zuiden en veel fijner rijden dan de andere routes via Parijs. Wij komen overigens uit de buurt van Rotterdam.

Geplaatst door: bibi 09.02.2010 22:28
Klopt dat de routeplanners die aangeven langs Parijs. Wij hebben hem ook gereden na eerdere ervaring via luxemburg dion-lyon enz..
Wij vonden het geen route voor ons. Wij rijden single auto. Maar vinden het veel klimmen en dalen. Veel stukken waar je maar 80 mag rijden. Veel bochten.
Het is rustig rijden en dus een geschikte route als je er wat langer over wil doen en misschien een paar keer extra wil stoppen want hij is wel mooi.
Nee wij rijden de route soleil bij voorkeur. Er is een site waar je de route op beelden kan na kijken krijg je echt een goed indruk van de wegen. Ik zal hem eens gaan opzoeken dan post ik hem hier. dan kan je zien wat ik bedoel met klimmen en dalen en de bochten.Wat wij ook niet zo prettig vonden dat er minder stop plaatsen zijn dan op de route de soleil met grote pompen en voorzieningen. Wij vinden dat fijn voor als we het zat zijn te kunnen stoppen binnen een zeer korte tijd en dan op een levendige plaats.

Geplaatst door: bibi 09.02.2010 23:13
http://franceautoroutes.free.fr/accueil.php
Klik bovenin op foto's en kies daarna het wegnr. De pagina's bestaan vaak uit meerder pagina's dus rechts onderin kan je verder bladeren.

Geplaatst door: bibi 09.02.2010 23:14
sorry 'na foto's kiezen voor autoroutes en dan het wegnr.

Geplaatst door: jan 23.02.2010 17:24
Wij zijn op terugweg van Barcelona via A20 en Parijs gereden. Dat was goed te doen. De enige problemen waren er in Belgie door wegwerkzaamheden.

Geplaatst door: sandra 24.02.2010 14:30
wij rijden nu 6 jaar parijs,clemont en millau. en dat bevalt ons goed. ja korter weet ik niet in mei hebben we op de terug weg route solei gereden maar dat is het niet voor ons . wij gaan in jullie toch weer voor parijs is rustiger en nog nooit fille gehad . moet je maar geluk mee hebben denk ik wij rijden altijd op woensdag van uit tilburg naar spanje overnachten voor de grens zijn we donderdag vroeg op de camping

Geplaatst door: Frans 24.02.2010 19:43
Wij rijden via Dijon- Lyon- Orange naar Spanje toe. Fijne route en nog nooit problemen gehad. Veel overnachtingsplaatsen en op zondag + maandag rustig op de route du soleil.
Terug rijden wij meestal op donderdag + vrijdag of op vrijdag + zaterdag en ook nog nooit files gehad. Route du soleil is een fijne route en snelste.

CHA 12.03.2010 17:02
Rijden al jaren via Parijs-Toulouse-Narbonne naar Spanje. Redelijk rustig en vlak.

Wanneer wij bij Narbonne de snelweg richting Perpignan op rijden valt het iedere keer weer op hoe druk het daar dan op de weg is. De kortste route is via Luxemburg, maar de relatief rustige ontspannen omweg (+/- 50 km) heeft toch onze voorkeur.


Geplaatst door: ilias 23.07.2013 05:57
Het snelste is lags Parijs,heb net gekeken als wij gaan doen we luxebourg,dijon,lyon barcelona.
Maar de weg via Parijs is mooier en ook 50 kilometers korter maar wat zijn die 50 kilometers, in Parijs nooit fille gehad wij gingen er snachts door voor de rest twee wegen even goed :d

Geplaatst door: ilias 23.07.2013 05:57
Het snelste is lags Parijs,heb net gekeken als wij gaan doen we luxebourg,dijon,lyon barcelona.
Maar de weg via Parijs is mooier en ook 50 kilometers korter maar wat zijn die 50 kilometers, in Parijs nooit fille gehad wij gingen er snachts door voor de rest twee wegen even goed :d

Geplaatst door: ® Django 25.07.2013 10:08
Maar net wat je prettig vindt. Wij vinden via Lyon een ramp en dan met name het stuk tussen Luxemburg en Toul, een drama die weg en het verkeer. Ook rond Lyon is niet alles. Het stuk zuid van Lyon naar Spanje lijkt wel geen eind aan te komen.
Over de Clermont en Millau is veel mooier en leuker rijden maar je moet flink klimmen hier en daar en das minder leuk.
Over Limoges door de Dordogne ook al eens gedaan en rijdt wel leuk maar is ook niet echt vlak te noemen.
Qua kilometers doen ze niet veel voor elkaar onder.
Voor ons van Purmerend naar Torroella de Montgri is het over Clermont 1468km, via Lyon 1472km en via de A20 1499km. Dat is te verwaarlozen. Daarbij rijden we eigenlijk veel liever binnendoor en dit jaar doen we dan ook 3 overnachtingen, alle tijd.

Geplaatst door: José 14.08.2013 16:39
Aangezien de route via Parijs- Cl. Ferrand voor ons iets korter was vanuit Zeeland gekozen voor deze route. Het is een drukke route en wij hebben er lang over gedaan. Daarnaast na Cl. Ferrand veel steile hellingen!
Terug gekozen voor Orange- Lyon- Dijon- Luxemburg en dit beviel ons veel beter en ging sneller. Even drukte gehad net voor Valence en bij Lyon, verder overal goed kunnen doorrijden! Wij kiezen voortaan voor de route via Luxemburg- Dijon- Lyon- Orange.