Forum Onderwerp - reizen zonder caravan (Gesloten voor reacties)

bel 30.07.2010 09:49
wij gaan dit najaar voor het eerst zonder caravan naar sant pere pescador in spanje.
nu zijn we nieuwsgierig hoelang we daar gemiddeld over gaan doen.we reizen met vier volwassenen in een ruime auto.de route luxemburg,lyon,perpignan,enz.voor ons is het ongeveer 1400km.
wij zijn van plan om op zondagochtend vroeg te vertrekken heeft er iemand nog goede tips voor ons zodat we een prettige reis hebben.en natuurlijk wie heeft deze route ook gereden en hoeland deden jullie er over?
groetjes bel.

Geplaatst door: Jolanda ;-) 30.07.2010 13:23
Vorig jaar zijn wij op zondagochtend om 4.00 vertrokken en hebben uiteindelijk 16 uur gereden (maar wel onderweg overnacht).
Dit jaar vertrekken we -noodgedwongen- pas op maandag en tellen er daarom maar een uurtje of 4 bij. We hebben wel 4 pubers en een hond bij.

Geplaatst door: ® Wil 31.07.2010 18:50
Dit jaar voor het eerst caravan in Spanje achter gelaten, terug reis vanaf Blanes ( 100 km verder dan St Perre Pescador ) totaal 15 uur inclusief regelmatige pauze's en eten. gedaan over deze reis.

Hoor van andere camping gasten dat zij tussen de 12. en 15 uur doen over een reis van 1500 km ( alleen auto )

Geplaatst door: Christa 31.07.2010 19:28
Wij waren vrijdags vertrokken en hebben halvewegen overnacht. Zaterdags verder gegaan. We hebben zonder caravan er dik 21uur over gedaan en komen uit de buurt van Rotterdam.
We hebben wel veel files gehad, ook op vrijdag al, maar uiteraard vooral op zaterdags veel files gehad. De eerste keer dat we via Parijs- Millau zijn gaan rijden, nee geen aanrader. Alleenmaar 2 baans en bij Millau dik 2 uur in de file gestaan. Ook rond Parijs erg druk.
Wij vonden het veel drukker dan via Lyon- Orange. Terug dus gereden via route du soleil (ook op een zaterdag) en er dik 17 uur over gedaan.
Op zondags rijden is stukken beter, maar wij konden niet anders, aangezien wij hadden geboekt van zaterdag tot zaterdag.
Voor volgend jaar kopen we een 2de handse caravan om het kamperen uit te proberen en dan kunnen we op ons gemak vertrekken op een zondag en terug op een doordeweekse dag.