Forum Onderwerp - overval Macon (Gesloten voor reacties)

Pascale 16.08.2010 18:13
John, wij hebben zeker nog een hele leuke vakantie met genoeg mooi weer gehad! We hebben er maar niet teveel aan gedacht. De kinderen hebben het er nog wel regelmatig over. Het heeft flink wat indruk op die kleintjes gemaakt.
Vandaag voor het laatst contact gehad met de verzekering en alles is geregeld.
Zijn jullie ook goed thuisgekomen?

Geplaatst door: Marianne 16.08.2010 23:15
Hallo Will,
Wij waren dit jaar voor het eerst in Spanje en wij vonden juist de spanjaarden zo onvriendelijk. Wij zijn hiervoor aantal jaren naar Frankrijk geweest en vonden ze altijd er vriendelijk. Ze praten inderdaad hoofdzakelijk Frans (maar we zijn toch in Frankrijk?) Overigens proberen ze vaak een woordje Nederlands er tussen door te doen.
In Spanje praten ze alleen Spaans, niemand die tegen mij Engels begon te praten of iets dergelijks? Maar voor mij is dit geen reden om niet meer naar Spanje te gaan. Ik bedoel, we zitten in Spanje en voor mij mogen ze Spaans praten.
Wij stonden op die hele leuke camping Bella Terra in Blanes, nee dus, vreselijk, alleenmaar Nederlanders gezien in Blanes en er was geen cultuur te beleven. Nee doe ons maar lekker Zuid-Frankrijk (Provence, Ardeche, Drome, Gard, Herault, Var). Prachtige gebieden met vriendelijke Fransen mensen. Wij vinden juist Fransen van die vriendelijke mensen, heb ik al die 5 jaar dat we in Frankrijk waren gezegd.

Geplaatst door: Ria 17.08.2010 20:54
Gerda en Marianne maak je maar niet te druk, Will zit alleenmaar Spanje en camping Bella Terra te promoten.
Wij zijn in beide landen geweest, zowel Frankrijk als Spanje, en beide landen vind ik geweldig en in beide landen spreken veel mensen geen woord Engels (al proberen ze het vaak wel, ook Nederlands), maar daarvoor ben je in het buitenland. Overigens zijn er op veel campings Nederlanders bij de receptie.
Ik blijf gewoon kamperen in beide landen, vind het alle 2 wat hebben. In Spanje vind ik de boulevards vaak erg gezellig (die je overigens ook wel in Frankrijk hebt, maar minder) en in Frankrijk vind ik de plaatsjes geweldig (allemaal gezellige vaak oude plaatsjes) en het landschap. In beide landen heb ik nog nooit problemen gehad met de bevolking en vind ik ze erg vriendelijk.

john 17.08.2010 21:18
ja hoor Pascale we zijn in een streep naar Nederland gereden en waren om 22.00 uur thuis
gelukkig dat jullie hebben genoten van de vakantie
en wat de reactie's betreft doet iedereen gelukkig wat ie leuk vind of het nu Spanje , Frankrijk of Italië is
en je voelt je op de plek waar je graag naartoe gaat altijd het prettigst en gelukkig gaan we met z'n allen niet naar dezelfde plek
groet John

Geplaatst door: ® Wil 17.08.2010 21:40
Ria...

Ik zit Bella-Terra niet te promoten, maar ik heb veel campings gezien en op veel gestaan, en ik geef mijn mening over wat ik van deze camping vind.
En ik lees ook vaak dat andere hun mening over hun camping geven waar zij enige of al jaren staan.

Ik heb wel meer campings die ik in Spanje leuk vind waar we meerdere jaren opgestaan hebben, maar dat wij nu éénmaal Bella-Terra een goede en mooie camping vinden dat mag ik best schrijven vind ik, en juist door het hoge NL gehalte vinden wij dit juist gezellig.

Wij hebben hier een grote vrienden kring opgebouwd, en dat zijn mensen die hier al minstens zolang komen als wij, en jaarlijks is het voor ons juist deze gezelligheid namelijk dat we precies al weten op welke plek we staan, wie onze buren links en rechts zijn, kortom dat gedeelte waar wij staan is voor bijna 100% ieder jaar bezet door de zelfde kampeerders.

En wat betreft sfeer en cultuur, als je in een straal van 1 km rond de camping blijf hangen, inderdaad dan is het niet meer dan in andere plaatsen, maar even iets verder rondkijken en je ziet/beleefd meer dan alleen dat gedeelte Blanes.

En dat de Spanjaarden onvriendelijk zijn?
Nou dat hebben wij nog nooit meegemaakt ( uitzondering daargelaten ), maar wat betreft Frankrijk, daar vinden wij juist van dat ze zeer onvriendelijk zijn op een aantal uitzonderingen na.

Gelukkig heb ieder zo zijn/haar eigen mening.

Frans 25.08.2010 00:06
Aldus Will.

Wij hebben hier een grote vrienden kring opgebouwd, en dat zijn mensen die hier al minstens zolang komen als wij, en jaarlijks is het voor ons juist deze gezelligheid namelijk dat we precies al weten op welke plek we staan, wie onze buren links en rechts zijn, kortom dat gedeelte waar wij staan is voor bijna 100% ieder jaar bezet door de zelfde kampeerders.

Dit hebben we ook meegemaakt in Frankrijk, toen waren we er eerder dan de vaste kern, tjonge tjonge maak dat je weg komt want als buitenstaander heb je geen leven, want het zijn hun plekken dus wegwezen, zij beschouwen zich als eigenaar.

Frans


Geplaatst door: ® wil 27.08.2010 19:12
Nou Frans zo erg is het ook weer niet hoor.

Maar als je eenmaal een tijdje de zelfde mensen ziet, is dat heel leuk.
Maar als er mensen komen die nieuw zijn, betekend dit niet automatisch dat deze niet welkom zijn.
Dit jaar hadden we toevallig andere mensen schuin tegenover ons staan dan normaal, toevallig kende onze dochter hun omdat hun dochtertje en ons dochtertje elkaar eerder hadden ontmoet in voorgaande jaren omdat deze mensen voorheen in een huisje hadden gestaan.
En nee zie dit niet als dezelfde vakantie gasten, dan voorheen, nee in het laantje waar wij staan zijn zij gewoon nieuw. Vorig jaar kwamen er ook mensen staan die dit jaar er ook weer waren, maar hij vertelde dat het niet zeker is dat zij volgend jaar weer hier heen gaan om te kamperen, maar als ze er volgend jaar weer staan, is dat bijna gegarandeerd op dezelfde plaats omdat zij dit graag willen.

Nee het betekend niet automatisch dat het onze plek, en onze plaats is/zijn, maar het is zeker zo leuk vinden wij.

En ja natuurlijk zien wij ook mensen op de camping die ondanks dat wij er al een aantal jaren komen, ons niet zien als gasten die hier al jaren komen, dit omdat zij al meer dan 10 jaar op dezelfde stek staan.

Wij hebben mensen gezien die al 23 jaar op dezelfde camping plaats staan, en mensen die minder dan 5 jaar op dezelfde camping komen niet als vaste gasten rekenen, dus er zijn natuurlijk meningen over vaste bezoekers op een camping.
En wij hebben ook gemerkt dat er mensen waren die ons zagen als één jaar bezoekers, maar zodra we meerdere jaren daar kwamen, begonnen ook zij tegen ons te praten als zijnde een vaste bezoeker.

Maar gelukkig is het niet zo dat dit altijd zo is, dus een vooroordeel is gauw gemaakt.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 2 van 2