Forum Onderwerp - Zoon van 16 jaar alleen op vakantie buitenland? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: astrid 23.09.2011 11:04
Wij hebben het gelukkig niet mee gemaakt omdat onze jongens tot en met hun 19de mee zijn geweest. Wij hebben ze zelf de camping laten kiezen, dat betekende dat we 5 jaar lang naar de zelfde camping in Zuid Frankrijk zijn geweest, en voor ons maakte het niet uit, als de zee maar in de buurt was. En eigenlijk hadden ze best nog wel mee gewild maar de leeftijd werd steeds jonger op de camping, dus hebben ze besloten om niet meer mee te gaan.Dus mijn tip is, laat ze zelf een leuke en gezellige camping uitzoeken met vertier van hun leeftijd, al is het niet altijd jullie keus, als de kinderen het naar hun zin hebben , dan heb je het zelf ook leuk, dat is tenminste onze ervaring geweest.

Geplaatst door: Marie 08.11.2011 08:09
Ik zou er met geen haar op mijn hoofd over peinzen om mijn zoon in de door jou omschreven situatie, mee te laten gaan.
So wie so vind ik 16 echt te jong, ik zou de grens ook bij 18 leggen, maar je had geen goed gevoel over de vrienden.
Nu heb je het eigenlijk voor je laten beslissen.
Ik vind dat als het over je kinderen gaat, je het stuur nooit uit handen moet geven, de ouders zijn als enigen verantwoordelijk.
Gelukkig is het allemaal goed gegaan, dat vind ik echt superfijn voor jullie.
Wel heb je het nu voor jezelf onmogelijk gemaakt om volgend jaar nog iets in te brengen. Laten we dus nu maar hopen dat die vrienden niet in de tussentijd nog wat meer ontsporen.

Geplaatst door: Lianne 08.11.2011 15:11
Ik vind 16 niet te jong. Het zijn reizen met gogo-tours, Beachmasters of iets dergelijks.
Mijn zoon van 16 jaar oud is afgelopen zomer ook naar Spanje geweest met vrienden, ook Lloret de Mar. Hij vond het geweldig en heeft zich heel erg goed vermaakt. Die reizen zijn juist gemaakt voor jongeren van 16- 21 jaar oud. Wat hij ook zei, je hebt voornamelijk mensen van mijn leeftijd tot een jaar of 21..daarna gaan ze vaak niet meer met vrienden (met vriendin vaak) op vakantie of in ieder geval niet naar de jongerenplaatsen.
Je komt overigens gewoon overal binnen, alleen om sterke drank in supermarkten kregen ze absoluut niet mee (maar als ouders alleenmaar fijn). Mijn zoon lijkt overigens ook nog jonger.
De situatie die Helga beschrijft is natuurlijk misschien ook wel wat anders, ik weet wel dat zijn vrienden leuke jongens zijn.
Onze zoon is overigens ook gewoon met ons nog op vakantie geweest en dat blijft die volgens mij ook nog wel even doen.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 2 van 2