Forum Onderwerp - bonnefooi (Gesloten voor reacties)

Claudia 11.09.2010 16:00
Hoi, wij willen volgend jaar eens naar Spanje met de caravan. Wij willen naar graag naar San Sebastian en dan weer verder door Spanje richting Carcasonne (Frankrijk). Onze vraag is eigenlijk of je in Spanje ook zo makkelijk op de bonnefooi campings kunt vinden als in Frankrijk. Wij zoeken rustige, kleine campings (municipals) met wel wat te zwemmen (zwembad of rivier/meer). Bestaat er zoiets als een FFCC gids voor Spanje? Als er iemand tips heeft voor campings horen we dat graag. We gaan vanaf 1 juli tot 12 augustus, dus hoogseizoen. Alvast bedankt.

Geplaatst door: bernadette 11.09.2010 19:34
Wij zijn 2 jaar, in het hoogseizoen, op de bonnefooi naar Noord Spanje geweest. We hebben allerlei campingsgidsjes gekregen via de Vakantiebeurs. (iemand die ze voor ons heeft meegenomen) Hier konden we goed mee uit de voeten. Waarschijnlijk kan je ze ook wel aanvragen bij het Spaans Verkeersburo.
Zoiets als de FFCC zijn we niet tegengekomen.
Op geen enkele camping was het vol. We konden overal terecht. Op 1 camping waren we zelfs de enige buitenlandse gasten! Een hele aparte gewaarwording.
Campings zonder zwembad zijn we niet tegengekomen. Overal kon er wel gezwommen worden, al was het soms maar klein.
Misschien heb je aan onderstaande websites iets. En kan je daar ook info opvragen.

http://www.campingsnavarra.com/nederlands/index.php
http://www.lleidatur.com/ned/campings1.html
http://www.asecal.net/ing/asociados.asp
http://www.campingsaragon.com/index.asp?idlengua=6
http://www.ocipirineu.com/nl/index.html

Geplaatst door: claudia 12.09.2010 08:47
Bedankt, hier kan ik zeker iets mee!

PetraHM 14.09.2010 18:53
Juist in de Spaanse binnenlanden vind je kleinere rustige campings. Echt municipals zoals in Frankrijk vind je bij mijn weten niet in Spanje. Voordeel is dat er altijd een eigenaar is die het beste voor heeft met zijn terrein.
Ik weet niet hoe ver je Spanje in wilt. Ik ken een paar aardige campings in de Pyreneeen±
Caserio San Marcial in Salinas de Sin, vlak onder Bielsa. Een SVR-camping maar met Spaanse eigenaar. Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido in de buurt voor eindeloos wandelen.
Meer naar het oosten: camping Aigues Bravas in Llavorsí, aan de Río Noguera Pallaresa, wildwaterparadijs, op korte afstand van het Parque Nacional de Sant Maurici.

Geplaatst door: ® kea 19.09.2010 21:08
We zijn op de bonnefooi in juli naar Noord Spanje San Sebastian en de Picos gereden.
Er was wel plaats, maar de plaatsen zijn vaak veel kleiner dan in Frankrijk. We zijn daarna ook naar Carcassonne gereden in augustus en daar waren veel campings vol.We hebben wel wat gevonden, maar ik zou daar op tijd aankomen. Ik vond Carcassonne trouwens een tegenvaller, maar ja smaken verschillen.