Forum Onderwerp - voorjaar 2011 (Gesloten voor reacties)

jos 14.12.2010 22:36
wie weet er voor ons (de eerste maal Spanje 2 -60 ers ) een goede en rustig gelegen en(prijzige) camping tussen Valencia en Tarragona voor mei -juni volgend jaar alle informatie is goed
dank u

Geplaatst door: ® kea 14.12.2010 23:18

Stori 15.12.2010 12:31
Voor de periode mei-juni kan ik je ten zeerste de Camping Card van ACSI aanraden. Max 15 eur/nacht met 2 personen. Dit jaar zijn we in mei geweest. Volgende campings vonden wij erg prettig: Torre de la Mora (10 km ten noorden van Tarragona), wel opletten met grote caravan sta je beneden aan het strand en erg kort op elkaar. Camping tegen een helling, dus steeds wat klimwerk, maar prachtig zicht. El Eden in Peniscola, op wandelafstand van het stadje en goed restaurant aan de camping (18eur, 3 gangen, wijn inbegrepen). Bonterra Park in Benicassim. Een eindje voorbij Valencia: Kiko Park in Oliva. Mocht je overwegen nog wat verder te rijden: Cap Blanc in Altea (bij Benidorm). Dit zijn allemaal campings waar je in je reisperiode overwegend langverbijvers vind, goed bezet, maar heel rustig publiek. Vanaf verblijf langer dan 30 dagen, krijg je meestal nog betere tarieven, vaak rond 10 eur/nacht.
Hou er ook rekening mee dat de kuststrook tussen pakweg Tarragona en de Ebrodelta heel smal is en alle weg-en treinverkeer langs deze smalle strook moet. In de buurt van Cambrils rijdt de trein dwars door de campings. Rustig fietsen kan je daar meestal ook wel vergeten.
Ik zou zeggen: ga eens rondkijken op de website van ACSI, wel het tabblad Camping Card en niet Eurocampings. Misschien wel even wachten met je beslissing tot januari, zodat je zeker bent dat deze campings in 2011 nog meedoen.

HdR 19.12.2010 10:57
Ter aanvulling op wat Stori schrijft. Bij Kikopark in Oliva kun je wel goed fietsen. Met name tussen de verschillende sinaasappelplantages is het rustig fietsen. Ook zijn hier nogal wat fietspaden die helaas per gemeente niet op elkaar aansluiten, dus af en toe zoeken. Kikopark is echter wel een hoofdzakelijk Duitse enclave met de bijbehorende vlaggen en dergelijke; overigens wel een gemoedelijke sfeer. Voorbij Benidorm maar voor Tarragona tref je Santa Pola. De camping bij deze plaats kent veel nationaliteiten die hier overwinteren en is direct bij de plaats Santa Pola. Ook hier geldt een laag bedrag per nacht afhankelijk van de tijd dat je er staat. Fietsen kan hier ook wel maar is beperkter dan in Oliva. Staat tegenover dat de temperatuur hier over het algemeen wel hoger is dan in Oliva. Succes met je zoektocht.
Groet,
Hans