Forum Onderwerp - Voor het eerst zonder kinderen (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Marcia 20.05.2011 20:20
Wij gaan dit jaar voor het eerst zonder kinderen kamperen, dus met z'n 2en en met de caravan.
Nu zitten we te twijfelen of we in het voorseizoen (midden juni willen we vertrekken dan) of gewoon in het hoogseizoen zullen gaan? Ene kant lijkt ons het leuk het voorseizoen, andere kant willen we niet bijna alleen op de camping staan en vinden wij het juist gezellig in het hoogseizoen. We hebben het hoogseizoen ook nooit als heel druk ervaren, boulevards, stadjes, etc zijn vaak stuk gezelliger in het hoogseizoen.
Hoe dachten jullie hierover? Zijn jullie gewoon in voorseizoen gegaan of gewoon hoogseizoen?
Zelf gaan wij waarschijnlijk toch voor het hoogseizoen (we hebben vakantie eind juli/begin augustus), welke camping raden jullie ons dan aan? We willen een camping waar meerdere stellen zijn zonder kinderen (ik snap dat er natuurlijk veel gezinnen zullen zijn, maar wellicht dat jullie weten of er ook campings zijn waar ook stelletjes zullen zijn).
Ik hoor graag van jullie.

Geplaatst door: Joyce 20.05.2011 21:07
De ervaring leert dat in juni veel 50plus en jonge gezinnen op vakantie zijn. De dagen zijn langer en de kosten zijn lager. Ik zou niet willen zeggen dat de campings leeg zijn in die tijd. Vooral de campings die meedoen met kortingsacties, acsi etc hebben genoeg bezetting.

Geplaatst door: bernadette 21.05.2011 19:31
Wij zijn gebonden aan het hoogseizoen.
En we vinden het heerlijk om op campings te komen waar kinderen van alle leeftijden rond lopen. Ook nu we met z'n 2en vakantie vieren.
Ook op deze campings kamperen stelletjes zoals jullie. Contact is zo gemaakt, net als toen de kinderen nog meegingen.
Hét grote voordeel nu is dat we nooit reserveren en dat we alleen maar met onze eigen wensen rekening hoeven te houden. Als het niet bevalt, inpakken en wegwezen. Soms blijven we 4 dagen op een camping, soms wel 10 dagen.
Veel plezier.

Geplaatst door: Marcia 22.05.2011 22:14
Bernadette misschien tips voor leuke campings in Spanje en Zuid-Frankrijk?
Wij blijven het liefst op 1 camping, hooguit 2....naast de overnachting dan die heen meestal bij Macon is en terug meestal bij Langres.

Geplaatst door: bernadette 24.05.2011 19:16
wat voor soort camping zoek je?
Wij kamperen nooit aan de kust, meestal in de bergen.
En wij zijn echte trekkers. We doen soms wel 7 campings aan in 4 weken. Daarom vinden wij het ook geen probleem, dat als de camping niet bevalt, gewoon verder te gaan.
Laat maar even weten, wat voor soort camping je zoekt.

Geplaatst door: Marcia 25.05.2011 17:23
Wij zoeken een camping het liefst toch wel aan zee of in de buurt van zee. Zwembad is niet nodig, mag wel.
's Avonds een keer livebandje of een barretje waar je een keer wat kunt drinken vinden wij ook gezellig...we hoeven alleen niet de gehele dag door animatie aan te horen en 's nachts lekker rustig, dus geen discogeluiden of rondlopende jeugd.

Geplaatst door: Joyce 25.05.2011 20:15
Zelf hebben we in Calella de la Costa gestaan op Botanic Bona Vista. Geen animatie, wel af en toe livemuziek. Beneden op het strandje een strandtent en op 20 minuten lopen Calella en de andere kant op St. Pol de Mar. Daar kun je ook de trein naar Barcelona nemen. Weet niet hoe het er nu is, laatste keer was in 2008.

Geplaatst door: bernadette 25.05.2011 21:16
In Spanje zijn we alleen op campings in de bergen geweest.
En 1 camping in het binnenland in de buurt van Barcelona.
In Zuid Frankrijk zijn we wel een paar maal met en zonder kinderen naar camping Las Planes geweest in Laroque des Albères.
Dat ligt in de buurt van Argelès.
Verder kan ik je helaas niet helpen met campings aan de kust.
In ieder geval veel plezier met z'n 2en.

PetraHM 26.05.2011 12:31
Zodra onze kinderen niet meer meegaan kiezen wij voor het voorseizoen: voorjaars- en zomervakantie achter elkaar plakken, zodat we weer in mei/juni weg kunnen. Zo deden we het ook toen ze nog niet naar school hoefden.
Voordeel: lange dagen, de natuur is op z'n mooist, de campingbazen zijn nog fris en hebben er zin in!