Forum Onderwerp - Eurocamping - Sant Antoni de Calonge - Costa Brava (Gesloten voor reacties)

Geert DG 12.02.2006 10:05
Hoi, we hebben zelf 2 kids van 4j en hebben reeds 3 jaar op Eurocamping gestaan (steeds in hoogseizoen medio juli tot medio augustus).

Het strand van Sant Antoni de Calonge (op 500 meter van de uitgang - drukke weg oversteken) is geschikt voor alle leeftijden (als je de kleinste wat in de gaten houdt en zwembandjes aandoet natuurlijk).
Het is aangelegd vanaf de wandelpromenade afhellend naar beneden en er zijn op regelmatige afstand zoetwaterdouches aangebracht.
Voor het centrum van Sant Antoni zijn er kleine baaien ingericht waar geen golfslag is (ongeveer 1 km). De eerste 5 meter in het water worden langzaam dieper. Er is tevens een speeltuintje op het strand net voor de marktplaats.

Meer zuidwaards van het centrum zijn de baaien weggelaten en heb je de speling van de golven.
Het zand bestaat uit grote korrels.

Een beetje meer noordwaards (3 km) is het strand van La Fosca, een kleine baai met zacht zand als bloemsuiker. De baai wordt vanaf het strand geleidelijk dieper (20 m in het water ongeveer 1 meter diep).

Eurocamping is netjes, mooie zwembaden waarvan het zwembad aan het restaurant goed geschikt is voor kleintjes, vanaf het grasperk langzaam schuin aflopend (0 m tot 2 m). Een treintje maakt om het uur een verbinding met het strand (betalend vanaf 3j). Goed restaurant met standaard-menu's van de Costa-Brava (ook afhaalmogelijkheid).

Na 3 jaar Eurocamping geven we het echter op.
Het merendeel van de plaatsen zijn wat klein (60m2).
en indien je in zones E-F staat ben je ver van de faciliteiten.
Door zone A loopt iedereen (naar de uitgang), zone B is druk qua intern verkeer (iedereen wil naar de grote parking) en op het einde van zones D/E/F heb je last van het straatlawaai minder overdag maar meer vanaf 's avonds tot 's nachts(verbinding van Sant Antoni naar de snelweg).

Veel regeltjes om na te leven (goed/minder leuk). Geen schermen plaatsen, geen zeilen spannen, geen fietsen meer na 21.00 hr EN je hebt GEEN vrije keuze om een campeerplaats te zoeken. Zo stonden we het eerste jaar net langs de drukke interne weg naar zone B en parkeerplaats (caravan, voortent en de nagels waren aan de straatrand vastgemaakt, caravan kon niet in de diepterichting van de plaats worden gesteld).

Het tweede jaar hadden we ook gereserveerd maar een andere plaats binnen zone Bgevraagd(met nadruk op verkeersluw), we stonden 3 plaatsen verder - zelfde probleem.

Vorig jaar wilde men ons op verhoogde plaatsen duwen (±50m2), gelukkig dat onze caravan te lang was (6,5 meter), we raakten er niet op, men wilde ons toen langs de snelwegzijde plaatsen (hebben we pertinent geweigerd wegens het lawaai), toen kwamen we terecht op de grotere plaatsen in zone B (geen schaduw, 2 ventilatoren nodig maar het was gezellig).

We hebben toen tevens rustig een plaatsje gezocht voor de schoonouders, doch desondanks het feit dat er een tiental plaatsen vrij bleven in de rustige zone (zijn vrij gebleven tot het einde van onze vakantie) mochten ze er de eerste week nog niet op, na veel aandringen eindelijk wel.

de meyer eric 16.02.2006 13:54
Wij stonden 20 jaar op deze camping, waarvan de 10 eerste jaren heerlijk, zowel de camping als het dorp Callonge. De eigenaars maakten de camping steeds groter, met als gevolg meer volk en kleinere plaatsen. De laatste 3 jaar was er een Nederlandse manager,die voor geen rede vatbaar was en de gasten die er reeds vele jaren kwamen werden er letterlijk weggepest. Zoals Geert schrijft moesten wij op plaatsen gaan staan die veel te klein waren en het was akkoord gaan of vertrekken. Dat was de dank voor 20 jaar trouwe klant te zijn geweest. Spijtig want wij hielden van de streek. Wij staan nu reeds 3 jaar in zuid Frankrijk, veel beterkoop en plaatsen van 120 tot 140 m²

dick 17.02.2006 22:44
Wij kamperen geregeld in deze buurt. En zoals je al schrift 'LA Fosca' Prachtige campings zoals Kings of Palamos International of iets verder weg Benelux. Overigens campings waar niet al te veel nederlanders komen. De eerste twee ca 1 km wandelafstand van centrum Palamos.
De Eurocamp in Sant Antoni is ons te druk en de wegen te vol.

Geert DG 23.02.2006 10:56
Inderdaad, de Nederlandse manager komt nogal stuurs over en is moeilijk voor rede vatbaar - zelfs volgens de Nederlandse campers. Het antwoord weet je steeds op voorhand: NEE.

Ook de 'baas' van de jongens die toezicht houden op de camping (deels op brommertjes) is nogal kort van stof. Zo hadden we twee jaar terug een kleine afspanning van 50 cm hoog als speelhoek geplaatst om de kinderen (beiden toen 2 jaar) op ons terreintje te houden en te beschermen tegen het drukke verkeer naar de parking in zone B. Het betrof een groen windzeil dat we hadden afgeknipt, de paaltjes afgezaagd - dus het zag er netjes uit.
Zonder enige tweerichtingsconversatie werd er botweg meegedeeld dat het diende afgebroken te worden (we spreken Spaans, dus het lag niet aan taalproblematiek).

Ben toen op zoek gegaan naar de directrice (jaja die is er hoor), het betreft een ietswat mollige dame, blond - rond de 40. Na wat (rustig) overleg en kijken ter plaatse mocht het hoekje blijven.

Dit jaar proberen we El Delfin Verde, 'k zal Eurocamping missen. Geen problemen gehad met nationaliteiten, gezellig veel Spanjaarden met uitzonderlijke kookkunst, de animatie en het management laat wel wat te wensen over maar de kinderopvang is goed.

Tip voor Eurocamping: maak van de verhoogde terrassen in zone B een bungalowplaats of parking - maak van de huidge parking standplaatsen (zeer rustige locatie). Installeer de stacaravans voor het personeel op het einde van zones D/F als buffer voor het straatverkeer.

Rudi 23.02.2006 13:57
Irene, Juan, Mele we kennen ze allemaal al 20 jaar. Nooit problemen gehad. We missen ze ook allemaal, maar die Nederlandse manager zorgde ervoor dat wij reeds 5 jaar op andere campings staan, waar kamperen nog een feest is en geen gezeur over wat mag en niet mag. Ik moet wel toegeven dat de plaatsen veel te klein waren, ik vraag mij af wat daar zal gebeuren als er een caravan moest branden, ze staan daar bijna tegen mekaar.