Forum Onderwerp - Veel aso volk in Spanje? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Anit 30.08.2011 08:25
We zien het volgend jaar ook wel weer. Wij waren van 6 tot en met 21 augustus op Castell Montgri. De eerste week viel het nog wel mee maar de 2e week waren er erg veel Franse mensen. Als we weer gaan willen we eerder. En je kan ook niet iedereen over 1 kam scheren. Mijn zoon had een Frans vakantievriendinnetje op de camping dus die is het dan ook beslist niet met mij eens hahaha. Behalve dan over onze buurman, die vond hij ook niet aardig.

Geplaatst door: Peter 30.08.2011 13:15
Kan ook aan de camping liggen, wij waren begin juli bijna 3 weken op Castell Montgri en toen waren er ook aardig veel Fransen (die hebben heel juli en augustus vrij) en wat ons opviel ook veel Engelsen. Maar meerderheid waren toch de Nederlanders. Wij vonden het een leuke camping en de kinderen vonden het geweldig, ik weet alleen niet of we nog wel terug zullen keren naar deze camping...ik vond het allemaal een beetje chaotisch/druk overkomen. Vorig jaar stonden wij op Cypsela en deze camping is wel groot, maar niet super druk en erg mooi. Dus John wellicht iets voor jou!

Geplaatst door: Anita 30.08.2011 18:16
Wij zijn vorig jaar ook op Cypsela geweest. Daar was alles bij de receptie wel goed geregeld. Kunnen ze bij Castell Montgri nog een hoop van leren. Maar onze kinderen vonden de zwembaden bij Castell erg leuk en helemaal te gek dat ze tot zo laat nog konden zwemmen. Ze hadden een leuke vriendengroep daar. En zij willen wel graag weer terug.

Geplaatst door: Yvonne 30.08.2011 18:36
Anita en Peter, maakt het nog uit of je in juli of augustus komt met de hoeveelheid Nederlanders op Cypsela?. Heb nu een voorreservering gemaakt van 27 juli 2012 t/m 10 augustus 2012. En komen er in augustus meer Fransen op deze camping?

Geplaatst door: Martin 30.08.2011 19:52
Wij gaan al verscheidene jaren in Spanje kamperen. We gaan bewust buiten het hoog seizoen, verder vermijden we b.v ANWB campings. Zoeken naar eenvoudige campings waar over het algemeenSpanjaarden komen. We hebben hier goede ervaringen mee, we hebben nooit problemen gehad en beleven de Spanjaarden als vriendelijk en behulpzaam. Van "aso volk" hebben we nooit last. Wat aso volk dan ook mogen zijn. In mijn ogen is dat het niet het volk dat tatoos e.d heeft. Onze ergernis gaat eerder naar de mensen met hun oversized campers/caravans die aan hun hele omgeving moeten laten weten dat ze er zijn.

Geplaatst door: Peter 30.08.2011 22:44
Op Cypsela komen voornamelijk Nederlanders. Eind juli/ begin augustus gaan de meeste Nederlanders op vakantie, dus genoeg Nederlanders. Weinig Fransen op de camping en ja wat maakt het uit wat andere nationaliteiten? Nederlanders zijn in ieder geval dik in de meerderheid. Wij waren er in 2010 van 2 aug tot 19 aug en er waren veel Nederlanders. Dit jaar stonden we op Castell Montgri van 4 tot 21 juli en de eerste week was het nog rustig op de camping, aardig veel Engelsen (misschien dat die eerder vakantie hebben?) en vanaf de tweede week was de camping vol en waren er ook veel Nederlanders.
Cypsela vonden wij een nettere camping dan Castell Montgri. Grootste voordeel van Castell Montgri vonden wij dat het dichtbij dorpje lag, gezellig.

Geplaatst door: Anita 30.08.2011 23:45
@yvonne,

Wij waren vorig jaar op Cypsela van 11 t/m 30 juli op cypsela. Het stond lang niet vol. Wij hebben heel lang alleen in een paadje gestaan. Later kwam er nog een engelse familie en een stel nederlanders bij. Geen idee wat er verder allemaal stond eigenlijk. Onze kinderen hebben zich in ieder geval dat jaar ook goed vermaakt. De reden waarom wij dit jaar voor castell montgri hadden gekozen is dat onze oudste graag een keer 's avonds op stap wou. En aangezien de jeugd vanaf deze camping 's avonds zo naar 'l estartit kan lopen en om de zwembaden zijn we hier geweest. Op Cypsela zit je een vast aan vervoer als je naar een dorpje wil.

Geplaatst door: Yvonne 31.08.2011 07:20
Anita en Peter, bedankt voor jullie antwoord. Veel verschillende nationaliteiten vind ik wel leuk hoor, maar genoeg nederlandse vriendjes voor de jongens is ook wel fijn. En ze hebben nog niet de leeftijd om te gaan stappen, dus dan zitten we op Cypsela wel goed denk ik. Nog een klein jaartje wachten, is onze eerste keer Spanje, heb er veel zin in.

Geplaatst door: S 01.09.2011 12:40
Mooi die discussie.Ik ben het wel eens met John. Wij komen in Spanje maar ook in Frankrijk. En het is nou eenmaal zo dat in Spanje toch meer de "arbeiders" met de werkbusjes komen dan in Frankrijk. Begrijp me goed IK heb niks tegen de werkbusjes met de tattoos. Goede vrienden van mij hebben ook genoeg tattoos, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze per definitie aso zijn! Maar het verschil in mensen in Spanje en Frankrijk is wel degelijk zo. Ik moet er altijd wel om lachen, een paar jaar op Cambrils Park gestaan (zusje van Sanguli) en als je wilde kon je je hele huis laten verbouwen, haha zoveel werkbusjes waren er. Aan het zwembad op de krukken in het water zelfs een keer een hele deal rond horen komen tussen 2 "kampers" met dikke rolexen om uit Brabant! Je moet er maar van houden!

Geplaatst door: Car2 01.09.2011 19:28
Je ziet in Spanje vééél meer Duitsers op de camping, dan in Frankrijk.
Ik denk dat de taalbarrière ook meespeelt.
Fransen kunnen bijna alleen maar Frans.
Als je in Frankrijk plotseling veel Engelsen op een camping ziet, is de eigenaar (of partner) vaak afkomstig uit Engeland.
Spanje speelt meer in op de toerist, campings zijn veel groter, dus ook meer personeel. Kun je selecteren op kennis vreemde talen.

Geplaatst door: John 01.09.2011 20:25
Dat speelt denk ik geen rol eerlijk gezegd.
Ik ga niet naar een land toe voor de taal of wat dan ook. In Frankrijk komen heel veel Nederlanders, ik kan je verzekeren 80% kan geen woord Frans of nauwelijks Frans. Wij hebben al heel wat jaren gekampeerd in Frankrijk, maar kunnen zelf geen woord Frans...maar je red je altijd wel.
Het is wel zo dat op grote campings wel eerder Engels wordt gesproken, maar men kiest niet voor de taal een land lijkt mij!
Dat viel mij dus ook op veel bestelbusjes met grote caravan, tattoo's, oorringen, schreeuwen, etc. Natuurlijk niet iedereen en als ik zo lees is dat op veel campings in Spanje niet zo. Op Sanguli in ieder geval wel, Sanguli is wel een hele mooie camping.

Geplaatst door: Car2 01.09.2011 20:41
Nee, je kiest niet voor een land vanwege de taal. Maar er zijn wel mensen die vanwege de taal Frankrijk mijden.
Wij kiezen Spanje vanwege de zon, strand, sanitairhygiène en lekker eten (tappaz heerlijk).
Frankrijk is voor ons ook een favoriet land, mits de zon schijnt.

Geplaatst door: John 02.09.2011 00:08
Dan moet ik eerlijk zeggen dat ik dat wel heel triest vind als je bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje mijdt vanwege de taal!
Zo ook dit jaar op Sanguli. Bij de receptie waren ze onvriendelijk en toen zei een gezin van wat een onvriendelijk zooitje hier, hier gaan wij nooit meer heen. Ik kan mij niet voorstellen dat je niet meer naar een camping zal gaan, omdat ze toevallig wat onvriendelijker zijn bij de receptie. Ik ging naar Spanje om een keer wat anders te zien dan Frankrijk en dat wij dan toevallig net wat meer ander volk tegen kwamen op Sanguli dan wij gewend waren betekend niet gelijk dat we niet meer naar Spanje gaan. We willen zelfs weer naar Spanje, dus kijken nog even rond.

Geplaatst door: Car2 02.09.2011 07:58
@John: Ik denk dat het te maken heeft met angst of onbekend. Dus niet negatief. Niet iedereen is gelijk, de één is nu éénmaal gemakkelijker in doen en laten.

Geplaatst door: Doortje 02.09.2011 08:01
Ik zit met grote verbazing dit topic te lezen ..........
Na menig jaar Frankrijk, is Spanje (Laguna in Empuria Brava) ons geweldig goed bevallen. Aso's ?? Werkbusjes ?? Wij hebben ze niet gezien.
En ook al hadden we dat wel getroffen - wat is daar dan mis mee ?
Nee, lekker met z'n allen hutje-mutje in een mobilhome van 1300,- per week op Domaine le Pommier, met croquetten en frikandellen op de van huis meegebrachte Aldi afbakbroodjes, omdat het anders allemaal niet "uit kan ....." EN !!! dan na de vakantie durven zeggen dat je 'in Frankrijk' op vakantie bent geweest ....
Laat mij dan maar lekker op een gezellige camping tussen het werkvolk staan dat er een jaar hard voor heeft moeten ploeteren. Ik denk dat de sfeer daar beter is, dan tussen het HBO-volk op de luxe 5** resorts !

Geplaatst door: Anita 02.09.2011 08:27
Ik zit nog even na te denken over de "werkbusjes". Wij zijn een gezin van 6 personen (samengesteld gezin). Mijn man heeft een eigen bedrijf en heeft voor het uitoefenen van zijn werk een bus nodig. Het is geen aannemers- of bouwbedrijf hoor!! Omdat wij met 6 personen zijn hebben wij gekozen voor een verlengde transporter (voor de kinderen prettiger zitten) en bijtelling bij de belasting. Misschien moet iemand zich eens afvragen waarom er zoveel busjes rijden. Waarschijnlijk om dezelfde reden waarom wij er 1 hebben? Jaren geleden bestonden de meeste gezinnen uit 3 of 4 personen en ging iedereen met een personenauto met vakantie. Nu zijn er veel samengestelde gezinnen en dus grotere gezinnen. Dat zal vast een reden zijn waarom er busjes rijden en dat mensen misschien een grotere caravan hebben???

Geplaatst door: Kouwtje 02.09.2011 10:13
Aardig onderwerp en zovele leuke reacties. Maar wat is nu eigenlijk a-sociaal volk. Is dat alleen als je veel herrie maakt of veel tattoo's hebt en veel goud draagt. Wij kamperen al vele jaren in verschillende landen. Maar overal waar je komt op campings met zwembaden vind je mensen die ligbedjes bezet houden. Is dat dan ASO gedrag?
Ook vaak op campings geweest waar dan wordt gezegd: "zoek zelf maar een plaatsje op." Vervolgens zetten mensen (met afzetlint) een plek af die echt heel ruim is. Is dat ook ASO gedrag?
Na een toiletbezoek de remsporen laten zitten, ook ASO gedrag?
Ik weet zeker dat we (ook ik) allemaal wel eens iets doen waarvan een ander zegt dat het ASO gedrag is. Dat zie dan misschien niet aan de mensen af.
Ook mensen zonder versierselen gedragen zich (af en toe) minder sociaal, toch, niet dan.

Geplaatst door: els 02.09.2011 12:31
Wij vonden Las Palmeras geen aanrader, hoewel we er heen gingen vanwege de vele positieve berichten, We zijn er ook weer even snel weggegaan. Het ons kent ons gehalte is er erg hoog. Veel plakplaatjes enz, daar voel ik me niet zo thuis.

Geplaatst door: Anita 02.09.2011 19:34
@Els,

En bij welke camping ben je uiteindelijk wel uitgekomen?

Geplaatst door: Linda 02.09.2011 19:51
Heel veel mensen zeggen wat is aso volk? Ik kan altijd zo zien wat aso volk is. En mensen die bedjes bezet houden bij zwembaden hoeven niet aso te zijn, ik vind deze mensen eerder triest dat zij dat doen...maar er zullen mensen ook denken van als anderen het doen, doe ik het ook.
Verder is het niet zo dat dit op elke camping is in Spanje! Ze zoeken elkaar ook min of meer op.
En hierboven wordt geschreven Le Pommier in de Ardeche in Frankrijk dat daar alleenmaar Nederlanders komen, maar dat is op heel veel campings zo.
Wij zijn een keer op Le Pommier geweest en we vonden het een erg mooie en gezellige camping en je kunt inderdaad Frikadellen krijgen, maar dan noem ik mijzelf niet aso omdat ik naar deze camping ga. Ook op camping Las Dunas in Sant Pere Pescador (Spanje) gestaan, ook daar kon men frikadellen krijgen en ja we hebben ze ook nog gekocht ook, onze kinderen (5 en 9) zijn er dol op.
Daarnaast kom je in luxe resorts net zo goed tuig tegen, ook ervaring mee. Maar ach ik ga gewoon niet met die mensen dan om en houdt mij daar niet mee bezig, geniet gewoon lekker van mijn vakantie.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 3 

Pagina 2 van 3