Forum Onderwerp - Camping Inter Pals (Gesloten voor reacties)

Chantal 14.03.2006 21:22
Wij gaan aankomende zomer naar Camping Inter Pals in Platja Pals. Wie is bekend met deze camping? Graag uw verhaal! We gaan voor het eerst met de vouwwagen, met twee kinderen van 6 en 4, zullen ze zich gaan vermaken daar?

Dick 15.03.2006 22:00
Wij staan al enkele jaren op deze camping. Niet elk jaar overigens, maar in 2006 ook weer. Voor kinderen onder de 12 is deze camping werkelijk fantastisch. Kindvriendelijk veilig zwembad met goed toezicht. Veel activiteiten voor de kids, kidsclub etc, weliswaar in het Spaans maar de begeleider(s) is/zijn vriendelijk, doet alles voor, legt goed uit etc. Onze kids van 7 en 9 hebben het werkelijk super. Staan nu al te springen dat we weer terug gaan. De camping ligt in/ tegen platja de pals aan. Wandeltochtje door het dorpje naar het strand. Veel winkeltjes en terrasjes. Op het strand staat een zeer goed restaurant. Het strand vinden wij ter plekke echter zeer onveilig. Al binnen enkele meters is het al snel 2 meter diep en met grote sterke golven en een steil strand is het voor kinderen zonder meer gevaarlijk. Op het strand naar rechts ligt een prachtige rustige baai, echter geheel voor naturisten.
Vanaf platja de pals richting palamos liggen echter vele idyllische baaien, strandzand, geen golven, lang ondiep werkelijk zwem, duik en snorkel feesten. Een wat groter en goed te bereiken strand is langs camping benelux. Altijd plek. Specifieke vragen kan ik wel beantwoorden maar de rest moeten jullie zelf ondervinden. groeten.

winny 24.12.2006 15:39
Hoi, net een heel negatief bericht gelezen, nu een positief bericht..... Wat is waar???? Graag reacties hierop.... Hier onder het negatief gelezen stukje....

Wij zijn net terug van camping interpals en is ons erg tegen gevallen.
We zaten in een huurtent die goed was type trigano maar het lawaai van de naast gelegen weg dat ging de hele dag en nacht door brommers en auto's die veel te hard reden met heel veel lawaai en muziek.En het strand is niet op 300m afstand
maar 700m door een druk en nauw straatje met veel auto's na een paar dagen valt dat erg tegen.
Het zwembad is heel klein "dus geen alternatief.Wij begrijpen niet dat deze camping als een van de mooiste wordt omschreven.is het zeker niet.

Wij zijn enorm aan het twijfelen over deze camping... wie kan ons helpen?

Groetjes Winny

dick 24.12.2006 23:19
Wij komen vaker op Interpals en het bovenstaande commentaar herken ik wel.
Meteen rechts en rechtsachter staan een reeks huurtenten die inderdaad vrij kort op de weg staan waar veel straatlawaai is van auto's etc. Maar grote delen van de camping zijn vrij rustig. Vooral de tenten van vacansoleil liggen gunstig.
De camping ligt in het plaatsje Playa de Pals en ca 5 tot 10 minuten wandelen naar het strand door een straatje met veel terrasjes en winkeltjes en inderdaad beetje smal. Maar er is vanaf de camping tot op het strand wat te zien en te beleven. Vrouw en dochters gaan shoppend naar het strand en ik met zoons terrashoppend. En het zwembad is klein maar ook niet bedoeld om de hele dag bij te gaan liggen. Daarvoor is de nabij gelegen zee. Er is geen glijbaan, wel een veilig kleine kinderdeel en goed toezicht. Met ook mooie grasweiden rond het zwembad en schaduw.
Je moet je eisen gaan stellen; in het hoogseizoen kan je met je auto bijna bij geen enkel strand komen dus zoek je een camping aan de kust. Het zwembad moet hier niet het hoofddoel zijn van je vakantie, maar een frisse plons is goed mogelijk. En wij laten onze kinderen van 6 tot 16 met een gerust hart alleen naar het zwembad gaan. Daarnaast er zijn zoveel leuke campings in Spanje dat er ruim voldoende keus is. Maar wij vinden Interpals erg prettig.

bettine 12.01.2007 12:43
hoi ik lees steeds over onveilig strand.
wij gaan naar camping mas patoxas in pals gaat deze camping naar het zelfde strand?

dick 12.01.2007 21:20
De zee, langs de meeste stranden van de costabrava, is zeer schuin aflopend en meteen een paar meter diep. Voeg daar meestal een flinke golfslag bij en dan is het voor kinderen snel gevaarlijk. Er zijn echter, ook bij Interpals en Max, prachtige kleine baaitjes met lang aflopende ondiepe zandstranden. Deze kleine baaitjes staan op de kaarten maar worden ook enorm bezocht. Na 11 uur (in het hoogseizoen) is daar vrijwel geen parkeerlaats meer te vinden. Alternatieven zijn dan de grote stranden bij estartite, palamos (la-fosca) etc. Overigens is op alle stranden een uitstekende bewaking en EHBO.

Res 12.01.2007 23:47
Wij zijn jaren achter elkaar naar Las Dunas (San Pescadore)geweest. Daar kun je een echt heel eind de zee inlopen. Dus het is niet overal steil aflopend.
Aan de franse Midd.l. zee kusten was het weer snel diep (na 2 meter al)

sandra 13.01.2007 21:19
hallo chantal.wij gaan voor de 6de keer naar camping playa brava deze zit aan het zelfde srand als jullie. onze kids hebben op het strand dan ook altijd de bandjas aan en gaan met ons het water in.of we staan aan de kant te kijken en dat gaat heel goed hoor.mijn kids hebben de leeftijd van 6 en 4 jaar.wij lopen van de camping zo het strand op.heb je al geboekt.anders www.playabrava.com mooi mooen groot genoeg zwembad en mooi sanitair.succes sandra