Forum Onderwerp - Spaanse weersite? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Jack 30.05.2012 20:29
Wie weet een goede, "betrouwbare" plaatselijke weersite in Spanje.
Zoals in Frankrijk; Meteofrance.com en voor Italië; meteo.it.
Vorig jaar heb ik me doodgeërgerd aan Weeronline.nl. We waren aan de Costa Brava en er waren weinig dagen met zon, terwijl Weeronline doodleuk elke dag, ja zelfs de hele week, een grote zon aangaf met 30 graden! Als ik nu een lokale weersite heb kan ik nog eens m'n spullen oppakken en wat zuidelijker bv gaan zitten. Da's toch het voordeel om met je eigen spullen op vakantie te gaan...

Geplaatst door: Eva 30.05.2012 21:36
Jack, deze gebruiken wij:

www.eltiempo.es of www.tutiempo.net

Geplaatst door: Stori 30.05.2012 22:05
http://www.eltiempo.es/ is inderdaad ideaal. We zijn net terug van Peniscola en als je de naam van het stadje intikt (en niet de algemene kaart van Spanje) krijg je een zeer gedetailleerd weerbericht per uur zelfs. Het onweer van onze eerste zondag was op het uur juist aangekondigd en heftig met zware hagelbuien. Wel handig dat je je voorzorgen kan nemen. De rest van de week hebben we de correctheid kunnen controleren en het klopte haarzuiver.
Weeronline bekijk ik zelfs niet meer, veel te optimistisch.
Als we de Costa Brava overwegen, check ik ook altijd even de site van Meteo-France of de voorspellingen van pakweg Argelès en Rosas gelijk lopen.

Geplaatst door: ® Fontebona 31.07.2012 18:44
Ik woon in Spanje en gebruik:

- http://www.aemet.es/ (Spaanse KNMI)
- http://www.weerplaza.nl/wereldweer/Europa/Spanje/
- http://www.weeronline.nl/Europa/Spanje/
- http://www.weer.nl/neerslagradar/spanje.html

"Betrouwbaar" is altijd met garantie tot de deur in zo'n groot land. Ligt er een bergje of een plons water in de weg, dan is het weerbeeld al snel heel anders dan voorspeld. Kijk voor het weer naar de lucht en geniet ervan dat je op vakantie bent, zou ik zeggen.