Forum Onderwerp - Camping Bella Terra (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Lydia 26.08.2012 18:44
Wij willen misschien volgend jaar een keer naar Spanje. We zijn op verschillende campings in Frankrijk geweest, namelijk camping L'etoile d'argens, Le Merle Roux, Cala gogo (niet in Spanje dus) en camping La Plaine Tonique. Alle campings zijn ons goed bevallen! Ik hoop dat Bella Terra te vergelijken is.
Ik lees dat Wil hier al wat jaren komt, dus wellicht weet jij een goede plek voor ons? En hoe is het strandje bij de camping? En wat kun je allemaal in de omgeving doen naast de vele plaatsjes/boulevards die je kunt bezoeken?
En gewoon uit nieuwsgierigheid, waarom altijd naar camping Bella Terra? Ik snap dat het een leuke camping is, maar iets anders is toch ook leuk? Of kom je niet meer weg als je er eenmaal bent geweest (haha)

Geplaatst door: bassie 26.08.2012 18:54
Dit jaar op camping Bella Terra geweest. De camping heeft een paar mooie plaatsen met direct uitzicht op zee, de andere plaatsen waren wisselend (ook veel mindere plaatsen). Zwembad is niet erg groot en het strand bij de camping is erg smal en loopt heel schuin af. De camping bestaat uit 2 gedeeltes, door een weg gescheiden. Aan de ene kant van de weg is het zwembad en restaurant en de andere kant is het strand. Het deel van Blanes waar de campings liggen heeft weinig sfeer. Er zijn mooiere campings en plaatsen aan de Costa Brava. Camping le Merle Roux is zeker niet te vergelijken met Bella Terra. Kijk eens bij camping Illa Mateua!

Geplaatst door: ® Wil 27.08.2012 19:16
Dit vraag natuurlijk om een antwoord.
Wij hebben in het verleden campings in Frankrijk bezocht, maar éénmaal in Spanje gaan kamperen deed frankrijk gewoon vergeten.
We hebben op meerdere campings gestaan, maar toen wij jaren geleden op Bella-Terra gingen kijken, dit nav het enthousiasme van een mede kampeerder die toen op de Laguna stond en ook dat we een aantal mensen kennen die hier ook al jaren komen zijn wij gaan kijken destijds en proefde we gelijk een sfeer van gezelligheid, waar we toen besloten om daar het volgende jaar hier te gaan kamperen.
Het eerste jaar kregen we al het gevoel van dit word voor ons meer dan één keer op dezelfde camping te kamperen.
Het tweede jaar dat we er waren hadden we een betere plaats gekregen dan het eerste jaar en inmiddels ook al weer kennissen tegen gekomen van het eerste jaar, en dan is een praatje zo gemaakt, en we hebben vanaf het 2de jaar dat we er stonden altijd dezelfde plek toegewezen gekregen en dat beval ons heel goed.
Deze camping is echt heel verzorgd, dwz 's morgens rond half 8 zijn de schoonmakers op het buiten terrein alles al aan het aanvegen iedere ochtend liggen de slangen uitgerold en zijn ze alles rondom de receptie, het bar terras winkel , de entrees aan het schoonspuiten en word alles wat er rondzwerft opgeruimd.
Constant rijden er karretjes rond en word vuil en troep opgeruimd als dit er ligt, ook iedere ochtend tussen 6 en 7 uur staan de schoonmaaksters de sanitaire ruimtes schoon te maken en is het altijd wanneer de kampeerder wakker begin te worden schoon, de toiletten voorzien van nieuwe grote rollen toiletpapier. Kortom een hele schone verzorgde camping.
Het personeel wat hier op het animatieteam na al jaren vrijwel ongewijzig is, zijn vrijwel altijd vriendelijk, en wanneer er een probleempje is met iets, word dit ook gelijk opgepakt en binnen de kortsmogelijke tijd opgelost.

Maar omdat we hier al aardig wat jaartjes komen, hebben we hier ook een groot aantal vaste kampeerders onder onze kennissen zitten, en het aantal vaste gasten wat hier jaarlijks terug komt is verhoudingsgewijs hoog.
En dat komt omdat de meeste gasten die je spreek eigenlijk in dezelfde lijn zitten, namelijk de verzorging van de camping, de vriendelijkheid van het personeel, en veel al ook omdat je in Blanes het meest stabiele weer heb van de costa brava en dan met de meeste zonuren en de minste neerslag.

De camping bestaat inderdaad uit twee delen, maar de weg die er tussendoor gaat is echt geen belemmering omdat het geen echte doorgaande weg is, maar doodlopend en alleen voor de toegang richting andere campings.
De camping heeft dus twee delen, één deel is de zwembad zijde en de andere de zeezijde.
Aan de zwembad zijde staan veelal de gezinnen met kinderen en daar staan ook de huisjes en stacaravans, en aan de zeezijde staan meer oudere daarmee bedoel ik de oudere zonder (kleine)kinderen. En daar zijn de plaatsen iets groter, maar deze kosten ook meer. Wil je aan de zwembadzijde grote plaatsen hebben moet je kiezen voor zone 7000, wil je wat afgelegen zitten en meer schaduw hebben kies je voor zone 9000.
Ga je meer voor de wat compactere plaatsen wat wel de drukste plekken zijn dan kiest je zone 5000.

Het strand is inderdaad veel kleiner dan jaren geleden, in iedergeval thv de camping, maar loop je een paar honderd meter in de linker richting heb je weer breder strand.

In de omgeving is van alles te vinden als je van meer hou dan boulevard. Je heb er de botanische tuin, en je kan de berg op naar het oude fort/kasteel dan heb je een gigantisch mooi uitzicht tot echt in de verte zoals je gezichtveld rijk is.
's middags (tegen de avond) heb je de visafslag hier komen de vissers dagelijks binnen en mag je vanaf de railing alles bekijken wat er daar gebeurd, ja tot voor kort mocht jezelf tussen de vissen lopen maar dat mag niet meer.
In het nabij gelegen Santa Christina heb je een natuurpark met een mooie kapel als je daar van hou.
Even buiten Blanes heb je Tordera een historisch plaatsje met een mooie kerk, maar wanneer je deze plaats voorbij rijd, en je neem de afslag BREDA ( ja ook in Spanje ligt Breda) dan kan je helemaal door de bergen omhoog tot meer dan 1500 meter hoogte en wanneer het beneden 30 graden of meer is, is het daar rond de 10 graden, want dan zit je boven de wolken, en heb je daar monsterlijke grote bomen staan met doorsneden van meer dan 4 tot 6 meter en dat is echt iets wat je niet overal tegen komt dit is maar één van de weinige plaatsen in europa waar deze kollossen staan.

Ondanks dat niet iedereen Blanes even geweldig vind, blijven wij hier ieder jaar terug komen, en het is toch in hoofdzaak de camping waarvoor wij in Blanes naar Bella-Terra gaan.

Kijk ook eens onder het kopje campings en dan meningen van andere en hier kun je ook de meningen van andere lezen.
Eigenlijk bijna allemaal positief.