Forum Onderwerp - Mei naar Cala Gogo of International Calonge (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Yvon 10.12.2012 22:52
Wij willen in de meivakantie 2 weken naar Spanje. Onze keus is gevallen op Cala Gogo of International Calonge in Playa d' Aro. Wie weet welke van de 2 campings begin mei het gezelligste is? campings zullen rustig zijn, maar we vinden het wel gezellig als er wat bezetting is. We willen trouwens wat huren.

Geplaatst door: Yvon 14.12.2012 22:45
Niemand die ervaring heeft op 1 van deze campings in mei?
Heeft iemand anders dan misschien ervaring in die periode aan de Costa, is er nog veel dicht? Heb al wel gezien dat aardig wat campings nog gesloten zijn. We hebben in het voorseizoen alleen ervaring met Gardameer en Cote d' Azur en daar is alles open.

ecler 16.12.2012 18:18
Wij zijn 4 jaar geleden in de mei-vakantie naar camping Cala Gogo geweest. Wij hadden een sta-caravan van Happy camp geboekt en al die stacaravans waren bezet door Ned. gezinnen. Al de stacaravans staan bij elkaar. De bezetting op de camping was denk ik 25% . Wij hebben ook nog op camping International C. gekeken maar Cala Gogo sprak ons meer aan. 1x was er een hele grote opblaasglijbaan in het zwembad. Het water van het zwembad is nog behoorlijk koud omdat het met zonne-energie wordt verwarmd. Je kan via een steile weg zo naar het strandje lopen (ligt in een baai).
Op de camping staan veel verschillende verhuurorganisaties en ook kan je via de camping eens stacaravan huren (sommige liggen heel mooi, kijk je uit op de zee).

Geplaatst door: Yvon 16.12.2012 19:32
Dankje voor je antwoord. Als de bezetting ongeveer 25 % is vinden wij het prima. Als het maar niet geheel stil is. Ik had al gelezen dat het zwembad verwarmd is met zonne energie. Als camping hadden wij ook een lichte voorkeur voor cala gogo maar zagen bij een touroperator mooie caravans op international callonge. Hoe was het in de plaatsjes in de omgeving? Heb je daar ervaring mee? Zijn de restaurantjes en winkels al open of zitten in veel kustplaatsjes de rolluiken nog dicht? We willen naar Barcelona en Girona, maar daarnaast ook plaatsjes zoals Pals, Palamos, Playa D'Aro en Tossa de Mar bezoeken. En ik weet niet of daar alles zo vroeg in het seizoen al open is.

Geplaatst door: ecler 18.12.2012 16:40
Toen wij aankwamen (begin van de mei-vak) waren ze net het strand aan het inrichten en gingen de rolluiken op de boulevard omhoog. In het dorp zelf zijn genoeg winkels/restaurants enz. die open zijn. Vooral in het weekend komen er veel spanjaarden naar Playa d'Aro. In het weekend was er ook een keer een hele grote avond markt.
Wij vonden Playa d'Aro niet gezellig (echt een nieuw dorp). Maar in de omgeving zijn er genoeg wel leuke dorpen (Tossa de Mar, Sant Feliu De Guixols, Pals, Peratallada, Llafranc, Calella de Palafrugell enz.) en daar zijn ook echt wel toeristen. Vanaf de camping is het ook goed te doen om naar Girona en Barcelona te gaan.
Op de camping staan ook mooie caravans van Tentholidays en Arke (al fresco) maar die liggen allemaal op terassen en heb je als buitenruimte meestal alleen je houten terras (op zoover.nl staan er ook wat foto's van stacaravans). Bij de sta-caravans van Happy camp had je een tegelterras en nog ruimte daarom heen (vooral bij de nr's vanaf 25). Als je nog meer info wilt mail je maar.

Geplaatst door: Lisa 18.12.2012 20:52
Wij gaan naar International Calonge in de meivakantie. Ik denk dat het niet zoveel uit maakt waar je staat, beide campings worden aangeboden door genoeg Nederlandse Touroperaters en de bezetting zal dus van beide campings ongeveer hetzelfde zijn.
Wij hebben 4 jaar geleden op camping Cala Gogo in de zomer gestaan, geweldige camping en wij vonden Platja d'Aro wel gezellig. De reden dat wij nu voor International de Calonge kiezen is dat wij het leuk vinden om steeds naar een andere camping te gaan en een collega gezegd heeft dat het ook een hele mooie camping is. De campings liggen bijelkaar. Al met al maakt het denk ik niet zoveel uit. Wij zitten er van 30 april tot 6 mei (week).

Geplaatst door: Yvon 22.12.2012 18:00
Allemaal bedankt voor jullie antwoorden. Het wordt in Spanje in de meivakantie. Vanmiddag goedkope vliegtickets naar Barcelona geboekt. Nu de camping en de huurauto nog regelen. Heb er nu al zin in. Waarschijnlijk boeken we Cala Gogo via Eurocamp. Zag dat het vandaag rond de 18 graden in Barcelona was. Heerlijk als je nu daar zit met kerstdagen.