Forum Onderwerp - Baskenland: de kust (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Izelle 01.03.2014 16:37
Hoi, wij overwegen om eens naar de baskische kust van Spanje te gaan. We gaan met de caravan, met een gezin met 2 jonge puberzonen. We hoeven geen luxe of animatie maar staan graag zo dicht bij zee en strand dat we lopend naar het strand kunnen. We willen graag kunnen zwemmen in zee en het liefst zandstrand. Verder willen we San sebastian en Bilbao bezoeken. We vertrekken rond 6 juli uit Nl en willen zo tussen 8 en 18 juli door Spanje reizen en dan via Fr weer terug. We hebben de volgende vragen:

- is het de eerste helft juli al druk aan de baskische kust?
- Hebben de spanjaarden zelf al vakantie?
- Zou je op de campings moeten reserveren of kun je aan komen waaien?
- Heeft iemand een tip voor een leuke camping aan zee?
- Zijn er dingen in de regio die we absoluut zouden moeten zien?
- Zijn er dingen waar we aan zouden moeten denken? (en dan bedoel ik regionaal gebonden: we zijn ervaren kampeerders/rondtrekkers dus ik bedoel geen tips als 'ga overnachten en zorg voor wat te eten etc. :) ' maar dingen die echt bij spanje of baskenland horen. Ik ben benieuwd of iemand de regio goed kent en ons even op weg wil helpen!

Geplaatst door: Marinajl 02.03.2014 14:13
De Spanjaarden zelf gaan in augustus met vakantie, dus in juli valt het wel mee met de drukte.
Wij hebben nog nooit gereserveerd in Spanje, er is altijd wel ergens een plek te vinden, vooral in het binnenland. Als je per sé op een bepaalde camping vlak aan de kust wilt zitten, is reserveren misschien wel handig. Campings vlak bij San Sebastian of Bilbao: Gran Camping Zarautz, prachtig boven op de rotsen gelegen, ook bij Deba liggen 2 campings. San Sebastian en Bilbao zijn de grote trekkers in de regio.Ga op Tapas-tocht in San Sebastian, in iedere bar een paar heerlijke tapas met een glas wijn, zo leuk! Bilbao is een mooie stad, met natuurlijk het Guggenheim museum.

De regio is prachtig groen, er valt nogal eens een bui. iets om toch wel rekening mee te houden.

Geplaatst door: Marinajl 15.03.2014 17:15
Nou Izelle, aan de reacties af te lezen hoef je niet bang te zijn dat er geen plek is in Baskenland :).
Het is een schitterend gebied, maar er gaan kennelijk niet zoveel Nederlanders naar toe. die blijven allemaal "hangen" in het bovenste puntje van Spanje. Als je nog meer mooie dingen wilt zien, kun je de hele noordkust proberen, die is een stuk ruiger en natuurlijker van de Middellandse zeekust. ook een aanrader!

Geplaatst door: Izelle 18.03.2014 21:22
Dank Marinajl, voor je info en tips! ja, het is misschien niet zo'n populair gebied. En als ik de andere berichtjes lees gaan veel mensen ook naar 1 plekje en blijven ze er dan. ik denk dat we gewoon gaan en wel zien hoe we het vinden!

kea 02.04.2014 20:33
We hebben op een camping in Sopelana gestaan.
http://www.spanje-camping.nl/camping/Sopelana/Sopelana/
De plaatsen waren klein, maar dat is vaak in Spanje. Je kunt vanaf de camping zo naar het kleine zandstrand lopen. Het is een kleine baai met een sterke golfslag en branding. Er was strenge bewaking, waar je mocht surfen of in zee mocht zwemmen. Vanuit Sopelana kun je met de metro naar Bilbao, kaartjes kopen bij een automaat. We waren er in juli en het was behoorlijk druk, we hadden niet gereserveerd, doen we nooit. Bilbao en het Guggenheim is zeker de moeite waard.
We zijn daarna doorgereden naar San Vicente de Barquera en daar
is een mooie camping ook aan zee met een mooi zandstrand. De zee is daar wat rustiger. Van daaruit kun je een dagje naar de Pico's d'Europa rijden een schitterend ruig berglandschap.

Geplaatst door: kea 03.04.2014 10:02

Geplaatst door: ® whu 13.04.2014 09:04
Wij zijn diversen keren op deze Camping geweest in Noja, ligt aan een heel groot zandstrand en tussen Santander en Bilbao in.
http://www.playajoyel.com/
Prima camping, in augustus en de weekends vol met Spanjaarden.
Kan hier vandaan leuke uitstapjes maken o.a. Santander, Santillana del Mar,Comillas, San Vicente de la Barquera, Santoña, Bilbao.