Forum Onderwerp - Noord Spanje in mei en veel wensen (Gesloten voor reacties)

Ineke 13.10.2014 20:06
Ben al een tijdje aan het grasduinen op dit forum maar heb toch meer info nodig over DE camping. Wat wij zoeken is een camping met:
Goede bereikbaarheid van Barcelona(trein of auto ca. 1.5 uur)
Mobile homes/chalets in de buurt van (verwarmd)zwembad en restaurant met redelijk vlakke ligging( er zijn mensen slecht ter been)
Grote kans op Nederlandse kinderen( er gaat 1 kind van 10 mee)
Binnen een uur aan te rijden vanaf Gerona, Barcelona of Reus
Mooie ligging( niet aan spoorlijn of drukke weg) in de buurt van strand.
Leuk plaatsje in de buurt.

Zelf kwam ik uit op Tucan, wellicht heeft iemand nog andere ideeën?

Geplaatst door: Harry 14.10.2014 10:16
Wat dacht je van Blanes, op camping BellaTerra zijn chalets/mobile homes te huur.
Ligt op minder dan een uur van alle genoemde plaatsen, heeft een zwembad.
Ligt aan een rustige weg in een rustige buurt. De camping ligt direct aan zee.
In (oud)Blanes zijn best veel dingen zoals eetgelegenheden, cultuur snuiven.
In de omgeving zijn veel dingen te vinden zoals historische plekken als ook plaatsen om te shoppen, zoals Lorret De Mar, Malgrat de Mar om zo maar even wat te noemen.
een vlak gebied met de meeste zonuren van de Costa Brava, minste neerslag, en zeker zo belangrijk weinig tot geen wind zoals in noordelijk gelegen gedeelte altijd wel het geval is.

Alleen hou er rekening mee dat in Spanje in de mei vakantie het aantal nederlandse kinderen niet hoog zal zijn op campings en dan bedoel ik echt op alle campings.

Geplaatst door: Ineke 14.10.2014 13:31
@Harry, Bella terra is idd een prima optie! heb je ervaring met deze camping in de mei-vakantie? Is er dan een redelijke bezetting en zijn faciliteiten zoals zwembad en restaurant geopend? we wilen een accomodatie met een redelijk zonnige ligging, kan je ons daarin adviseren?

Geplaatst door: Frans 14.10.2014 13:48
Camping Tucan is een erg leuke camping maar echt niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Geplaatst door: Ineke 14.10.2014 18:36
Frans, ik hoorde van een kennis dat de MH's achter het zwembad nog niet zo steil liggen, ze kunnen nog wel wat uit de voeten. Tucan wordt door verschillende touroperators aangeboden , de kans op Nederlandse gezinnen in Mei lijkt me dan groter.

Geplaatst door: Suzanne 19.11.2014 20:08
http://www.campinglespedres.net/nl/

Vanuit deze camping ben je in 15 min in Figueres en daar neem je de trein naar Barcelona. Duurt anderhalf uur, trein is uitstekend en je stapt midden in Barcelona uit!
Ideaal.( wij namen hem al om 8.15u, na een lange dag lopen heerlijk uitrusten) Bewaar je treinkaartje dan hoef je niet veel te betalen bij bewaakt parkeren bij het station!
Bezoek ook het museum van DALI in Figueres, een aanrader!!!

Geplaatst door: Yvon 22.11.2014 08:14
Camping Valldaro in Playa d' Aro zou ook wel iets voor jullie zijn. Vlak terrein, meerdere aanbieders en open in de meivakantie. Playa d' Aro is er gezellig plaatsje, veel restaurants en je kan leuk shoppen. Wij hebben hier op 2 andere campings gestaan maar die zijn wel heuvelachtig. Wij hebben op Barcelona airport gevlogen maar je kan natuurlijk ook op Gerona vliegen. Afstand naar Barcelona goed te doen. En in Playa d' Aro komen veel nederlanders, ook in de meivakantie is onze ervaring. Vond het erg gezellig. Gerona is trouwens ook leuk om te bezoeken.