Forum Onderwerp - eerste keer Spaanse Pyreneeen (Gesloten voor reacties)

Daniel Moerman 04.10.2016 18:26
Wij willen deze zomer voor het eerst naar Spanje en dan naar de Spaanse Pyreneeen. We zoeken een niet al te grote camping liefst met zwembad of aan rivier. Maar waar gaan we dan in de Pyreneeen? We zijn een gezin met tweeling van 10 jaar die van wandelen maar zeker ook cultuur houden en af en toe dagje camping/zwembad. Wie heeft goede tips voor ons?

PetraHM 13.10.2016 20:56
Mogelijkheden te over! Voor wandelen kun je naar het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. Een aangename camping vonden wij Valle de Añisclo in Puyarruego. Heeft geen zwembad, maar wel een geweldig stukje rivier voor de deur. We hebben ook een keer in Torla op camping Ara gestaan, maar deze vonden we erg overdreven netjes, op het lachwekkende af! Het riviertje bij deze camping is ook iets minder toegankelijk dan bij Añisclo.
Ga je voor een echte kleine camping, dan is San Marcial in Salinas de Sin een aanrader, een SVR-camping, maar wel met een Spaanse eigenaar.
Nog een mooi gebied daar in de buurt is de Sierra de Guara, een gebied met veel kloven en canyons. Wij stonden hier op camping Rio Vero bij Alquezar. Voordeel is dat je hier direct aan de rivier staat. Er is ook een camping vlakbij het dorp.
Wat meer naar het oosten vind je een mooi wandelgebied in het Parque Nacional de Sant Maurici. Dit ligt in de buurt van de rivier de Noguera Pallaresa, een wildwaterrivier waar veel cursussen worden gegeven, waar dus ook veel NL komen. Een sympathieke camping daar vonden wij Aigues Bravas in Llavorsí. Wil je wat meer bij een levendig dorp zitten, dan moet je richting Sort (wel heel druk in het hoogseizoen).
Overigens kun je in Andorra ook erg mooi wandelen. Vorig jaar zijn wij in Canillo, camping Santa Creu geweest.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Mail me als je nog vragen hebt, groet Petra