Forum Onderwerp - Actieve/sportieve vakantie in Pyreneeën (Gesloten voor reacties)

Wilfred 28.12.2017 08:48
Wij zijn een samengesteld gezin bestaande uit twee volwassenen, een dochter van 18, een zoon van 16 en een dochter van 3. De oudste dochter heeft een beperking en is dit jaar begeleid gaan wonen. We hebben onze vakanties altijd moeten aanpassen aan haar en nu willen we volgend jaar de vakantie in het teken zetten van mijn zoon en jongste dochter. We willen hiervoor gaan kamperen in Spanje. We dachten aan 1 week in de Pyreneeën op een camping om lekker te raften en te canyoningen. Daarnaast zoeken we een camping in Spanje of Frankrijk bij het strand of water. We zijn niet op zoek naar grote drukke campings met disco's etc maar zijn meer van de authentiek en natuur. Wie kan ons helpen om er een onvergetelijke vakantie voor mijn zoon van te maken? Wilfred

Geplaatst door: ® tineke 29.12.2017 23:02

PetraHM 31.12.2017 09:31
Voor canyoning is de Sierra de Guara het perfecte gebied. Wij zijn hier zelf 2x geweest. In 2011 op camping Rio Vero iets buiten Alquézar. De rivier is erg mooi, niet moeilijk. Camping (wij waren begin juli, nog vrij rustig) is ok. Hoogseizoen ws vrij druk.
Afgelopen zomer in Rodellar op camping Mascun gestaan. Dorp ligt vrij afgelegen, maar is voor canyoning wel perfect.
Dan heb je nog het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido, een schitterend natuurgebied met 5 valleien. Camping Valle de Añisclo in Puyarruego is een mooie uitvalsbasis voor activiteiten. Geen zwembad, maar een prachtig beekje om in te zwemmen. Añisclokloof ook schitterend om te wandelen.
Voor raften kun je beter richting Riío Esera (geen tips voor campings) of de Río Noguera Pallaresa gaan. Sort is daar een mooie bestemming, iets rustiger gelegen is Llavorsí (camping Aigues Bravas).
Mocht je meer gerichte informatie willen, mail me dan, groet Petra

Wilfred 01.01.2018 17:51
Heel erg bedankt voor jullie reacties, ik ga vanavond direct kijken.

Mark Dunnink 28.01.2018 11:11
Prachtige camping.
Heel veel mogelijkheden in de omgeving.
Voor raften moet je wel iets verder.
Raften bij http://www.kayakcampo.com is echt geweldig!

mark 28.01.2018 13:01
Camping laspaules bedoelde ik

Geplaatst door: ® Robert31 23.02.2018 12:31
Voor een actieve vakantie in de Pyreneeën van Huesca, beveel ik het gebied van het Ordesa National Park aan. In de zomer in de Sierra de Guara is het erg heet, er zijn veel mensen en je moet lange rijen wachten om de ravijnen te betreden,het kan irritant zijn.

Ik raad deze camping aan in Puyarruego.
Het ligt naast een rivier, ideaal om te zwemmen en zwemmen.

Camping "Valle de Añisclo": https://www.campings.net/camping-valle-de-anisclo-en-puyarruego.htm

Voor canyoning en raften: https://www.wearecanyoneers.com/