Forum Onderwerp - informatie bezienswaardigheden spanje( omgeving Girona) Nederlandstalig (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: sandra 24.09.2006 11:21
Ik zoek informatie over voornamelijk het binnenland van Girona in het Nederlands!
Spaans is niet mijn sterkste kant.
Met name over de bezienswaardigheden, parken activiteiten voor kinderenetc..


Geplaatst door: tineke 25.09.2006 10:23
Wat Barcelona betreft kan ik je de volgende website aanbevelen:

http://www.barcelonagids.com/

Geplaatst door: tineke 25.09.2006 10:30
Misschien kan je hier ook nog wat info vinden:
http://girona.startkabel.nl/

Geplaatst door: lili@n 08.10.2006 01:16
http://www.cycletours.nl/reisinfo/parse.asp?xsl=package&id=SCT&title=Fietsvakanties%20voor%20iedereen

http://www.charlesjulien.nl/spanje-costabrava-achterland.htm

http://www.lescalacostabrava.nl/comarcas.html

http://www.barcelona-home.com/int/culture.asp?theme=montserrat

Parque Natural del Montseny

Het natuurpark strekt zich uit over meer dan 30.000 hectare, ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Blanes, in het Montsenygebergte waarvan de Turó de l'Homme met zijn 1706 meter het hoogste punt is. De plaatsen Arbucias, Breda, Viladrau, Montseny, Aiguafreda en Brull maken deel uit van het park. In de deels dichte bossen van het park leven voornamelijk patrijzen, wilde zwijnen en wilde katten. Het park kent drie zones: een bovenzone, een middenzone en een benedenzone. Elke zone heeft zijn eigen vegetatie: in het bovenste deel groeien sparren, eiken en beuken, in het middelste steeneiken, dennen en kastanjebomen, in het onderste kurkbomen, acacia's, elzen en essen.

Als u het park bezoekt, moet u in elk geval ook even in het Volkenkundig Museum van Montseny in Arbucias gaan kijken. In de natuurschool Can Massaguer kunt u meer informatie krijgen over het park en zijn natuurschoon. U kunt in het park kiezen tussen twee routes. De weg over Viladrau en San Celoni is geasfalteerd, terwijl de route langs Arbucias over zandwegen gaat, maar daar heeft u wél een fantastisch uitzicht op de Pyreneeën, de vlakte van Vic, de Costa Brava en bij helder weer zelfs op de stad Barcelona.

Ten zuidoosten van de mooie stad Vic ligt het gebergte van Montseny. Het is een beschermd natuurgebied dat door de UNESCO is uitgeroepen tot Reserve van de Biosfeer. Het strekt zich uit over een gebied van 30.000 ha. met bergtoppen tot 1.700 meter. Montseny is een fraai geheel van bergen met beuken- en eikenbossen, diepe kloven en vele rivieren en beken. Het is vooral bij de mensen uit Barcelona in trek als vakantiegebied. Het leent zich uitstekend voor wandelingen, fiets- of autotochten. Barcelona ligt op een afstand van ong. 60 km. Het dorp Montseny heeft winkels en restaurants. De belangrijkste dorpsfeesten zijn rond 30 juni en de 4e zondag van augustus.

Dit bovengenoemde park is prachtig en zeker een bezoek waard!




Geplaatst door: tineke 08.12.2006 11:30
Kijk ook eens op deze site:

http://www.infoparks.com/ne/r_parcs/spain/index.htm

Pretparken, waterparken, enz.