Forum Onderwerp - (grote) camping omgeving Barcelona (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: mo 25.09.2006 11:10
Na jaren Frankrijk, zouden we zomer 2007 richting Spanje willen trekken, en meer bepaald in de omgeving van Barcelona. Aangezien hier nog niet heel veel meningen over op de site staan, stel ik de vraag naar eventuele campingtips maar hier.
- het mag best een grote camping zijn, met bakker, supermarktje en (avond)animatie
- hoeft niet persé aan de kust te liggen, maar wel een dorpje in de omgeving
- wel een zwembad, glijbanen niet noodzakelijk
- voetbalveld (kids van 9 en 11)

Ik meen ook begrepen te hebben dat we volgend jaar voor een keer de fietsen kunnen thuislaten want dat het in Spanje niet echt gemakkelijk fietsen is.

Alvast bedankt voor de tips



willem 25.09.2006 20:17
grote camping 75 km onder barcelona, park playa barra, iedere avond
animatie, dico,tennis squash,voetbaldicht bij zee.
fietsen is `t zelfde als in frankrijk.

op deze camping kan je niet reserveren, wanneer je ook komt er is altijd plaats.

Geplaatst door: mo 26.09.2006 12:39
Bedankt, ik heb ondertussen ook zelf nog verder gezocht, maar Playa Bara is inderdaad de camping die telkens weer komt bovendrijven.
Wij willen graag een chalet huren, en daarvoor kan je blijkbaar wel met de camping contact opnemen (maar inderdaad niet voor de gewone standplaatsen).

dick 26.09.2006 22:32
Je kan je afvragen of je noordelijk van Barcelona aan de Costa Brava wil staan of zuidelijk van Barcelona de costa durado. De CostaBrava is woester en heuveliger maar ook druk. De costa durado is wat liefelijker en ietsje rustiger maar ook wat verder rijden; uurtje of 2 a 3.
Aan de costabrava kant zijn vele mogelijkheden kijk eens op http://www.campings.net/Geografica.php?idioma2=Holandes

Geplaatst door: nollie 27.09.2006 12:22
Wij waren ook in Roda de Bara, maar dan op camping Stel. Ook de moeite waard, je kunt er ook huisjes huren. Fietsen zeker meenemen! Je kunt daar prima fietsen, af en toe wel een bult, en dan kom je op de leukste plekjes. bv. Roc San Gaieta.
Dit is de streek waar de Spanjaarden zelf op vakantie gaan. Er komen echter ook genoeg Nederlanders/Vlamingen zodat de kinderen toch vriendjes kunnen maken.

Margreet 28.09.2006 22:09
Dit jaar op camping Stel in Roda de Bara geweest. Alles aanwezig: bakker, winkel, bar en animatie. Supermooi zwembad met glijbaan. Veel (nederlandse) jeugd in die leeftijd aanwezig. Sportveld ed. aanwezig. Enig nadeel: geen dorp op loopafstand. Het is ons zo goed bevallen dat we zeker volgend jaar proberen terug te gaan.
Ook een leuke camping voor de kinderen: La Ballena Alegre 2 in San Pere Pescadore.
Margreet

Geplaatst door: rianne24 09.10.2006 12:01
Ong. 100 km onder Barcelona: Sanguli (grote camping) en La Siesta (kleinere camp.) in Salou. Geen voetbalveld, verder alles voorhanden, zoals zee op kleine loopafstand, winkels, dorp, boulevard, markt,restaurants. Beide campings hebben hun eigen fans. Wij + de kids vinden La Siesta qua ligging het fijnste: midden in het centrum. Wij kwamen aan en gebruikten de auto gewoon niet meer, alles te voet of met bus/trein bijv. naar Cambrils, Reus, Tarragona en Barcelona.