Forum Onderwerp - restaurants (Gesloten voor reacties)

M 22.11.2005 22:52
Wat is een bodega restaurant? Tapas?
Weet ook iemand wat typische Spaanse restaurants zijn. In Frankrijk gingen we bij voorkeur eten in een Auberge, want daar vind je lekkere lokale gerechten.

nancy 03.01.2006 12:15
hoi,
een bodega restaurant lijkt mij een restaurant in een soort kelder met heerlijke wijnen,maar dat weet ik niet zeker.
tapas zijn typische spaanse kleine gerechtjes(hapjes) die vooral in het zuiden van spanje bij een pilsje(cerveza)gratis geserveerd worden.(een aantal jaren geleden dan,nu weet ik het niet )maar...in heel spanje zijn er natuurlijk tapa's .
in plaats van een hele maaltijd kun je natuurlijk ook een aantal tapa's bestellen als je niet zo'n grote trek hebt of s'middags als lunch.
enkele voorbeelden van tapa's :gamba's,gehaktballetjes,sardientjes,olijven enz.
groetjes nancy

M 04.01.2006 17:58
Ja ik weet wel wat Tapas zijn, maar ik dacht dat je daar speciale restaurantjes voor had. Maar een bodega is dus niet een tapasrestaurant

nancy 04.01.2006 22:19
tapa's zul je inderdaad weinig tegenkomen in hele grote toeristenplaatsen of je moet heel goed zoeken.vaak zijn het typische spaanse (kleinere )restaurantjes of barretjes waar ze tapa's hebben.
soms in een vitrini uitgestald zodat je het gemakkelijk aan kunt wijzen wat je wil hebben.
groetjes nancy

tineke 04.01.2006 22:31
mijn ervaring is dat je juist struikelt over de tapasrestaurants, bijvoorbeeld in Barcelona, Girona , maar ook in Tossa del Mar heb je tapasrestaurants die Tapas menu's serveren, eerst koude hapjes als voorafje en dan verschillende warme hapjes als hoofdgerecht.
Lekker hoor! Wij hebben in afgelopen zomer in deze plaatsen meerdere keren bij verscillende restaurant tapa's menu's gegeten.Voor zp'n €10,- ben je onder de pannen, een lekkere rose er bij en smullen maar.