Forum Onderwerp - een boeren of natuurcamping aan rivier? (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Bianca horst 24.11.2005 15:47
Ola, wij zoeken een rustige kleine natuurcamping aan een rivier of strandje met hele grote plekken en voldoende schaduw leuk voor kinderen tot een jaar of 12. Ik kijk uit naar de goeie tipes!
Groeten van Bianca

Geplaatst door: Bianca 25.11.2005 17:23
bestaan deze niet?

*Gerrit* 25.11.2005 23:27
Ola Bianca,

Aan de Costa’s wordt het grote geld verdiend, dus idyllische campings kun je daar wel vergeten. Hooguit kun je er het volgende van zeggen: hoe zuidelijker en hoe verder van een vliegveld hoe authentieker Spaans.
Kamperen staat in de Spaanse cultuur nog steeds een beetje gelijk aan statusverlagende "armoe". Het Spaanse binnenland is dus geen kampeerland zoals Frankrijk dat is. Ook kent het nauwelijks boerencampinkjes zoals in Nederland. Je bent er grotendeels aangewezen op stadscampings en/of 'koele' volgepropte verblijfscampings in de bergen onder de bomen waar het grootstedelijke Spaanse gezin zich op een seizoensplaats in de weekenden en in begin augustus verpoost. De vraag is groter dan het aanbod dus de prijzen zijn navernant.
Toch zijn er wel wat leuke campings te vinden, voornamelijk in de nationale en regionale natuurreservaten.
Ook kun je snuffelen op http://www.spaansverkeersburo.nl/ en ga dan naar Accommodatie, Plattelandstoerisme. Daar vindt je dan voornamelijk boerenhuisjes, maar er zitten ook wel leuke campings tussen. Rivieren zijn overigens schaars.
Maar als je van Spanje buiten de campinghekken houdt, van de mensen, de cultuur, het landschap, is er wel een geschikte plek te vinden ;-).

Groet,
*Gerrit*.
P.S. Nee, ik weet geen camping die volledig aan de door jou beschreven wensen voldoet.

Geplaatst door: lili@n 26.11.2005 02:24
Misschien is dit iets voor jullie?http://www.canbanal.nl/index.html en
http://www.maslabauma.com/
Gevonden via http://www.ecoagroturismo.com/mapas/catalunia.php
Wellicht kan dit jullie wat verder helpen.
Het binnenland van Catalonië is prachtig!

Geplaatst door: lili@n 26.11.2005 02:43

Geplaatst door: mariaK 26.11.2005 11:47
Wij zijn in 2004 op Can Banal geweest, dat is een geweldige natuurcamping, we hebben het er zeer naar ons zin gehad. Zeer ruime plaatsen, zeer idyllisch gelegen. Maar geen zwemwater in de onmiddelijke omgeving. (wel een zwembad in het dorp en een rivier een eindje verderop)De kampeerders zijn nagenoeg allemaal nederlands (de eigenaar is nederlands) Het is echt een tentencamping, met de caravan/vouwwagen kun je er eigenlijk niet komen. Je kunt er schitterend wandelen en het is er geweldig voor kinderen. In het hoogseizoen zit de camping blijkbaar echt vol, maar wij waren er de laatste 2 weken van de zomervakantie van de kinderen (regio zuid) en toen was het er geen kip. In het hoogseizoen worden er leuke dingen georganiseerd voor de kinderen. Toen wij er waren koekjes bakken in de keuken van de boerderij en een nachtelijke griezelspeurtocht.Zie http://www.canbanal.nl/

Geplaatst door: Bianca 27.11.2005 10:27
erg bedankt iedereen. hier kom ik wel verder mee!
Gr. Bianca