Forum Onderwerp - vliegen+autohuur (Gesloten voor reacties)

gertje 08.01.2007 14:41
Wij denken er over om met het vliegtuig naar Spanje te gaan en daar dan een auto te huren.
Hoe kan je zo goed en goedkoop mogelijk vliegen v/a Amsterdam.
Is er iemand bekend met vliegmaatscappij Vueling? Is dat wat?
Is miles/money een goede optie, of is hun aanbod te beperkt.
Heeft iemand een goede tip t.a.v. autohuur.
Al met al, alle tips zijn welkom.

gw 08.01.2007 18:07
http://www.autohuurtarieven.nl/
Via deze site kun je een vliegtuig en auto huren.
Succes

dick 08.01.2007 22:25
Dat doen wij dus soms en kennissen van ons geregeld. Vuelling is een geweldige maatschappij; uitleg aan boord in het spaans, maar geen probleem. Wij laten de laatste jaren de grote kids zo naar onze bestemming vliegen. Gaat ook prima.
Vuelling komt uit Barcelona en vliegt rechtstreeks Amsterdam - Barcelona. Geen idee waar je heen wilt. Wij koppelen vliegticket altijd via de vliegmaatschappij z'n website aan een autoverhuurbedrijf. De combi staat garant voor laag tarief. Voor de streek Barcelona kan je ook vliegen met Rijanair Eindhoven-Girona of Transavia voor Rotterdam-Girona

gertje 08.01.2007 22:41
GW
Bedankt voor je reactie, maarre....we hoeven geen vliegtuig te huren....ha,ha...

gertje 08.01.2007 22:45
Dick, bedankt voor je reactie, da's inderdaad een goede tip om de authuur dan evt. ook bij Vueling te regelen.
Wordt dit als pakketreis verkocht?
Hebben jullie dat via Internet gedaan of via een reisburo?
Hopelijk hoor ik dat nog van je!

dick 09.01.2007 22:22
@Gertje; wij boeken alles via Internet, rechtstreeks bij Vueling voor de stoelen in het vliegtuig. De bevestiging zowel op de internet site als via email print je uit en neem je mee voor identificatie. maar ook zonder die bevestiging lukt het instappen want bij het inchecken (kan overigens ook vooraf) hebben ze al je gegevens en hoef je alleen maar een paspoort te laten zien. Via de site van Vueling of Transavia kan je doorlinken naar een autoverhuurder, bijvoorbeel holidaycar wat uiteindelijk gewoon Europcar is. Europcar en hertz zitten vrijwel altijd in de aankomsthallen, dus gelijk naar de balie, identificeren, geen borg , sleutels krijgen, auto zoeken en rijden. Ook bij het
terugbrengen nog nooit problemen gehad. Overigens maak ik wel altijd wat buitenkant foto's van de auto bij het inleveren maar nog nooit gebruikt.

Dick 09.01.2007 22:25
Miles en money is wel een optie maar het aantal stoelen beperkt en de termijn vaak te kort. Daarnaast is regulier boeken ook vaak zeer voordelig. Ook KLM is tegenwoordig zeer betaalbaar en AirBerlin ook heel voordelig.

gertje 10.01.2007 13:37
Hoi Dick,
Hartelijk bedankt voor je reacties. We hebben oa. jouw opties neergelegd bij een reisorganisatie die het hopelijk gaat uitzoeken. (daar kunnen we nog korting krijgen, dus dan wordt het helemaal leuk)
Vooral Holidaycars is erg goedkoop.
Het is een heerlijk vooruitzicht om niet 4 dagen (heen en terug) in de auto te hoeven bivakkeren. Uiteindelijk is een vliegreis ietsje duurder. We zijn met z'n vijven, dus moeten meestal 2 hotelkamers boeken etc.wanneer we met de auto gaan. Da's ook duur!
Thank You!

gertje 13.01.2007 22:34
Kijk ook eens bij clickair.com. "Zusje" van Iberia.
Nog goedkoper dan Vueling.com
Wij hebbem al bij Vueling geboekt, maar een retour voor 5 pers. A'dam-Barcelona kost 550,- all in!