Forum Onderwerp - fietsen ten zuiden van Barcelona (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: l 12.03.2007 12:01
We gaan in augustus 2 weken naar Playa Bara in Roda de Bara en huren er een huisje van de camping. We weten evenwel nog niet HOE we naar ginder gaan : met de auto, met een overnachting tussenin, of met de autoslaaptrein. Met de slaaptrein kan je geen fietsen meenemen, althans het is vinden wij enorm duur.

Is het de moeite waard om in naar die camping en in die omgeving fietsen mee te nemen, of is het daar moeilijker fietsen en laten we onze tweewielers beter thuis ?

Geplaatst door: nollie 12.03.2007 12:18
Wij waren afgelopen jaar op Camping Stel in Roda de Bara (naast jullie camping dus) en wij hadden de fietsen bij ons. Ideaal! Als je in de buurt van de kust blijft kun je daar heerlijk fietsen. Iets meer naar het binnenland krijg je een heuvelachtig gebied, maar niet echt bergachtig. De grote weg voor de campings (N-340) is ronduit gevaarlijk om op te fietsen, maar oversteken is geen probleem.

Over je overnachting: afgelopen jaar zijn we met de caravan geweest en een voor de eerste keer een tussenstop gemaakt; dat vonden we echter tijdverlies en we waren even vermoeid als die keren dat we er in 1 ruk naartoe gereden zijn (met en zonder caravan). Wij wonen in de buurt van Valkenswaard en we rijden met z'n tweeën.

willem 12.03.2007 20:03
heb je racefietsen of gewone fietsen of mounten bikes, hoe veel km wil je fietsen.
Ik ben 2x op playa barra geweest.

Geplaatst door: l 14.03.2007 12:50
We hebben gewone fietsen, de kinderen rijden er graag op de camping mee rond (heb ergens gelezen dat dit in het hoogseizoen op een bepaald gedeelte van de camping niet mag ?) en af en toe plannen we een daguitstap met de fiets van rond de 50 km (heen en terug).

Het hangt een beetje van de fietsen af hoe we naar Spanje zullen gaan. In principe rijden we met de wagen over 2 dagen, maar we vinden dit niet zo ontspannen en een beetje tijdverlies; indien de fietsen niet meehoeven, overwegen we de autoslaaptrein te nemen

willem 14.03.2007 17:38
als je op gewone fietsen en kinderen meeneemt, dan raad ik het af.
voor op de camping is het wel handig.
als je de camping afgaat, moet je toch een redelijk stuk over de drukke weg rijden.
dit kan je vergelijken met de provinciale weg hier in nederland.
om kinderen daar te laten fietsen is te gevaarlijk.

ria boonman 30.03.2007 16:40
Mochten jullie wel een tussenstop zoeken in Frankrijk, kijk dan bij "advertenties" bij forum Frankrijk.Wij wonen daar op een gunstige plek dichtbij de autoroute.
In ieder geval een fijne vakantie!
vr. gr. Ria