Forum Onderwerp - criminelen slaan toe op snelwegen Spanje (Gesloten voor reacties)

anita 06.04.2007 10:56
Hallo

BARCELONA (Spanje), vrijdag
Nederlandse toeristen moeten op Spaanse tolwegen rondom Barcelona op hun hoede zijn voor criminelen die op brute wijze toeslaan. Vakantiegangers worden onderweg beroofd van geld, creditcards, identiteitspapieren en waardevolle spullen. Volgens de Spaanse politie is het schering en inslag.
Het uit Breda afkomstige echtpaar Kay (75) en Rom Scheffer (76) werd tijdens de vakantie op brute wijze op de Auto Pista 7 (AP7) tussen Barcelona en Tarragona overvallen. ,,We hoorden plotseling een harde klap. Het leek wel of we van achteren werden beschoten of aangereden. Ik ben aan de kant van de weg gaan staan om te kijken wat er was. Tegelijkertijd stopte er voor ons een auto waaruit twee mannen sprongen. Ze bedreigden ons, namen ons geld, alle bankpasjes en paspoorten mee”, vertelt een aangeslagen Rom Scheffer.

Volgens de Spaanse autoriteiten gebeurt het vrijwel dagelijks dat toeristen worden overvallen, en niet alleen op dat traject, maar ook ten zuiden van Tarragona en op de route door de Sierra Nevada. Ook in de grote steden nemen de overvallen op buitenlandse auto’s schrikbarend toe.
Tot enkele jaren geleden kwam het grootste gevaar van de beruchte ’Bendes de Peruanen’. Dat waren Peruaanse overvallers die opereerden tussen de Spaanse-Franse grens en Barcelona op de AP7, zoals de snelweg tegenwoordig heet. De tactiek was steeds dezelfde: toeristen werden klemgereden of reden in een fuik.


Geplaatst door: Harrold 06.04.2007 23:22
Hebben wij toevallig ook meegemaakt daar in de buurt. Er werd door een personenauto aangeven om naar een parkeerplaats te gaan omdat we iets zouden hebben aan de caravan. Wij zijn gewoon doorgereden, maar de man bleef ons zeker dik een uur volgen, ik heb vele pogingen gedaan om van hem af te komen. Hij reed ons maar richting de vluchtstrook en parkeerplaatsen. Op een geveven moment deden we net of we ergens af moesten en zijn we snel doorgereden, gelukkig niets meer van hem gezien. Dit gebeurde gewoon overdag midden in het hoogseizoen.

Geplaatst door: Harrold 06.04.2007 23:24
Dus gewoon doorrijden en niks van aantrekken en probeer zo rustig mogelijk te blijven!

Jo Elberse 08.04.2007 21:04
Enkele jaren geleden hebben ze ons, zowel op de heen-, als op de terugreis, op identieke wijze proberen te beroven.
De politie roept al jaar en dag, dat het bijna dagelijks gebeurd, maar ze kunnen beter optreden, dan roepen.

Het gebeurt nl. open en bloot en op drukke trajecten.
Als Spanje het toerisme wil bevorderen, dan moet het vooral zo laks zijn in de aanpak van deze criminelen.

Na de vorige ervaring hebben wij jaren Spanje gemeden, maar gaan nu volgende week naar de omgeving van Allicante.
Mochten wij weer een negatieve ervaring hebben, dan is het voorgoed over en uit met Spanje. Wat erg jammer zou zijn.