Forum Onderwerp - ANWB slaat alarm om Spaanse snelwegrovers Overvallers vermomd als wegenwacht (Gesloten voor reacties)

anita 13.04.2007 09:00
Eerst was het: Criminelen slaan toe op snelwegen 'Spanje

Nu een nieuw artikel:
VALENCIA (Spanje), vrijdag
De ANWB waarschuwt Nederlandse toeristen om in de buurt van het Spaanse Valencia niet zomaar onderweg te stoppen voor nep-wegenwachters.
Bij het steunpunt in Barcelona zijn de afgelopen dagen meldingen binnen gekomen van Nederlanders die onderweg zijn overvallen door criminelen in overalls van Spaanse reparatiediensten. Het gaat zeker om vijf Nederlandse families.
Zij werden onderweg staande gehouden nadat er gewezen werd op technische mankementen. ,,En dan slaan ze toe”, aldus ANWB-zegsman Ad Vonk.
De toeristenbond vreest dat het aantal snelwegberovingen nog zal toenemen.
De situatie is dermate gevaarlijk dat de ANWB in Spanje overleg gaat voeren met de politie.
Nederlandse toeristen die nu in de omgeving van Valencia reizen wordt door het ANWB-steunpunt geadviseerd om onderweg niet te stoppen. ,,Het zomerseizoen is nog niet begonnen. Aangezien er nu al meldingen bij ons steunpunt in Spanje binnen komen, willen we dat autoriteiten passende maatregelen nemen”, aldus de zegsman. ,,Mensen moeten in de buurt van Valancia op hun hoede zijn.”
Al eerder werden afgelopen maand Nederlandse toeristen op Spaanse tolwegen rondom Barcelona overvallen.
Vakantiegangers werden onderweg beroofd van geld, creditcards, identiteitspapieren en waardevolle spullen.
Tot voor enkele jaren opereerden Peruaanse overvallers op de Spaanse-Franse grens en Barcelona op de snelwegen om toeristen te overvallen.


Geplaatst door: jo 13.04.2007 14:08
Is het niet overzichtelijker om dit artikel onder je vorige artikel te plaatsen?? Overigens moet je altijd op je hoede zijn naar het zuiden, het begint al vanaf de languedoc in Frankrijk dit is overigens al jaren bekend en toch stinken er weer mensen in. Al zijn dit meestal de vijftig plussers (met alle respect) die dit overkomen.

Jo Elberse 13.04.2007 19:27
Anita doet prima werk. Zoveel mogelijk aandacht en waarschuwingen. Mogelijk ook nog plaatsen op een ANWB forum.

Vandaag ook een artikel in de Telegraaf en mogelijk dat de autoriteiten in Spanje dan (onder zoveel mogelijk en dreiging van omzetverlies) eindelijk eens in aktie komen.

Morgen vertrekken wij naar de omgeving van Denia en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Alhoewel, je weet maar nooit!