Forum Onderwerp - Wat is er allemaal te beleven ? (Gesloten voor reacties)

miranda 22.04.2007 20:14
Dit wordt onze eerste keer Spanje. Wat valt er allemaal te beleven vanuit Pere Pescador. Wij denken aan stadjes, cultuur, oudheden, bergen, watervallen etc.

Geplaatst door: bibi 23.04.2007 10:19
Hier wat leuke tips. Griekse en romeinse op gravingen, je kan er gelijk ook naar het strand: Ruines d'empuries.(san mari d'empuries)
Pals: een oud dorp met leuke steegjes en kerkje.ulla street een iberisch dorp.Rosas een leuk stadje om te winkelen en terrasje te pakken. Sant Feliu de Guixols:leuke zondags markt (een echte spaanse) en langs de kust tussen begur en palamos mooie baaitje waar je kan snorkelen.estartit is een leuke plaats met een grote markt,
je kan hier ook een rondvaart doen met een boot waar je onderwater kunt kijken.Pals is ook leuk om een keer te bezoeken en het aardewerk in Bisbal is ook een bezoek waard.
verder de kronkelweg van playa d aro naar tossa de mar is aan te bevelen.
als je een keer wat bewolkt weer hebt kun je 'berg'wandeling van ruim anderhalf uur heen en anderhalf uur terug doen naar het fort bovenop de berg in castel montgri ( goede schoenen aan en voldoende drinken mee)het is echt klauterwerk af en toe maar de kids vinden het erg leuk.



Geplaatst door: monique 23.04.2007 10:41
ik sluit me aan bij bovenstaande, we hebben het allemaal gedaan , je kunt in estatit ook met een boot mee waar je naar vissen onderwater kunt kijken , ze varen dan rond de iles de medes is erg leuk voor de kinderen.

w 23.04.2007 22:38
Van deze reacties is geen woord gelogen, echt allemaal waar.
Nog wat aanvullingen: calella de palafrugell leuk vissers dorpje waar je ook prima kunt snorkelen als het warm weer is is het daar zonder wind wel erg warm of heet.
Het strand van Estartit ( rechtse gedeelte ) of het strand van rosas (wel meer kwallen in zee) maar ook daar erg goed en groot strand. Ampuria brava het moderne Venetië.
Peratallada (recht voor Pals) maar een geweldig middeleeuws plaatsje heel romantisch zeker als het donker is. Girona leuke Spaanse stad en natuurlijk ook een keer Barcelona mee maken.
Op de Pyreneese meertjes en kleine watervalletjes echt de moeite waard (echt nog kei helder water daar) albenia (zal wel niet gegoed gespeld zijn) maar wel de moeite waard.
Vissers stadje L Escala”,,,,, Kortom te veel om op te noemen.