Forum Onderwerp - Drukte frankrijk weekend 21/22 Juli (Gesloten voor reacties)

gerard 01.05.2007 19:23
Dat jaar zijn we heleaas genoodzaakt om in het weekend van 21/22 Juli af te reizen naar Spanje.
We rijden de route Lille, Parijs, Toulouse, Narbonne.
Wie heeft eerder dit weekend, een week voor zwarte zaterdag,deze route gereden en hoe druk of hoe rustig was het toen?


anita 01.05.2007 22:04
op http://www.asf.fr/control/index.aspx?pageid=InternetV3.9912 kun je de datum aanklikken. Bij lancer l'animation de tijd

Geplaatst door: Klaas 02.05.2007 14:48
Maakt u zich geen zorgen wij rijden bijna altijd op zaterdag en zondag. Ze geven altijd aan dat het zaterdag altijd druk is, maar dat valt reuze mee! Veel franse rijden inderdaad op zaterdag, maar die zijn je al voor, want die rijden 's morgens vroeg ook weg, dus je rijd als ware achter de meute aan. Wij rijden altijd zaterdags en zondags, omdat dat gewoon heerlijke dagen zijn om te rijden! Rij maar eens doordeweeks, dan wordt je gek van de vrachtwagens! In het weekend heb je misschien iets meer vakantieverkeer, maar dat is zeker niet heel veel en je hebt geen vrachtverkeer en dat vinden wij een heel groot voordeel!

tineke 02.05.2007 17:24
Vorig jaar ruim 13 uur gereden over het stuk van Lyon naar Perpignan. Hoezo geen file'op zaterdag?

Geplaatst door: Klaas 02.05.2007 21:28
Ja daar heb je het al tineke, je moet zaterdags vertrekken vanuit nederland! Inderdaad wij zijn een keer vrijdags vertrokken en kwamen toen zaterdags voorbij Lyon en hebben er toen ook erg lang overgedaan! Maar als je zaterdags vertrekt vanuit nederland is het gewoon rustig op de weg, en dan zondags het stuk Lyon- spanje ook heel rustig!! Dus als je het in 2 dagen doet zal ik de dagen zaterdag en zondag aanrader!

Geplaatst door: Res 03.05.2007 08:59
Het is ons nog nooit gelukt om zonder vertraging Parijs te passeren. We hebben de gekste momenten geprobeerd, behalve 's nachts.
Zelfs op zaterdag 13.00 uur vast, dan denk je dat ze allemaal aan de siësta zijn. Of dat de hele meute al voor je op is.
Dus berust er maar in Parijs is een vertragende route.
Het is niet alleen de drukte, maar de ongelukken die de files veroorzaken.
Zelfde met de Soleilroute na Valence, dan begint het gedonder. Ook door de week, want er is altijd wel eentje die het bord "wohnwagen langsam fahren" niet heeft gelezen of denkt dat geldt niet voor mij, want ik heb een boot erachter hangen.

anita 03.05.2007 09:43
Parijs is heel verschhillend, de ene keer staan we in de file en de andere keer rijden we in 1 keer door.

Geplaatst door: Fred 03.05.2007 11:24
Wij zijn een keer zondags voorbij parijs gereden en stonden half uur in de file, en wij zijn ook een keer zaterdags voorbij gereden en stonden wij eigenlijk niet in de file, terwijl ze altijd zeggen dat het op zaterdag drukker is, vinden wij persoonlijk niet! Als wij richting dordogne of milau gaan, gaan wij dus altijd over parijs, wij nemen dan geen alternatieve route, want dat duurt altijd langer!

Geplaatst door: Lydia 06.05.2007 19:33
Probeer zondags te vertrekken, dit doen wij nou 3 jaar en bevalt ons uitermate goed! Je komt dan al een heel eind en je kunt dan de maandag de reis afmaken. Heerlijk geen vrachtwagen en ga niet op vrijdag of zaterdag weg, dan weet je zeker dat je lang in de file staat! Probeer de dagen zondag+ maandag te rijden!!

Geplaatst door: Lisette 12.05.2007 14:25
Ga zondag 22 juli weg, dan is er niks aan de hand. Wij hebben vorig jaar ook een keer op zaterdag gereden (kon niet anders), midden juli en moesten er 3 dagen over doen om naar spanje te rijden. Hebben zaterdags alleen maar file gehad. Wij vertrekken nu gewoon weer zondags, is veel fijner!!

wil 03.06.2007 19:31
hebben al verschillende varianten gedaan, één keer via Parijs (nooit meer een ramp), gewoon Luxemborg, Dyon, Lyon.vertrekken dit jaar in de nacht van 21 op 22 juli, en komen maandag de 23e in Spanje aan, behalve drukte rond Lyon (ook niet altijd) niet echt file's meegemaakt behalve die ene keer via Parijs. Hebben een aantal keren gereden op de 14e juli (feestdag frankrijk Heerlijk rustig) maar helaas dit jaar ivm (te)late schoolvakantie moeten we ook laat vertrekken.
Maar één troost, dat is gelukig ook nog maar één keer, en dan hebben ze gewoon weer begin Juli vakantie.

Geplaatst door: Olaf 04.06.2007 08:59
Wij gaan zondag morgen vroeg weg, fijne dag om te rijden en rijde route du soleil gaat prima, vinden het een fijne route en fijne wegen!

Geplaatst door: Danny 04.06.2007 14:30
ook wij rijden op zondag+maandag, inderdaad hele fijne dagen om te rijden. Wij willen nu niet meer anders, wij rijden wel de route du soleil, maar lijkt mij ook logisch. Terugweg rijden is altijd verschillend, dit jaar zal dat op woensdag+donderdag zijn!

Geplaatst door: Alfred 07.06.2007 10:04
Als je in Juli en Augustus op vrijdag of zaterdag (of beide dagen) rijd komt je zeker weten in de file! Mensen willen graag vertrekken op dagen wanneer iedereen vertrekt, waarom? Geen idee. Wij deden het ook, maar sinds 5 jaar rijden wij op zondag+maandag, veel fijner. Ik moet wel zeggen dan zie je ook heel wat caravans op de weg, maar je hebt GEEN files en zondag rijden er geen vrachtwagens en kom je dus al heel ver, wij willen ook niet meer anders en blijven dus op die dagen rijden, dus gerard, ik zou op zondag 22 juli weggaan en op 23 juli aankomen op de camping. Wij rijden dit jaar ook naar Spanje, wij gaan alleen via de route du soleil, vinden wij persoonlijk veel fijner!