Forum Onderwerp - ervaring met Outwell bear lake 4 of Hypercamp Firino 4 (Gesloten voor reacties)

hans 11.06.2007 10:33
Wij willen een van deze 2 tenten aanschaffen.
Wij heeft ervaring met een van deze 2 typen.
We zij met name geinteresseerd hoe de tenten zich houden in warmte.
Of ze koel blijven en niet te benauwd zijn.

NetoPingeR 27.08.2007 00:32
Hi. Test post 333
1

esther 25.02.2010 23:26
Heb ervaring met Outwell, ander type, geen goede herinneringen. Bij de eerste de beste slecht weer vakantie scheurde het tentdoek en knapte stokken. Balen met twee kinderen in zuid Frankrijk. Twijfel nu ook over de Firino, wil graag ervaringen horen van naderen!

Guus 28.02.2010 11:47
Wij hebben twee jaar lang met de Hypercamp Firino4 gekampeerd, daarvoor enige jaren met de vouwwagen. We hebben er de hitte van Portugal en stormen in Slovenië mee overleefd en tussendoor ook 'gewoon' gekampeerd in Frankrijk en Italië.
Voordelen: lekker ruim, kuipgrondzeil houdt veel zand, stof, beestjes en vocht buiten (na een onweersbui heb je een waterbedeffect.
Nadelen: twee volwassennen (en ook de kinderen) nodig met overeind zetten. Op zich staat ie dan zo, makkelijk af te spannen door de bogen te verzetten. Maar... de bogen zelf zijn vreselijk: het gepriegel om ze in en uit elkaar te halen levert het meeste werk en pijnlijke vingers op. Wij zijn zelf rondtrekkers, die na een paar dagen wel weer verder willen.
Als je hem één keer neerzet en na drie weken weer naar huis gaat is dit natuurlijk niet belangrijk. Het is een stoere tent die goed tegen een stootje kan.

Guus 28.02.2010 12:00
Ik vergat nog te noemen dat doordat de tent erg groot is, het ook lastig is de boel warm te houden/krijgen. De slaapcabine is helaas één geheel maar ook hoog, dus koud buiten = koud binnen.