Forum Onderwerp - Overnachten op de airs in Frankrijk (Gesloten voor reacties)

Gerard 14.07.2007 20:21
Wie heeft er ervaring met overnachten op de airs langs route du soleil. Vaak zie je van die Suske en Wiske poppetjes staan in de berm is dat wat? Het gaat niet om de kosten hoor, maar je kan sávons wat langer doorrijden en s'morgens weer vroeger weg.

wil 17.07.2007 17:55
Slapen al jaren op de airs langs de route, meestal tussen Orange en montepellier.

Nog nooit iets verkeerd gebeurd.

Zelfs gezellig wanneer 's avonds tientalle caravans/campers auto's etc er een gezellige camping van maken.

Hans 03.09.2007 21:24
In Frankrijk zijn meer dan 11.000 campings (inclusief alle boerencampings). Dus waarom zou je niet gewoon wat speurwerk doen (www.camping-frankrijk.nl) en van te voren een lijst met campings maken die op minder dan 15 km van de snelweg liggen? Vervolgens bijtijds eraf, een leuk plekkie zoeken en als je het goed uitzoekt kun je nog een duik in het zwembad nemen ook. Of naar een leuk plaatsje gaan en wat eten bijvoorbeeld. Op die manier wordt de reis ook een beetje onderdeel van de vakantie. Overnachten op een aire? Nooit.
Overigens zijn veel eenvoudige overnachtingscampings in Frankrijk heel goedkoop (neem alleen de goedkope Municpal-campings maar).

wil 18.09.2007 19:25
kamperen op de aires vind ik perfect.
Je stop gewoon langs de snelweg wanneer je wilt, en kan vertrekken wanneer je wilt.

heb niets met vertrek en aankomst tijden te maken, hoeft niet op sluitingstijden te letten.
Dus ik kan tot 23.00 uur doorrijden als ik zou willen
en kan 's morgens om 6.00 uur weer gaan rijden en dat kan niet vanaf een camping.
En de aires zijn bijna 100% veilig.
Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks 1.000.000 (ja één miljoen)overnachtingen met caravans op de aires plaatsvinden, en er zijn dit jaar slechts enige tientalle incidenten geweest, dus 0,0005% kans op een incident langs de snelweg, op campingen gebeuren er meer insluipingen en dergelijke.

Tegenwoordig zijn ze (vrijwel)allemaal beveiligd, en met z'n alle gezamelijk een praatje maken,ervaringen uitwissellen het zijn net één dags campingen maar dan langs de snelweg.

Geplaatst door: willem 18.09.2007 21:49
wij hebben altijd overnachtingen gedaan op aires.
De laatste 3 jaar zoeken we een overnachtingscamping op, op de site van camping-frankrijk.nl.
ik moet eerlijk zeggen de campings bevalt ons beter.

Geplaatst door: Richard 19.09.2007 14:40
Wij overnachten altijd als wij richting Spanje gaan in Macon, hele goede overnachtingscamping. Vanaf Utrecht ongeveer 750/800KM! Wij rijden altijd op zondag+maandag. Wij vertrekken rond 6uur 's morgens en komen dan rond 16.00/17.00uur aan op de overnachtingscamping! Volgende dag gaat ook prima op maandag!

christine 24.12.2007 19:30
op doorreis naar zuid frankrijk overnachten wij altijd op de aires langs de weg. Wel alleen op de aires die direct aan de snelweg liggen, waar al meerdere mensen overnachten en het vrij druk is.
soms is dit wel zoeken omdat we vaak zo lang mogelijk en zo lang we het vol kunnen houden door willen rijden en het kan dan wel 's nachts om 2 uur zijn. We gaan dus echt niet op een plek die een ietsje uit het zicht van de snelweg ligt overnachten, als het ons niets lijkt rijden we naar de volgende.

Geplaatst door: Daan 24.12.2007 23:12
Voor mij ben je knettergek als je op de aires verblijft. Gaat zoveel mis...onnodig risico's lopen op je vakantie.

marjon 29.12.2007 23:40
Wij zijn ook niet van de airs voor overnachten. Te meer dat wij zelf tot 2x toe een inbraak in de auto hebben gehad terwijl wij er "naast" lagen te slapen. Mede hierdoor gaan wij op zoek naar een camping langs de snelweg.Vaak zijn de campings langs de snelweg in het hoogseizoen vaaklanger open. Ze liggen vaak nabij de autoroute.Men houdt rekening met "doorrijders". Ook zijn de santiaire voorzieningen een pluspunt na een dag rijden.De poppetjes langs de autoroute duiden op aires die specifieke op kinderen zijn gericht met name in het weekendtijdens het hoogseizoen is hier dan overdag de animatie voor de kinderen.