Forum Onderwerp - Klein stukje verder????? (Gesloten voor reacties)

Jolanda 05.08.2007 10:56
We hebben al jaren gekampeerd in Frankrijk, maar nu willen we graag een keer ergens anders heen. Je hoort dan vaak de kreet: Spanje is maar een stukje verder en nog goedkoper ook.
Maar het is toch gauw een paar honderd kilometer???

Peetje 05.08.2007 13:53
Een stukje verder dan waarvandaan en waar naartoe?? Met een vouwwagen ben je binnen 3 tot 4 uur vanaf de Aveyron/Ardeche in het bovenste stuk van de Costa Brava (Roses etc. is ca. 40 km over de grens). Dordogne deden we dit jaar in 5 1/2 uur. Voor het geld hoef je het eigenlijk niet meer te doen; het prijsverschil is voor een groot deel opgeheven; wij betaalden op Cp. Laguna in Empuriabrava ook € 2,20 voor een biertje! Benzine en sterke drank zijn nog wel een stuk goedkoper.

Geplaatst door: Sabine 05.08.2007 17:45
Voor het geld moet je niet naar Spanje gaan, spanje is niet goedkoper dan Frankrijk, tuurlijk zijn er wel een paar dingen goedkoper, maar schilt niet echt veel. De campings zijn ook vaak zelfs duurder. Maar als je een keer wat anders wilt moet je naar Spanje gaan, wij hebben het zelf ook vorig jaar gedaan, vonden Spanje een heel leuk land, en ook mooie campings (met aardig veel nederlanders). Wij hebben nu Spanje een keer gezien en zijn dit jaar gewoon weer naar Frankrijk gegaan, blijft ons toch trekken! Spanje is inderdaad toch weer een stukje verder, als je met caravan rijd, rijd je 2 volle dagen naar Spanje toe, het is zeker te doen, maar ik zou het niet in 1 dag doen!

Jolanda 05.08.2007 18:06
We zijn driemaal in de Ardeche geweest en 1 keer in de Langue Doc (Serignan). Dus vanaf daar schijnt het dus mee te vallen?
Zijn er inderdaad meer Nederlanders in Spanje?
Hoe is dit op Castel Montgri?

Geplaatst door: Mieke 06.08.2007 10:13
Vanaf Serignan-plage is het ong. 2 uurtjes rijden tot Estartit.(zonder caravan). Wij zijn dit jaar voor de tweede keer op la Ballena-Alegre geweest. Wij vinden het een geweldige camping. Lekker dicht bij het strand. Wel heel veel Nederlanders (in juli). Wij vinden dat helemaal niet erg en onze twee pubers al helemaal niet. Die zeuren nu al of we volgend jaar weer gaan.

Geplaatst door: bibi 11.08.2007 21:40
Op castell montgri zijn het niet alleen maar nederlanders. Ook belgen en engelse en en enkele duitser en fransman. De nederlanders overheersen hier niet.