Forum Onderwerp - Caravans verkoop word minder, campingeigenaren zijn hiervan de schuld. (Gesloten voor reacties)

w 20.10.2007 11:44
In de KcK en op de caravanbeurs lees en hoor je veel over de terugloop van de verkoop van caravans, deels is dit terug te vinden in het feit dat een caravan een steeds duurzamer product word waardoor de caravans langer bij de eerste eigenaar blijven, maar grotendeels is dit toch te wijten aan het feit dat de campingeigenaren steeds verder de prijzen opschroeven, en dan schreeuwen we moeten wel want de mensen blijven weg.
Nou campingeigenaren jullie zullen binnen een aantal jaren gaan merken wat voor een sneeuwbal effect jullie hebben gecreërd.
Het word steeds goedkoper om appartementen te gaan huren, en vliegvakantie's worden ook steeds populairder zeker gelet op de gigantische prijs verhogingen.

Er hebben in 2006 veel caravanbedrijven hun deuren gesloten, en in 2007 zijn er tot nu toe meer faillisementen van caravanbedrijven geregistreerd dan ooit daarvoor en dan heb je het over kleine bedrijven met tien caravantjes en een werkplaats, maar ook over bedrijven met honderd caravans en meer met grote werkplaatsen.

En wat is de reden hiervan ?? het aanbod 2de hands caravans is dusdanig groot in de particuliere handel, de mensen vragen al ontzettend veel, veel meer dan de anwb/bovag koerslijst aangeeft, een particulier vraagt soms meer dan de vraagprijs bij een bedrijf, en waarom is dit aanbod zo hoog ??

De mensen vinden de tarieven per nacht per camping dusdanig hoog dat het (bijna)niet meer te betalen is, zeker niet voor de gewone man, die vroeger 3 weken naar frankrijk, spanje of Italie ging, met zijn gezin FL 1000,- tot FL 1500,- kwijt was, maar nu een aantal jaren later € 1500,- tot € 2000,- kwijt is en dit exclusief reiskosten. Er zijn campings waarbij je met een gezin van ouders met 3 kinderen meer dan € 65,- per nacht kwijt ben, en dan hoef je niet eens lang te zoeken in de brochures en boeken.

En nu na een aantal jaren prijsverhoging op prijsverhoging begin met name de gewone arbeider en dat is de grootste club vakantie vierders af te haken of een alternatief te zoeken, waardoor er het ene na de andere caravanbedrijf de deuren gaan sluiten omdat men de caravan niet meer wil omdat deze te duur word. Maar als de campingeigenaren i.p.v. steeds maar weer verhogingen, nu de prijzen eens gingen bevriezen, of verlagen zullen ze uiteindelijk op termijn meer rendement gaan halen uit hun onderneming, ipv geleiderlijk aan af te zakken hun hoofd binnen een paar jaar niet meer boven water kunnen houden en de zaak moeten gaan sluiten net zoals de caravanbedrijven en hun leveranciers waar ze uiteindelijk zelf de schuldige van zijn.

Meyer 20.10.2007 18:22
Ik denk dat de stagnatie in de verkoop ook zit in het feit dat er nu een model is(rondzit en vastbed) wat jaren mee kan. Men is tevreden en heeft niet de behoefte om naar een nieuwe caravan te gaan zonder dat het model echt ingrijpend is veranderd.

charlotte 20.10.2007 22:21
Ik herken hierin ook mezelf. Wij hebben vorig jaar ook besloten onze caravan weg te doen, na een optelsom van campingtarieven, stalling, verzekering, onderhoud en afschrijving kwamen we tot de conclusie dat voor 3 weken zomervakantie in het hoogseizoen het niet voordeliger was met eigen caravan. Bij aanschaf 6 jaar geleden dachten we er meer gebruik van te maken maar met de weinige weken vakantie wanneer je beiden werkt en het onvoorspelbare weer in Nederland in voorjaars- en najaarsvakantie zorgden er voor dat de caravan in deze perioden gewoon binnen stond.

wil 22.11.2007 20:51
Chateau ?? Delta ??, Home-Car, Avento??, Kip ?? zijn allemaal te ziele gegaan, oh ja swift ook.en het goedkope merk van Dethleffs (naam ontschoten) zijn ook verdwenen omdat er steeds minder caravans verkocht worden/werden........
Reden ????? volgens de importeurs/dealers op de caravanbeurs j.l. gaven allemaalde zelfde gedachten gan verwoord... Ze moesten (ook)eerlijk zijn zeiden ze dat de tarieven de pan uit rijzen.

Geplaatst door: Veronique 23.11.2007 12:07
Wij zijn een jong gezin, en hebben er voor gekozen om een caravan te kopen. Niet extra een dure caravan, gewoon een goede nieuwe caravan. wij gaan gewoon in hoogseizoen op vakantie. Met eigen caravan vinden wij een groot voordeel, meer vrijheid, je hebt je eigen spulletjes en voor ons geeft het ook meer een vakantiegevoel!
mvg
Veronique

Geplaatst door: Veronique 23.11.2007 12:11
Je kunt genoeg goede goedkope campings vinden, vooral in Frankrijk. De campings zijn dan iets minder luxe, maar hebben wel goed sanitair, een leuk zwembad en aan een riviertje of meer. De camping zal niet elke dag volop animatie hebben, maar dat zoeken veel mensen ook niet. Ga je naar een camping direct aan zee met een luxe zwembad en heel mooi sanitair en waar elke dag volop animatie is, dan betaal je inderdaad misschien wel per dag met 3 kinderen 55 euro per nacht, maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn genoeg camping waar je per nacht hooguit 35 euro betaald!

Tinke 25.11.2007 22:01
kamperen is op sommige plaatsen erg duur geworden. De afgelopen 3 jaar hebben wij met onze tieners op een supercamping in Spanje gestaan. Echt een fantastische camping, geweldig sanitair, mooie plaatsen, direkt aan zee etc, etc, maar wij betaalden afgelopen zomer wel €51,- per nacht voor 3 personen en een hond.
Op de heen en terugreis hebben wij door Frankrijk getrokken. De campings die wij daar bezochten waren niet zo fraai en goed onderhouden als onze favoriete camping in Spanje, maar hebben ons tussen de 14,50 ( en dat op 15 juli) en € 29,- per nacht gekost. De leukste camping ( na Spanje dan), was ook aan de middelandse zee kust, ongeveer 800 m lopen van het strand en in een leuke plaats en koste ons € 19,- per nacht, midden in het hoogsezoen!

Dus je kunt nog steeds wel goedkoop kamperen, maar je moet wel goed uitkijken waar en wanneer.

Wat verder natuurlijk een echte concurent voor de zomervakantie is/word zijn de goekope aanbiedingen per vliegtuig en ook de goedkope stacaravan vacanties in de meivakantie. de afgelopen jaren zijn wij in de meivakantie ook 1 a 2 weken weggeweest en betaalden dan voor 14 dagen zón € 360 voor een super de luxe stacaravan, dat was goekoper dan met de eigen caravan gaan!