Forum Onderwerp - baaitjes Paradis L'Escala? (Gesloten voor reacties)

yvonne 07.11.2007 14:39
Wij willen naar camping Paradis in L'Escala gaan in de zomer van 2008? Kan iemand ons vertellen of de kustlijn uit mooie baaitjes bestaat of langgerekte stranden? Wat lager nl. bij Palafruguell hoorde ik dat het zo prachtig is. Is dat hier ook zo?

wilmaV 07.11.2007 19:18
In L'Escala heb je (veelal rotsachtige) baaitjes. Langgerekte zandstranden vind je verderop ten noorden van L'Escala.
Vlakbij de camping heb je een hele mooie baai; rotsen aan de zijkanten (ideaal om te snorkelen) en toch met een zandstrandje in het centrale deel van de baai. Met kinderen is dit ideaal; ze kunnen heerlijk op het strand spelen en dit gedeelte loopt vrij geleidelijk af qua diepte.
Juist door de verscheidenheid in baaien vinden wij L'Escala zo'n leuke bestemming.

Geplaatst door: astrid 08.11.2007 18:13
Bij camping paradis heb je op loofafstand een mooie baai met zandstrand, waar de kinderen ook met het zand goed kunnen spelen. De zee is er vrij kalm, voordeel is dat je vrij ver de zee in kunt lopen. Ook zijn er waterfietsen te huur en een paar leuke restaurantjes. Zuidelijker van l'escala heb je ook veel mooie baaien, maar heel veel kiezelstranden of zand waarmee kinderen niet goed kunnen spelen. Vanuit l'escala kun je heel makkelijk met de auto afwisselen van strand. Een dagje naar zee aan het strand noordelijk van l'escala of naar een baai zuidelijk van l'escala.