Forum Onderwerp - spanje als vakantieland (Gesloten voor reacties)

M 04.12.2005 14:35
Waarom kiest je Spanje als vakantieland en waarom niet Frankrijk (zuid)?
Prijzen? Sanitair in Spanje is misschien beter? De zon is het zelfde.

anita 04.12.2005 19:21
Het sanitair waar wij zijn geweest wordt vaker schoongehouden en vaak ook nog in de avonduren. Uit eten goedkoper, terrasje goedkoper, ijs, patat goedkoper, boodschappen ook goedkoper, je kan je altijd verstaanbaar maken in het duits, engels, vriendelijker mensen.
Frankrijk is ook mooi , maar voor ons een doortrekland. Als we naar Spanje gaan blijven we wel vaak 3 nachten ergens staan omdat iets te bezichtigen, afgelopen jaar 3 nachten in Souillac, dordogne.

tineke 04.12.2005 19:38
Ik sluit me aan bij Anita. Extra argumenten: de zee is veel mooier ( blauwer) en de campings veel verzorgder.
Wij bezoeken zowel in Frankrijk als in Spanje campings in het duurdere segment en dan merk je toch verschillen, niet alleen qua sanitair, maar vooral in de verzorging van het terrein. In Spanje wordt er de hele dag gepoetst, geveegd, de planten worden verzorgd, ect etc.
Ook wij blijven op de heen en terugreis enkele nachten in Frankrijk op verschillende campings, maar vinden die in Spanje net beter.

Dick 05.12.2005 21:59
Strikvraag. We hebben heel wat campings gehad in Zuidfrankrijk maar komen zomaar alweer wat jaartjes in spanje aan de costabrava. Waarom? Het is er zeker goedkoper qua supermarkt, dagelijkse boodschappen etc. Terrasjes zijn prettig geprijsd, 6 Euro een dikke pizza, 1 euro voor een 1/2 l bier. ijsjes op nederlands nivo. Spanjaarden of catalanen eigenlijk, zijn hele vriendelijke mensen. Op de kampings wordt de hele dag gepoetst. Wij reserveren zelden en betalen alleen wat we gebruiken en dat kan ook nog waar wij komen dan. Fantastische baaitjes en stranden in een prachtig rots/kust gebied (ook begin augustus rustig en ik zeg niet waar)en wat ik dit jaar ontdekte een mega ruim en ruig achterland met prachtige wandelpaden. Wilde zwijnen-echte alaObelix-kom je dan zomaar tegen. En het is er ook ietsje frisser, winderiger, aangenamer etc dan Valrasplage Vias etc. Kortom onze bijdrage aan je vraag.

nancy 04.01.2006 23:32
ooh 1 euro voor een 1/2 liter cerveza ?
dan moeten we zeker naar spanje .ha,ha.
de mensen in spanje zijn veel vriendelijker,gemoedelijker,sfeer is gezelliger,schonere straten ,goedkoper,mooiere huizen en niet van die niet onderhouden krotjes als in frankrijk ,ik zie frankrijk ook meer als een doortrekland .we zijn nu 2 jaar naar frankrijk gegaan omdat we de lange reistijd naar spanje voor onze kinderen wilden besparen.
maar...dit jaar wordt het weer viva éspagne.gelukkig...
alhoewel...ik vind het moeilijk om een leuke camping aan de costa brava te vinden,in frankrijk heb je vind ik hele mooie campings met zwembaden met glijbanen,die ik aan de costa brava niet zoveel tegenkom.daarentegen liggen de campings in frankrijk wel ver verwijderd van stadje, strand enz.
of is dat in spanje ook ?
groetjes nancy

Geplaatst door: Mieke 05.01.2006 13:58
Wij gaan altijd naar Frankrijk en houden niet zo van zee en strand, maar meer van een mooie heldere beek, rivier of meer om in te zwemmen. Is dit in Spanje ook te vinden, een camping direkt aan een rivier of meer gelegen??

Geplaatst door: bibi 05.01.2006 17:58
JA die campings zijn er zeker. Ik heb er geen ervaring mee maar al zoekend over het internet naar iets wat wij zelf wilde ben ik zat van dat soort campings tegen gekomen. je hoeft nog geen eens zo ver de grens over(frankrijk)je staat er van tekijken hoeveel natuurschoon en historie spanje heeft. Ga eens opzoek en kijk wat er allemaal is misschien ook iets voor jullie.

Geplaatst door: Mieke (een andere) 05.01.2006 18:43
Het zeewater is aangenamer van temperatuur. Door de Mistralwind kan het water in Frankrijk ijselijk koud worden. In Spanje heb je ook de Mistral (bij de baai van Rosas) maar de temperatuur veranderd er niet door.

Geplaatst door: monique 06.01.2006 14:38
nou mieke dat ben ik niet met je eens, vorig jaar in playa de pals nadat de wind was gedraaid en flink in kracht was toegenomen, was het zeewater beduidend kouder geworden!