Forum Onderwerp - reserveren-bezetting einde schoolvakantie (Gesloten voor reacties)

jolanda 09.05.2008 16:53
Hallo,wij gaan de laatste 3 weken van de schoolvakantie,is het raadzaam om dan ook nog te reserveren,of is er altijd plek,en zijn er dan ook nog wel nederlandse speelkameraadjes voor onze jongens,wie heeft hier ervaring mee?
alvast bedankt
jolanda

Geplaatst door: bernadette 09.05.2008 19:53
wanneer eidigt jullie schoolvakantie? Zitten jullie in de laatste periode?
Houdt er rekening mee dat augustus de vakantiemaand is voor de spanjaarden.

jolanda 09.05.2008 20:06
we gaan de laatste 3 weken van augustus,en niet naar een specifieke camping maar waarschijnlijk de costa brava in het algemeen,
alvast bedankt
jolanda

Geplaatst door: ® karla 09.05.2008 21:18
De maand augustus is voor de Spanjaarden het hoogseizoen. De populaire campings zitten overvol met Spanjaarden die de hele dag op de camping blijven, met allemaal familie bij elkaar. Het is soms zeer luidruchtig. We hebben nog nooit gereserveerd er was altijd wel ergens een kleine plaats beschikbaar, maar we hebben wel besloten niet meer in augustus in Spanje te kamperen. In Frankrijk zijn altijd meer plaatsen beschikbaar.Het hoogseizoen voor de Fransen is ook in augustus, maar in Frankrijk zijn meer campings.

Geplaatst door: Lucas 11.05.2008 22:34
In augustus gaan wij niet meer op vakantie. In Frankrijk bijna alleenmaar fransen en in Spanje bijna alleenmaar Spanjaarden. Weinig hollanders. Begin Augustus natuurlijk nog wel heel veel! Reserveren is wel aan te raden, heb je in ieder geval zekerheid.

ivonne 13.05.2008 17:20
Eind augustus toch eccht wel minder Nederlandse kinderen op de diverse campings , maar wij zoeken dat ook niet echt.

Wat ik wel heel duidelijk vindt in Spanje, maar ook in Italie, Griekenland, de mensen daar hebben een ietwat luidruchtigere leefstijl, en omdat zij vaak in augustus op vakantie gaan zijn sommige campings wel heel onrustig. Ik hecht erg aan mijn nachtrust, laat slapen en laat opstaan vind ik niet erg. Maar we hebben het in Spanje meegemaakt dat de mensen direct naast ons tot 03.00 uur minimaal (ook nog langer) de tv keihard aan hadden staan. Wij zijn toen vertrokken.

In Griekenland vertrokken wij op een gegeven moment van een camping, de beheerder vroeg of we het goed gehad hadden. Wij vertelden dat we het heerlijk vonden, dat we het alleen erg jammer vonden dat de buren zo'n lawaai maakten. Waarna de beheerder vertelde dat hij dezze mensen van de camping ging verwijderen bij herhaling, hij had n l al meer klachten gehad. Dit waren Grieken, de camping bevolking was voor een groot deel west europees.

In Spanje hebben we ook een camping getroffen waar men om 23.00u stilte verlangde, beetje heel rustig praten, geen probleem, lachen , schreeuwen, luid praten: direct de beheerder op je dak, bij herhaling kon je vertrekken (zelden zo goed geslapen als daar)
Tja, je kunt het dus treffen, of niet. Ga je voor rust: kies dan een camping beheerd door Nederlanders of Vlamingen (schrijf ik dat goed?), die lopen iets meer leeg in de tweede helft van augustus en houden vaak iets meer de hand aan volumes. Bovendien, en dat was je vraag, lopen daar vaak net iets meer Nederlandstalige kinderen, en is er minder noodzaak om te reserveren. De Spanjaarden zie je veel minder op deze campings (misschien wel omdat hun kinderen dan geen speelkameraadjes hebben?)


dick 16.05.2008 21:33
Wij blijven alweer enkele jaren in de grote schoolvakantie aan de costa brava. Het is onze ervaring dat na de eerste week van augustus de topdrukte voorbij is. In de laatste week van augustus wordt het zelfs rustig. Als je specifiek ergens wilt zitten is reserveren altijd wel aan te raden. Als je een beetje rond wilt kijken is er echt overal plaats genoeg.

sanneke 27.05.2009 13:10
wij reserveren ook nooit en zitten op een camping aanzee in spanje .in het plaatsje playa de pals (costa brava)
wij gaan dit jaar van 6 aug tot 27 aug met onze zoon en dochter we hebben er nu al zin in. kijk eens op
www.playabrava.com
gr sandra

Geplaatst door: Joan 27.05.2009 17:34
Wij waren vorig jaar van 2 Aug tot 19 Aug.
In het begin was de camping nog aardig vol, ook redelijk veel Nederlanders. Maar er gingen wel steeds meer Nederlanders weg en er kwamen dan ook bijna geen Nederlanders meer bij.
Dus midden/eind Augustus wordt het wel stuk rustiger op de campings ook stuk minder Nederlanders. In begin Augustus is dus wel raadzaam om toch nog te reserveren, maar als je midden Augustus gaat hoeft dat absoluut niet.

monique 27.05.2009 18:08
al verschillende malen in augustus in spanje geweest, voor iedere nederlander die in augustus vertrekt komt een spanjaard terug( niet dat dat erg is, maar als je nederlandse vriendjes zoekt zou ik toch in juli gaan)

Geplaatst door: Joan 27.05.2009 22:04
Klopt Monique, zo hebben wij het ook ervaren.
Daarom gaan wij nu ook niet meer in de maand Augustus.
Wij zijn er nu van 13 Juli tot 30 Juli.

Geplaatst door: sandra 02.07.2009 11:05
hallo jolanda.
kom gezellig naar camping playa brava in pals . wij zitten er van 5 aug tot 27 aug . hoe oud zijn jullie kinderen?