Forum Onderwerp - Caravan buiten stallen .parking puigdelacreu (Gesloten voor reacties)

Chris 28.12.2005 22:51
Onze caravan staat binnen op caravanparking Puig de La Creu te Pedret (tussen Figueras en Rosas.) Wie heeft ervaring met buiten stallen tijdens de wintermaanden ? Dit mag zowel op een parking zijn als op een camping. Vandalisme, hagelschade, vochtschade, muizen, etc... kortom : ervaringen ?

wil de graaf 09.01.2007 20:52
hallo, door omstandigheden moest ik in 1998 met mijn gezin snel naar huis. een optie was toen om zonder caravan te rijden, in dat geval zou ik binnen 12 uur weer thuis kunnen zijn.
dat was de reden dat wij de caravan in spanje gestald hebben. vanaf die tijd heeft onze caravan elke winter (buiten) overwinterd. eerst op een bij terein van een camping en later omdat dat verboden werd door de gemeent (of burgermeester van estartit) hebben we gekozen voor de stalling montgrie tussen pals en toerella de montgrie, je moet natuurlijk geluk hebben maar je kunt wel voorzorg maatregelen nemen zoals: geen resten van eten of zelfs geen kruimels in de caravan laten liggen. in de lange winter vinden muizen soms de kleinste stukjes voetsel, zorg dat dat niet in jou caravan is. verder zet ik altijd een vochtvreter in de aanrecht bak, heb er wel de onder bak van weg gelaten zodat het water gelijk via de afvoer weg kan lopen. je kunt ook als extra een lekker geurtje achter laten. als wij na een jaar de deur open maken is de caravan niet vochtig en ruikt altijd lekker fris, in het begin plakte we elk gaatje af, bang dat er muizen in kwamen, maar die komen er toch in als ze iets ruiken dat op eten lijkt. let er wel op dat je deurtje van je ijskast open staat en blijft staan, anders krijg je een schimmel kastje terug.tot zover veel succes ermee.